Skocz do zawartości

Lakers 24/25

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, Kubbas napisał(a):

ja nie wiem po jaki c*** on gral w tym meczu

to bylo idealne spotkanie zeby dac pilke Doncicowi, niech robi swoje nie zaleznie czy wygramy czy nie

a Lebron by odpoczal

Luka jest starszy więc to on odpoczywał a Bron musiał grać jako ten młodszy. Z BMI tak wyszło. 

6 godzin temu, Koelner napisał(a):

82614c38823695.5770ea557a3a8.gif

Czy jest szansa aby z tak beznadziejną obroną jakikolwiek all-star mógł rządzić w lidze?

Steve Nash?

Btw. Fajnie że forum odzylo po transferze Doncicia. Jest jak za starych dobrych czasów, gdy forumowe śmieszki się zlatują do tematu LAL jak osy do cukru, żeby sobie trochę pohejtowac. A co. Wszak trzy mecze to znakomita wykładnia do tego aby zrobić konkurs "kto rzuci najwięcej szydery w Doncicia, bo patrzcie ale grubas hehe".

Czasy się zmieniają, ludzie nie and i think its bjutiful ❤️

35 minut temu, kore napisał(a):

Steve Nash?

Btw. Fajnie że forum odzylo po transferze Doncicia. Jest jak za starych dobrych czasów, gdy forumowe śmieszki się zlatują do tematu LAL jak osy do cukru, żeby sobie trochę pohejtowac. A co. Wszak trzy mecze to znakomita wykładnia do tego aby zrobić konkurs "kto rzuci najwięcej szydery w Doncicia, bo patrzcie ale grubas hehe".

Czasy się zmieniają, ludzie nie and i think its bjutiful ❤️

Jestem fanem Doncicia.

Austin Reaves to jest teraz Pan Koszykarz. Bardziej niż statystyki mam na myśli mowę ciała. Bardziej pewny siebie, częściej macha łapami na sędziów, nie boi się odpalać rzutów.

Martwi mnie Luka, mimo iż rzekomo schudł 5 kg w trakcie przerwy na ASG, martwi mnie tym jak ktoś pisał wyżej: coś tam się uśmiecha, ale generalnie robi wrażenie smutasa. Na ławce go dziś nie widziałem, żeby dopingował kolegów. Może depresja? Alkoholizm? Jak się nie ogarnie w przerwie między sezonowej to nie wiem, czy to był taki trafny trade ^^

1 godzinę temu, Kirylow napisał(a):
(...) Martwi mnie Luka, mimo iż rzekomo schudł 5 kg w trakcie przerwy na ASG, martwi mnie tym jak ktoś pisał wyżej: coś tam się uśmiecha, ale generalnie robi wrażenie smutasa. Na ławce go dziś nie widziałem, żeby dopingował kolegów. Może depresja? Alkoholizm? Jak się nie ogarnie w przerwie między sezonowej to nie wiem, czy to był taki trafny trade ^^

Ten domniemany alkoholizm to na podstawie czegos wiecej niz slynnego jednego piwa po Conference Finals 2024?

LeBron jest prawdopodobnie najczęściej widywanym czynnym sportowcem z kieliszkiem w ręku, ale ponieważ outperformuje to, co powinien grać zawodnik w jego wieku, nikt nie doszukuje się w tym problemu, nawet jeśli w rzeczywistości jest wysokofunkcjonującym alkoholikiem.

Tymczasem Doncic:

Nadwaga.

Czerwona twarz.

Opóźnione reakcje.

Screenshot-2025-02-21-at-09-32-13-Los-Angeles-Lakers-guard-Austin-Reaves-and-Los-Angeles-Lakers-guard...-News-Photo---Getty-Images.jpg

Widziałem tylko 4q - sporo szczęścia w ataku ale w obronie twardo i blokami udało się ten mecz wygrać. Natomiast mimo ewidentnych problemów to sety moim zdaniem wyglądały lepiej niż z Luką. Pytanie na ile doncic jest w stanie dostosować się do taktyki lakers by gra z nim nie musiała się opierać na heavy iso 

Doncic póki się nie ogarnie fizycznie, mentalnie i w jeszcze jaki tam inny sposób potrzebuje to niech siedzi na dupie i nie wpierdala się Panu Koszykarzowi Austinowi Reavsowi w paradę 

o wątpliwościach co do wpasowania się Doncica w styl gry obecnych Lakers pisałem od razu po wymianie, wtedy zakładałem wersję Luki powiedzmy w 75% najlepsza, i nawet taka będzie „problematyczna” bo po prostu Doncic ma swój styl gry/zmaksymalizowanie jego produkcji wymaga określonego stylu gry całej drużyny

mam nadzieję, że eksperyment z Alexem Lenem zakończył się na dobre. Ten Jemison mimo że jego rola sprowadza się do podawania tlenu starterów to przynajmniej motorycznie daje radę i nie sprawia wrażenie betonowego kloca 

przedłużyć Doncica i sprzedać za jakiegoś mocnego w defensywie centra hehehe (Nico was right) 

43 minuty temu, airmax napisał(a):

Doncic póki się nie ogarnie fizycznie, mentalnie i w jeszcze jaki tam inny sposób potrzebuje to niech siedzi na dupie i nie wpierdala się Panu Koszykarzowi Austinowi Reavsowi w paradę 

Kluczowe jest ,, póki się nie ogarnie".

W tym momencie przypomina on casus armii rosyjskiej, którą miano za drugą armię świata, a dopóki się nie ogarnęła była drugą armią, ale na Ukrainie. 

Tak samo Luka. Uważany za drugiego najlepszego białego koszykarza na świecie, a okazuje się drugim najlepszym białym w Lakers.

Rosjanie z biegiem czasu potrafili się ogarnąć. Luka też da radę. Tylko chcieć.

Z tego co ja widziałem to Doncić był na ławce. Moim zdaniem nie ma co dramatyzować. Chłop po dosyć długiej kontuzji, w nowym zespole, z dwoma graczami lubiącymi mieć piłkę w rękach - wiadomo, że trzeba czasu żeby się to dotarło. Ja uważam, że gdzieś miesiąc trzeba im dać.

Ciekawe czy Len już rzeczywiście spadł za Jemisona w rotacji czy z jakichś innych powodów nie powąchał parkietu dzisiaj.