Skocz do zawarto艣ci

[beGM Play-off '24 East 1st Round] #1 TORONTO RAPTORS (59-23) - #8 INDIANA PACERS (42:40)

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

• Reikai przypi膮艂/e艂a ten temat

TORONTO RAPTORS

Wiele by艂o ju偶 takich sezon贸w, w kt贸rych Raptors awansowali z wysokiego seedu do PO, lecz niestety nie odgrywali艣my w nich znacz膮cej roli. Moment prze艂omowy nadszed艂 w zesz艂ym sezonie, gdzie bardzo blisko by艂o aby pokona膰 Sixers i dosta膰 si臋 do fina艂u. Zabrak艂o wtedy lidera, postanowi艂em takiego zdoby膰 za wszelk膮 cen臋, pad艂o na Leonarda do kt贸rego mia艂em wielki sentyment za sezon '19. 艢wietny pierwszy trymestr, 艣wietny drugi trymestr mojego zespo艂u - zero kontuzji, wszyscy grali na swoim poziomie, wzmocnienia podczas trade deadline, uk艂ada艂o si臋 wszystko tak jak chcia艂em, nawet kontuzja Okongwu nie zmartwi艂a mnie za bardzo, Thibbs ora艂 wtedy Achiuw膮 po 40mpg, wi臋c jako backup center by艂 ok. Myles Turner - najwi臋cej rozegranych mecz贸w w karierze, Lillard bez kontuzji ca艂y sezon, Kawhi najwi臋cej wyst臋p贸w od sezonu 16/17 - og贸lnie bajka. Ca艂e nieszcz臋艣cie przysz艂o na dwa tygodnie przed ko艅cem RS. B贸l kolana u Kawhia, brzmia艂o niegro藕nie, "game time decision" do ko艅ca RS, my艣la艂em 偶e to oszcz臋dzanie go na PO, niestety gdy ju偶 wr贸ci艂 to nie wygl膮da艂 dobrze i ponownie wypad艂 ze sk艂adu. Na szcz臋艣cie reszta mojego sk艂adu dowioz艂a, dlatego licz臋 偶e pokonamy Pacers.

Rotacja w meczach gdy Leonard gra:

PG: Damian Lillard 40min / Pascal Siakam 8min

SG: Kelly Oubre 28min / Eric Gordon 20min

SF: Kawhi Leonard 30min / Josh Okogie 10min / Kelly Oubre 8min

PF: Pascal Siakam 32min / Jeff Green 16min

C. Myles Turner Turner聽33min / Precious Achiuwa 15min

w obodzie pozostaj膮 Merrill, Pippen, Banton i Terry

Rotacja w meczach gdy Leonard nie gra:

PG: Damian Lillard 40聽/ Pascal Siakam 8min

SG: Josh Okogie 19min / Eric Gordon 29min

SF: Kelly Oubre 37min / Josh Okogie 8min / Sam Merrill 3min

PF: Pascal Siakam 32min / Jeff Green 16min

C. Myles Turner Turner聽33min / Precious Achiuwa 15min

Role w zespole:

Damian Lillard聽 - Shot Creator / Primary Ball Handler

Gracz kt贸ry najcz臋艣ciej utrzymuje pi艂k臋 w r臋kach, chc臋 aby gra艂 du偶o pick and rolli i pick and pop z Turnerem, kt贸ry 艣wietnie trafia tr贸jki na wprost kosza. Izolacje, tr贸jki po zas艂onach, kreowanie sobie rzutu - wszystko to w czym Lillard jest dobry.

Pod nieobecno艣膰 Giannisa musia艂 wej艣膰 w buty lidera, znacz膮co poprawi艂 si臋 wzgl臋dem RS, trafia艂 pi臋膰 tr贸jek na mecz przy skuteczno艣ci 42%!. Nieobecny w meczu nr 4 i 5 co zapewne zaowocuje wygranymi Pacers w tych meczach.

Kawhi Leoanrd -聽Shot Creator

Zagra艂 w meczu nr 2 i 3. Niedoleczone kolano nie pozwala艂o na tak膮 form臋 jaka by艂a w RS, je艣li nie sz艂o mu w ofensywie to dawa艂 pozytywy w obronie jak np cztery przechwyty w meczu nr 2 czy dziewi臋膰 zbi贸rek w meczu nr 3

Kelly Oubre Jr. - Movement Shooter

Chcia艂bym aby by艂 w ci膮g艂ym ruchu, aby szuka艂 sobie miejsca do oddania rzutu za trzy i 艂ama艂 pierwsz膮 lini臋 rywala.

Praktycznie w ka偶dym aspekcie poprawi艂 si臋 wzgl臋dem RS. Skuteczno艣膰 w RS - 44%, 3P% - 31%, w PO te wska藕niki to 48% i 39%, stl z 1,1 na 1,8, bloki z 0,7 na 1,8. Mia艂 kilka niepotrzebnych rzut贸w, ale mimo wszystko by艂o ich mniej ni偶 w RS przez co poprawi艂a si臋 skuteczno艣膰.

Pascal Siakam - Slasher / Secondary Ball Handler

Zawodnik kt贸ry gra u mnie od pocz膮tku naszej zabawy, kapitalne mecze nr 1 i 2 gdzie rzuca艂 37 i 36pkt. Du偶o operuje na pi艂ce, du偶o gry ty艂em do kosza, gdzie jego spiny potrafi膮 wkurzy膰 ka偶dego, gdy Lillard siada na 艂awce to staje si臋 odpowiedzialny za kreowanie gry, zawsze umia艂 dzieli膰 si臋 pi艂k膮.

Myles Turner - Stretch Big

Mniej postup, wi臋cej 3PA.

Osiemna艣cie tr贸jek rzuconych w 1rd, 偶aden inny wysoki nawet nie by艂 blisko tego wyniku. 艢wietnie sprawdza si臋 do gry 5 out, rozci膮ga akcje, najlepszy w zespole pod wzgl臋dem +-

Jeff Green - Slasher

Do艣wiadczenie mistrzowskie kt贸re pomaga w trudnych chwilach, lata lec膮 a Uncle Jeff wci膮偶 jest u偶ytecznym zawodnikiem.

Precious Achiuwa - Roll & Cut Big

Gracz nr osiem w rotacji Knicks, Thibbs gra do艣膰 w膮skim sk艂adem dlatego Precious w 1rd gra艂 ma艂o, jego czas nadszed艂 dopiero 2rd gdzie wskoczy艂 do S5. Odpowiedzialny za rollowanie, 艣cinanie i ko艅czenie spod obr臋czy. Walczak na desce.

Josh Okogie - Athletic Finisher

Gdyby w ofensywie mia艂 taki skill jak w defensywie to by艂by bardzo dobrym rolesem, niestety w ataku ma ograniczone mo偶liwo艣ci przez co skupia si臋 na atakowaniu obr臋czy i sporadycznych tr贸jkach, jest jednym z moich najlepszych obro艅c贸w dzi臋ki czemu wskakuje do S5 gdy KL nie gra. Zagra艂 we wszystkich czterech meczach Suns.聽

Eric Gordon -聽Stationary Shooter

Kolejny do艣wiadczony zawodnik 艣ci膮gni臋ty z my艣l膮 o PO. 80% jego rzut贸w to tr贸jki po catch and shoot, nie potrzebuje pi艂ki w r臋kach aby by膰 gro藕nym. Niestety regres w por贸wnaniu do RS.

Sam Merrill - Off Screen Shooter

Ca艂a jego gra to bieganie po zas艂onach i handoffy.

Statystyki zawodnik贸w kt贸rzy zagrali w 1rd PO:

Damian Lillard - 31,0pts 5,0as 3,3rb 64,7% TS% 42% 3P%

Pascal Siakam - 22,3pts 8,8rb 4,2as 58,6% TS% 27% 3P%

Myles Turner - 19,2pts 7,2rb 2,8as 62% TS% 44% 3P%

Kelly Oubre - 13,3pts 4,0rb 1,8lstl 62,3% TS% 39% 3P%

Kawhi Leonard - 12,0pts 8,0rb 2,0stl 2,0as 48,2 TS%

Eric Gordon - 8,0pts 1,8rb 1,2as 50,8% TS% 41% 3P%

Josh Okogie - 3,5pts 1,0rb 0,5stl 61,5% TS% 33% 3P%

Sam Merrill - 3,4pts 1,4rb 1,2as 75% TS% 50% 3P%

Precious Achiuwa - 2,5pts 3,5rb 2,5blk 29% TS%

+ Trzeci trymestr: Jeff Green - 7,0pts 2,4rb FG% 42% 35% 3P%

Statystyki za 3T, zawodnik贸w wchodz膮cych w garbage time:

Dalano Banton 17,4pts 4,9rb 3,8as FG% 41% FG% 31% 3P%

Scotty Pippen Jr. 14,4pts 4,8as 2.2stl 50% FG% 35% 3P%

Dalen Terry 4,0pts 2,3rb 1,6as 48% FG% 27% 3P%

Plusy/Minusy:

+ HCA

+ Dziewi臋ciu moich graczy zagra艂o w 1rd

+ Turner i Lillard rzucili 38 tr贸jek

+ Zgranie, trio Lillard-Siakam-Turner gra ze sob膮 od kilku lat

+ Do艣wiadczenie, Lillard, Leonard, Siakam, Gordon, Green - ka偶dy z nich rozegra艂 w PO wiele spotka艅

+ Skuteczno艣膰 zza 艂uku: Turner 44%, Lillard 42%, Gordon 41%, Oubre 39%, Merrill 50%

- Leonard dost臋pny tylko w G2 i G3

- Lillard out G4 i G5

- Pr贸cz Okogiego, nie mam dobrego obwodowego obro艅cy

M贸j typ:

Raptors wygrywaj膮 mecze 1-3 i G6. Pacers G4 i G5. Proponuje 4:2 dla Raptors

Przepraszam 偶e opis w ostatniej chwili i do艣膰 ma艂o konkretny, ale dziecku z膮bki id膮 i ci臋偶ko by艂o znale藕膰 chwil臋.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

10 godzin temu, LONGER01 napisa艂(a):

Przepraszam 偶e opis w ostatniej chwili i do艣膰 ma艂o konkretny, ale dziecku z膮bki id膮 i ci臋偶ko by艂o znale藕膰 chwil臋.

Ty wiesz, 偶e ukrad艂e艣 mi wym贸wk臋 ? Mam dok艂adnie ten sam problem.. :)

generalnie ja si臋 zgadzam z wynikiem 4:2 dla raptors i o taki chcia艂em powalczy膰, wi臋c skoro obaj si臋 zgadzamy to chyba odpuszcze ten opis. Nigdy nie ola艂em opisu w PO i przyk艂adam si臋 zawsze, ale tu zwyciestwa Pacers nie bedzie, patrz膮c na to jak wym臋czone by艂o zwyci臋stwo z kiepskimi Knicks. Uznaj臋, 偶e Nie ma co si臋 kopa膰 po jajkach z @LONGER01ktory zawsze traktowa艂 mnie z szacunkiem i by艂 tez zawsze dla mnie 聽dobrym partnerem transferowym. 聽聽Dajcie mi ten punkt karny i proponuje r贸wnie偶 g艂osuj膮cym 4:2, opr贸cz tego ze wypad艂 Leonard wypad艂 tez Dame w dw贸ch meczach, wiec mysle ze to uczciwa propozycja.聽

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Reikai odpi膮艂/臋艂a ten temat

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.