Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2024/2025

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, josephnba napisał(a):

Nadszedł ten moment 

Bulls zrobili trade i co ciekawe zrobili plusowy trade 

Wreszcie dostali jakieś picki więc jest nadzieja że zamiast je znów sprzedać, pójdą w przebudowę 

Zostają vuc i oby Patryniu do opuchnięcia 

Jaki pick dostali? ja tu widzę, że oddali Lavinea za powiedzmy buffor bezpieczeństwa. AK jak zawsze kawał roboty, oddać największą gwiazdę zespołu za kolejnego zbędnego rozgrywajacego i gościa grającego najgorszy sezon, nie dostając nic.... No cóż, nic tylko czekać na gruby kontrakt dla Josha. 

Co do wymian to liczę, że White też poleci. 

Małe podsumowanie szkodnika Litwin:

Markkanen oddany za 2 x 2 rnd

Demar oddany za 2 x 2 rnd

Lavine oddany za buffor bezpieczeństwa

Caruso oddany za Giddeya

Koszmar.... 

Edytowane przez tankathon

W tym wszystkim jak to Bulls odzyskują kontrolę nad swoją przyszłością, czyli wyborami, jest jeden malutki szczególik, że Litwin wybiera gorzej od GarPaxa:

Rnd #     Rnd #  
2015 1 22 Bobby Portis 2020 1 4 Patrick Williams
2 44 Marko Simonović
2016 1 14 Denzel Valentine 2021 1 8 Vucevic trade
2 48 Paul Zipser 2 38 Ayo Dosunmu
2017 1 16 Butler trade 2022 1 18 Dalen Terry
2 38 Jordan Bell
2018 1 7 Wendell Carter Jr. 2023 1 11 Vucevic trade
1 22 Chandler Hutchison 2 35 Julian Phillips
2019 1 7 Coby White 2024 1 11 Matas Buzelis
2 38 Daniel Gafford

Czy to nie ty z uporem maniaka broniłeś Williamsa? Twierdziłeś że jego marny rozwój to wina obecności Zacha. Mamy teraz sytuację, o którą dopraszales się od ponad roku i wciąż narzekasz? 

Poczekajmy co się dalej potoczy. Jest szansa że to rozgonia i zaczną coś nowego 

Dla mnie buzelis, Ayo i White powinni na razie być centralnymi postaciami i zobaczmy jak będą się rozwijać 

Edytowane przez josephnba

Broniłem Williamsa, bo jako osoba, która NIE CHCIAŁA go w Bulls, zobaczyłem większy potencjał od Lauriego czy Whitea i zdania nie zmieniam, nie będę też przytaczał tego co wielokrotnie ci pisałem w tej kwestii. Wymiana Zacha jest ok, problem w tym, że Litwin ponownie dokonał wymiany na warunkach, które nie są delikatnie pisząc korzystne dla organizacji. Jak można oddać niekwestionowaną gwiazdę zespołu, która jest w formie za 3 zadaniowców, którzy statystycznie wyglądają gorzej niż rok temu. Jak można oddać najważniejszego gracza bez uzyskania chociaż jednego ciekawego grajka i choć jednego 1rnd?

Jakie znaczenie dla ligi ma fakt że Zach to najlepszy gracz Bulls? 

Czy to czyni go gwiazdą ligi? 

Nie 

To świetny grajek, dobry jako trzecia opcja i tyle 

Skilla ma wybitnego ale jego braki zostały przez 8 lat w Chicago zbyt wiele razy obnażone, do tego ostatnie sezony to odnawiające się mniejsze i większe urazy 

Czyli wyrzucenie najlepszego grajka za worek petów, których zrzucenie dało możliwość przeprowadzenia wymiany innym nie powinno było dać w efekcie czegoś wartościowego Bykom? Chicago i tak donikąd się nie spieszy więc wymiana na takich warunkach to jawny sabotaż, tyle. 

13 godzin temu, tankathon napisał(a):

Jaki pick dostali? ja tu widzę, że oddali Lavinea za powiedzmy buffor bezpieczeństwa.

Co najmniej jeden z tych picków które otrzymali Kings, powinien trafić do Bulls. Z tego Karnisovasa to taki menager jak z koziej dupy trąbka.

Dla mnie Fox to poziom LaVine'a, także Kings jakościowo nic nie tracą, a zyskują trzy wybory w drafcie, byki tracą LaVinea i nie mają nic.

3 minuty temu, Thomas napisał(a):

Co najmniej jeden z tych picków które otrzymali Kings, powinien trafić do Bulls. Z tego Karnisovasa to taki menager jak z koziej dupy trąbka.

Dla mnie Fox to poziom LaVine'a, także Kings jakościowo nic nie tracą, a zyskują trzy wybory w drafcie, byki tracą LaVinea i nie mają nic.

I w przyszłym sezonie za duet Collins Huerter zapłacą blisko 36 mln....

8 minut temu, tankathon napisał(a):

I w przyszłym sezonie za duet Collins Huerter zapłacą blisko 36 mln....

Weź mnie nie dobijaj, myślałem, że ich kontrakty schodzą i będzie przynajmniej miejsce w salary.

38 minut temu, Thomas napisał(a):

Weź mnie nie dobijaj, myślałem, że ich kontrakty schodzą i będzie przynajmniej miejsce w salary.

Jedyny spadający kontrakt to najbardziej, moim zdaniem, wartościowy gracz Tre, który podobno nawet do Bulls  nie dojedzie, bo coś już jest kombinowane. Więc tak, w przyszłym sezonie 25/26 w pełni gwarantowane kontrakty odpowiednio:

Collins $18,080,496 

Huerter $17,991,071

Mały smaczek, do Kings trafił również 2rnd Bulls 2025.

ale ten pick bodajze juz wczesniej był w Kings, ale protected 31-54 także chyba trafił nietrafił, jesli dobrze pamietam.

aaa nie widze, ze druzyny sie wymieniaja 2nd rounderami, ale dla Kings to nie ma znaczenia, albo wymienia w dealu ten pick, albo GM go przepali. 

Edytowane przez Robaq

Żaden z nowych grajków dziś nie zagra, bo podobno Litwin próbuje coś tam kombinować. Trudno sobie wyobrazić, że znajdą się chętni na Huertera, więc pewnie tylko Tre jest w grze. 

7 godzin temu, josephnba napisał(a):

Jebaniutki ale ma soft hand w pomalowanym 

Dawać mu piłkę i niech robi co chce 

Długo to trwało, ale w końcu nastąpiło jakieś przełamanie. Ostatnie mecze już były dobre, a dzisiejszy to wręcz poezja.

Tylko, żeby za bardzo nie szalał, bo jeszcze nas do play in pociągnie.😉

Edytowane przez Thomas