Skocz do zawartości

The New York Knickerbockers 2025/2026

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Pepis21 napisał(a):

To co prawda za mała próbka, ale dotychczas drużyny, które wygrywały NBA Cup odpadały potem w pierwszej rundzie playoffów po dżentelmeńskim sweepie (czyli 4-1). Zobaczymy w maju czy to tylko ciekawostka czy zrobi się z tego jakiś schemat.

A przegrany meldowal się przynajmniej w finałach konferencji 😉

To co prawda za mała próbka, ale dotychczas drużyny, które wygrywały NBA Cup odpadały potem w pierwszej rundzie playoffów po dżentelmeńskim sweepie (czyli 4-1). Zobaczymy w maju czy to tylko ciekawostka czy zrobi się z tego jakiś schemat.

A przegrany meldowal się przynajmniej w finałach konferencji 😉

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

mocno szanuję, nawet Brunson nazwał te puchar gównem między słowami, jako dodatek dla kibica spoko, dla graczy raczej nie ma większej wartości jeśli odejmiesz kasę, kto w Bux czy Lakers o tym pamięta i do tego wraca?

Mamba mentality 😁 Jobs not finished

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

mocno szanuję, nawet Brunson nazwał te puchar gównem między słowami, jako dodatek dla kibica spoko, dla graczy raczej nie ma większej wartości jeśli odejmiesz kasę, kto w Bux czy Lakers o tym pamięta i do tego wraca?

z tego co pamiętam, Lakers też mieli niczego nie wieszać. Tylko liga „zasugerowała” żeby jakoś to uhonorować. Więc wisi coś na wzór baneru, z datą „2023” i na tym samym banerze mają być dodawane następne daty, jeśli Lakers wygrają kiedyś następny IST. Ciekawe czy w przypadku Knicks to już finalna decyzja czy będzie jakaś zmiana 

Edytowane przez airmax

4 minuty temu, airmax napisał(a):

z tego co pamiętam, Lakers też mieli niczego nie wiedząc. Tylko liga „zasugerowała” żeby jakoś to uhonorować. Więc wisi coś na wzór baneru, z datą „2023” i na tym samym banerze mają być dodawane następne daty, jeśli Lakers wygrają kiedyś następny IST. Ciekawe czy w przypadku Knicks to już finalna decyzja czy będzie jakaś zmiana 

dla mnie największym absurdem jest to, że tego meczu finalnie nie ma, jakby się nie odbył, czym to jest podyktowane i dlaczego w takim razie kluby mają to jeszcze dodatkowo honorować?

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dla mnie największym absurdem jest to, że tego meczu finalnie nie ma, jakby się nie odbył, czym to jest podyktowane i dlaczego w takim razie kluby mają to jeszcze dodatkowo honorować?

całych PO jakby też co roku finalnie nie ma, i jakoś nikt nie widzi w tym problemu

Nie mówię że przez to cały puchar jest super czy coś, tak tylko przypominam jakby ktoś o tym zapomniał

Teraz, rw30 napisał(a):

całych PO jakby też co roku finalnie nie ma, i jakoś nikt nie widzi w tym problemu

czekaj, to, że kiedyś ktoś wpadł na taki durny pomysł, to nie znaczy, że trzeba to popierać, ostatecznie na stronach są statystyki z playofów, media to śledzą i o tym piszą… a liga nawet dodatkowe nagrody zrobiła ostatnio i w ogóle jest najgorętszy okres w roku

jak ma się do tego ten Turniej?

ale narzekacie

nba wymyslilo cos ciekawego

dodatkowa forme rywalizacji ktora nie koliduje z niczym innym bo sie liczy jako mecze RS

meczyk Spurs - Thunder mial playoffowa atmosferke, widac bylo ze kazdemu zalezalo

jak jestes high level competitorem to chcesz wygrywac cokolwiek, nawet paczke czipsow

tak samo final pierwszego pucharu Lakers - Pacers

nastepnego nie ogladalem tego co wygrali bucks ale tez chyba byl spoko

Oczywiście, że powieszą, Silver ich do tego zmusi tak jak to zrobił z Lakersami. Nie po liga pakuje gruby pieniądz w ten puchar aby drużyny sobie teraz wybrzydzały. 

sugerujecie, że FO Knicks o tym nie wiedział? mimo wszystko liczę na to, że się nie ugną, co może zrobić liga poza wlepieniem im pół bańki kary?

Ja ponownie muszę wspomnieć, ten turniej to spoko inicjatywa i dobry akcent w RS, ale na boga, czemu to jest tak rozwleczone i badziewnie zorganizowane? Jak ktokolwiek ma się w to zaangażować wcześniej niż w półfinale skoro jednego dnia grasz ligę, drugiego dnia grasz ten NBA cup, zaraz znowu "normalny" mecz. Nie ma żadnego konkretnego harmonogramu i planu.

Jak ja to widzę jako kibic: odpalam sobie meczyk i widzę po parkiecie, że to nba cup. Okej. Jak idzie mojej drużynie? Do końca nie wiem, bo ostatni mecz był c*** wie kiedy. Nikt nic wcześniej nie mówił, zawodnicy grają tak samo jak w każdy inny dzień. Kojarzę, że coś tam wygrali, coś tam przegrali (ale oceniam bardziej po formie z całego RS). Nie mam za bardzo pojęcia kiedy i z kim będzie kolejny mecz, ani jaka jest sytuacja w grupie. Odblaskowy parkiet rozprasza i irytuje, ale hej, chociaż wiem że to nba cup. Kiedy są półfinały i finały? Nie mam pojęcia. Jutro normalny mecz w RS więc o wyniku zapominam po 24h. Co jest do wygrania, co ma motywować zawodników i co mnie ma hajpować jako kibica? Pieniądze, lol. Nic mniej mnie nie obchodzi niż to, że na konto Harrisona Barnesa czy KATa trafi dodatkowe X dolarów.

Jesteśmy jeszcze w fazie testowej, więc spodziewam się, że Silver będzie robić poprawki. Imo mogliby to rozegrać w jakimś krótszym odstępie czasu, na zasadzie turnieju. Ewentualnie ustalić jakiś system żeby było wiadomo co jest jakim meczem. Nie wiem, niech w weekendy grają tylko cup. Niech nagrodą będzie pick w drafcie albo automatyczny awans do PO. Rzucam zupełnie luźno pomysłami, ale w zasadzie wszystko będzie lepsze niż tylko hajs i baner którego nikt nie chce.