Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2024/2025

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nigdy nie zrozumiem co w głowie ma BD. Matas ładnie wchodzi w mecz, rzut mu siedzi, i zamiast ustawić kilka akcji pod niego, to zostaje posadzony na ławie na grube minuty. W całej drugiej połowie chłop oddał 2 rzuty? Kolejna kwestia to palowanie trójek i ograniczanie grajka to czajenia się w narożniku, czyli rola Luriego/Williamsa. Kiedy zwolnią tego szkodnika? 

25 minut temu, tankathon napisał(a):

Chyba nigdy nie zrozumiem co w głowie ma BD. Matas ładnie wchodzi w mecz, rzut mu siedzi, i zamiast ustawić kilka akcji pod niego, to zostaje posadzony na ławie na grube minuty. W całej drugiej połowie chłop oddał 2 rzuty? Kolejna kwestia to palowanie trójek i ograniczanie grajka to czajenia się w narożniku, czyli rola Luriego/Williamsa. Kiedy zwolnią tego szkodnika? 

Jak Bulls nazbierają picków 

(Mam nadzieję)

Dzis chłopaki grają z 76ers, a Nets z Wizards, czyli jest szansa na przesunięcie w drafcie na 7 pozycję i zbliżenie się na 1 wygraną do Phila. Jak to się mówi, oby tego tego nie spierdol....

Tak na marginesie, Giddey w lutym 19/7/5 48%FG i prawie 49%za 3 przy 5 próbach na mecz. 👍

W dniu 23.02.2025 o 09:18, josephnba napisał(a):

Jak Bulls nazbierają picków 

(Mam nadzieję)

Ciekawe co mogą dostać za Whitea? 

Edytowane przez tankathon

4 minuty temu, joe dumars napisał(a):

i na co ci ten 7-my wybor w drafcie? roznica miedzy 7 a 13 na ogol jest 'nieistotna', a kontrakt o 30% wyzszy...

Proste, większa szansa na Tre czy Kasparasa. Po cichu liczę na jeszcze jeden 1rnd w tym drafcie i wybór mojego czarnego konia 

11 minut temu, joe dumars napisał(a):

i na co ci ten 7-my wybor w drafcie? roznica miedzy 7 a 13 na ogol jest 'nieistotna', a kontrakt o 30% wyzszy...

Różnica ogromna. Jest 7-8 świetnych gości potem płasko. 

Celujących w spot 7 wielu. 

tak, tak. kolejny 'swietny' draft. za pare lat i tak okaze sie, ze polowa tych 'zajebistych' prospektow to wafle...

@tankathon - wszystko jedno. tu jest wazna ewaluacja talentu, nie 'numerki'. wasz aktualny gm draftowal w 1st rd odpowiednio: williamsa (4), terry'ego (18) i buzelisa (11). zupelnie nie rozumiem ekscytacji draftem w takich okolicznosciach...

6 godzin temu, joe dumars napisał(a):

@tankathon zupelnie nie rozumiem ekscytacji draftem w takich okolicznosciach...

A co pozostało? 🤪 być może zdarzy się coś pozytywnego wbrew woli Litwina, więc trzeba szukać choć małej szansy. 

I oczywiście wygrali z 76ers, Giddey 25/16/6...3bloki i 3/3 za 3. 

10 godzin temu, tankathon napisał(a):

Dzis chłopaki grają z 76ers, a Nets z Wizards, czyli jest szansa na przesunięcie w drafcie na 7 pozycję i zbliżenie się na 1 wygraną do Phila.

Zdecydowanie Bulls zlekceważyli mistrzów Procesu. Żeby przegrać z Sixers nie wystarczy usadzić Vuka, Ayo, Williamsa. Nawet rozbita głowa Balla i jego ledwie osiem minut nie zapobiegła prowadzeniu Bulls z Philą 50 punktami.

Teraz za niedocenienie kreatywności przeciwnika zostaniecie nagrodzeni/ukarani udziałem w Play In ;)

2 godziny temu, tankathon napisał(a):

Giddey po przerwie gwiazd 24/12/8/1,2/1,5 na pojebanych procentach i jedzie dalej. Gdzieś tam czytałem, że chce minimum 30 baniek za rok, ciekawe czy ktoś mu rzuci takie siano?

Na razie mała próbka, ale linijka faktycznie imponująca. Po odejściu Zach'a bezsprzecznie lider zespołu, jeśli będzie potrafił utrzymać taki poziom, to na bank te 30 milionów dostanie.

Coby windy raczej niema i nie będzie miał, ale ma na tyle wielkie jaja, że wziął się za postery.

12 minut temu, josephnba napisał(a):

Zaraz się okaże że 8 lat Zach blokował Bulls przed zwycięstwami 

Giddey zaskakuje mnie tak duża wszechstronnością 

W dniu 28.06.2024 o 14:46, tankathon napisał(a):

Mnie tam ciekawi jak Giddey będzie wyglądać bez Shaia na plecach. Myślę że kilka osób się zdziwi, podobnie jak w przypadku Whitea.

W dniu 28.06.2024 o 16:45, josephnba napisał(a):

Chcę być pierwszym który odszczeka swoje słowa 

Aczkolwiek wątpię 

😎 

Chłopaki po all-star notują bilans 4-5 z czego 3 mecze z PHX, LAC, i Indianą były spokojnie do wzięcia. Troszkę byłoby śmiesznie gdyby jednak zrobili PO odprawiając po drodze Atlantę i Magic, a w kontekście draftu zbliżyli do wyboru Fleminga. 

NqHQo5e.png