Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2024/2025

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.11.2024 o 19:14, tankathon napisał(a):

Yyy nie, to nie jest prawda, już kilka razy tłumaczyłem to Jozkowi, sprawdź sobie jak wyglądał Lauri w ostatnim sezonie w Bulls do momentu ogłoszenia kwestii kontraktu, a także jakie zdobycze punktowe notował Markkanen gdy pozwolono mu tak jak w Utaha oddać te 16-17 rzutów. 

Wiem jak wyglądał przez cały okres gry w Chicago.

Pierwszy sezon jak na debiutanta bardzo dobry, w drugim średnie jeszcze mu podskoczyły i liczyłem, że będzie przyszłością zespołu, w trzecim zaliczył zjazd z którego już się nie wygrzebał. Do tego jeszcze średnio dwie kontuzje na sezon przez które tracił 20/30 spotkań, teraz znowu jest kontuzjowany.

Mecz który zapodałeś ok, ale w następnym 9 punktów i 4/15 z gry, w kolejnym 9 pkt. 3/10 z gry, dalej 18 pkt. 5/13 z gry, potem 16 pkt. 4/12 z gry. i tak dalej... aż do osiemnastego grudnia, bo wtedy udało mu się zdobyć 31 punktów na skuteczności 12/19.

53 minuty temu, Thomas napisał(a):

Wiem jak wyglądał przez cały okres gry w Chicago.

Pierwszy sezon jak na debiutanta bardzo dobry, w drugim średnie jeszcze mu podskoczyły i liczyłem, że będzie przyszłością zespołu, w trzecim zaliczył zjazd z którego już się nie wygrzebał. Do tego jeszcze średnio dwie kontuzje na sezon przez które tracił 20/30 spotkań, teraz znowu jest kontuzjowany.

Mecz który zapodałeś ok, ale w następnym 9 punktów i 4/15 z gry, w kolejnym 9 pkt. 3/10 z gry, dalej 18 pkt. 5/13 z gry, potem 16 pkt. 4/12 z gry. i tak dalej... aż do osiemnastego grudnia, bo wtedy udało mu się zdobyć 31 punktów na skuteczności 12/19.

Nie będę powielać wpisów, więc:

W dniu 17.04.2023 o 22:08, tankathon napisał(a):

Już nie chce mi się ponownie wracać do wątku jak Lauri został rozegrany przez AK, na jaką pozycję i do jakiej roli był często sprowadzany, ale wystarczy spojrzeć na dorobek Fina w barwach Bulls, gdy dostawał podobną liczbę rzutów jak ma obecnie w UTAH, czyli +17. Pamiętać też trzeba, że w JAZZ dostaje więcej łatwych piłek do skończenia, czego nie miał w Bulls i gra praktycznie bezstresowo.

PTS       REB       FGM        FGA       FG%      3PM      3PA     3P%      
Lauri w Utah          25.6        8.6         8.7          17.3       49.9        3.0        7.7      39.2
Lauri w Bulls          24.7        9.4         9.1          18.9       48.3        3.2        8.1      39.5

Ostatni sezon w Bulls...

W dniu 18.04.2023 o 08:22, tankathon napisał(a):

Rzut mu nie siedział? Do czasu ogłoszenia wątku z kontraktem, czyli mniej więcej do all star Lauri robił 19/6 na skuteczności 51% i blisko 40% za 3 przy 7 próbach na mecz, finalnie sezon skończył 13.6/5.3 na skuteczności 48% i blisko 40.2% za 3 przy 5.8 próbach na mecz.

Edytowane przez tankathon

Mamy 10 spotkań za sobą i wszystko w normie. 

Aktualnie ósme miejsce, choć należy pamiętać że bux i sixers wiecznie ssać nie będą. 

Roster nie zaskakuje i nie rozczarowuje (poza Buzelisem). Ładnie grają, kombinacyjnie, mniej tracą, nieźle egzekwują set playe, ale to max tego zespołu. 

Typowy zespół ze środka, w niczym się nie wyróżniają, w niczym nie świecą się na czerwono. 

To będzie taki niewygodny rywal, na którym może się każdy contender przejechać ale też najgorsza ekipa ligi zrobić wygraną. 

Zach wrócił i wygląda bardzo dobrze. Nawet świetnie, choć nikogo już raczej nie nabierze. To wciąż tylko i wyłącznie 2-3 gracz dobrego teamu 

White ma wahania formy, ręka jest  ciut zardzewiała, ale jakby ubyło mu trochę pewności na koźle. Może dlatego że teraz jest w składzie PG i mniej te piłkę ma.

Vuc jak to Vuc. Gwarancja 10-10 praktycznie zawsze, solidny. Jeśli bym obstawiał u buka to na nim zawsze można zarobić obstawiając d-d. 

Mam nadzieję że wreszcie uwolnią chłopa i będzie mil okazję zagrać o tytuł, bo szkoda jego kariery 

Lonzo już poza grą, z czegoś lekkiego zrobiło się coś ciut poważniejszego. Gra na zaciągniętym ręcznym i limitem minut ale i tak pokazuje jak się gra w kosza. Koleś to Einstein, szkoda że ciało mu nie pozwala być sobą 

Buzelis miał być stealem i być może w Windy City Bulls jest 

Williams jest sobą i sobą pozostanie. Tank boi się chyba na argumenty dyskutować o jego przyszłości więc schował głowę w piasek, podobnie jak jego ulubiony koszykarz. Smith robi te same statystyki w połowę czasu spędzonego na boisku, to wystarczy za podsumowanie 

Bottom 10 najgłupszych graczy ligi będących w stałej rotacji 

Smith super się go ogląda. Hustle, zasłony, aktywny. Steal 

Giddey po przebojowym początku trochę przygasł ale to wciąż pewny i dobrze wyglądają my na boisku chłopak 

Ayo. Ja go po prostu kocham oglądać. Dużo w nim Kirka Hinricha. 

Jeśli ktoś się spodziewał cudów, top4 wschodu to może już sobie dać spokój 

Edytowane przez josephnba

Zach, takimi meczami jak dzisiaj, zapewnia sobie grę w Bykach do końca kontraktu.

W draftach wybierano już różnych Denzelów, McDermotów i Sneelów, ale takiego Buzelisa to jeszcze nie było. Jestem mega rozczarowany.

Zwycięstwo z NY już bardziej fartowne być nie mogło, jak ta piłka wypadła po rzucie Brunson'a to nie wiem. Faul na Coby'm też mocno wątpliwy, ja go nie widziałem.

3 godziny temu, Wirakocza napisał(a):

Jeszcze czekajcie.

Może Pistons kupią Zacha. :D

Niezmiennie na to czekam. 

W dniu 16.11.2024 o 20:26, Thomas napisał(a):

W draftach wybierano już różnych Denzelów, McDermotów i Sneelów, ale takiego Buzelisa to jeszcze nie było. Jestem mega rozczarowany.

Całe szczęście Litwin wie co robi, bo tak mielibyśmy w Chicago Keslera zamiast Terrego i Knechta zamiast Buzelisa.