Skocz do zawartości

Lakers 24/25

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Kubbas napisał(a):

ze Davis nie biegal nigdy szybko ani do ataku, ani do obrony, a ciezko atakowac basket grajac w tranzycji albo semi tranzycji zawsze bez jednego

juz jakis czas temu ktos to wypominal

Davis na początku w Lakers był świetny w transition O, te wszystkie outlet pasy LeBrona do transition to było signature move Lakers, teraz jest po prostu starszy, dwa, że ten pace to ma ograniczone znaczenie, rok temu Lakers byli 4. w lidze pod tym względem i 5. pod względem punktów w transition, a trzy, Lakers np. rok temu grali szybciej z AD niż bez niego.

AD to po prostu przereklamowany gracz w ataku, przez sześć sezonów Lakers mieli lepszy atak z LeBronem bez AD niż z duetem LeBron-AD, za to duży gorszy z samym AD na boisku: wartość Davisa to playoffy, tutaj podnosił przeważnie poziom. 

To, że LeBron na chodzie (a za ostatnie 20 meczów ma 27-8-9 na 64TS% ;]) i shooterzy obok dają mocny atak to nie jest zaskoczenie, to co zaskakuje to jak bronią LAL bez AD, za ostatnie dwa miesiące nawet bez AD na parkiecie to ~top10 obrony.

Stąd się wzięło 6-0 w bilansie bez Davisa (i Doncicia) od stycznia, ciekawe czy to jest sustainable. 

Ciekawe kogo kluby zwolnią, widziałem raporty o Olynyku, Bruce Brown raczej nierealny buyout ale byłby bardzo łakomym kaskiem.

Z tych pewnych wydaja się być Theis, Ben Simmons, LW IV, Reggie 

14 minut temu, BMeF napisał(a):

Davis na początku w Lakers był świetny w transition O, te wszystkie outlet pasy LeBrona do transition to było signature move Lakers, teraz jest po prostu starszy, dwa, że ten pace to ma ograniczone znaczenie, rok temu Lakers byli 4. w lidze pod tym względem i 5. pod względem punktów w transition, a trzy, Lakers np. rok temu grali szybciej z AD niż bez niego.

AD to po prostu przereklamowany gracz w ataku, przez sześć sezonów Lakers mieli lepszy atak z LeBronem bez AD niż z duetem LeBron-AD, za to duży gorszy z samym AD na boisku: wartość Davisa to playoffy, tutaj podnosił przeważnie poziom. 

To, że LeBron na chodzie (a za ostatnie 20 meczów ma 27-8-9 na 64TS% ;]) i shooterzy obok dają mocny atak to nie jest zaskoczenie, to co zaskakuje to jak bronią LAL bez AD, za ostatnie dwa miesiące nawet bez AD na parkiecie to ~top10 obrony.

Stąd się wzięło 6-0 w bilansie bez Davisa (i Doncicia) od stycznia, ciekawe czy to jest sustainable. 

nie jest przereklamowany

jest czesto ball stopperem

nie gra juz tak jak gral w Pelicans chocby czy wlasnie jak wspomniales na poczatku swojej gry w Lakers

JJ Redick says Mark Williams is still questionable for today because the trade is still pending.

When asked if LAL would have all of their guys Monday - Luka, LeBron, Williams, etc. - Redick said: “I don’t know why we wouldn’t”

1 minutę temu, airmax napisał(a):

To co wkleiłem to ten tweet sprzed 20 minut -> https://x.com/mcten/status/1888307557560668333?s=46

wkleiłbym od razu tweeta ale nie wiem jak teraz na forum wklejać te linki x’owe zeby wczytało lol 

Ja wiem, bo to widziałem, u Trudella, tylko brakuje tu spójności. 

A tweety musisz wklejać z twitter.com zamiast x.com tylko musisz wkleić link od razu w formacie twitterowym:)

5 minut temu, P_M napisał(a):

Ja wiem, bo to widziałem, u Trudella, tylko brakuje tu spójności. 

A tweety musisz wklejać z twitter.com zamiast x.com tylko musisz wkleić link od razu w formacie twitterowym:)

Deal się dokonał ale być może nie wszyscy zawodnicy przeszli  physicals i reszta nie jest dopuszczona do grania.

Tak jak kiedyś Payton gdy go wytransferowano do Bostonu i Lakers nie dostali ostatecznie Marcusa Banksa.

Podobno chodzi o Cama Reddisha który ma jakieś problemy osobiste.

13 minut temu, danny napisał(a):

Deal się dokonał ale być może nie wszyscy zawodnicy przeszli  physicals i reszta nie jest dopuszczona do grania.

No ale to jest różnica między "trade is pending" a "medical release" ;)

Reddish już w 3 ostatnich meczach przed transferem był out z powodu personal reasons. Teraz w ogóle się nie zgłosił do Charlotte... Ciekawe jak to się skończy.

Już były przypadki gdy transfer został cofnięty po kilku dniach. Ostatniego dnia trade deadline (18 lutego 2016 roku) Pistons wymienili Joela Anthony'ego odo ouston w zamian za Donatasa Motiejūnasa i Marcusa Thorntona. Transakcja została anulowana po 4 dniach po tym, jak Motiejūnas nie przeszedł testów medycznych.

8 minut temu, danny napisał(a):

Reddish już w 3 ostatnich meczach przed transferem był out z powodu personal reasons. Teraz w ogóle się nie zgłosił do Charlotte... Ciekawe jak to się skończy.

Już były przypadki gdy transfer został cofnięty po kilku dniach. Ostatniego dnia trade deadline (18 lutego 2016 roku) Pistons wymienili Joela Anthony'ego odo ouston w zamian za Donatasa Motiejūnasa i Marcusa Thorntona. Transakcja została anulowana po 4 dniach po tym, jak Motiejūnas nie przeszedł testów medycznych.

Byłoby grubo, gdyby ten trade Williamsa się nie powiódł, bo Lakers zostaliby z gigantyczną dziurą na C.