Skocz do zawartości

Lakers 24/25

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

So far, Lakers have traded for:

Luka Doncic
Mark Williams
Dorian Finney-Smith
Shake Milton
Markieff Morris
Maxi Kleber

given up:

Anthony Davis
D’Angelo Russell
Max Christie
Dalton Knecht
Cam Reddish
Jalen Hood-Schifino
Maxwell Lewis
4 2nds
‘29 first
‘31 first 
‘30 pick swap

Luka sam chcial biga, Pelinka szybko zadzialal

w ogole ja pamietam ze Kleber mial fajne momenty w obronie

potrafil zeswitchowac dobrze, rusza sie na nogach plus wiadomo elitarny rzut

23 minuty temu, Kubbas napisał(a):

Luka sam chcial biga, Pelinka szybko zadzialal

w ogole ja pamietam ze Kleber mial fajne momenty w obronie

potrafil zeswitchowac dobrze, rusza sie na nogach plus wiadomo elitarny rzut

Kleber był chyba najbardziej underrated obrońcą w lidze fantastyczny zawodnik od czarnej roboty. No ale właśnie był od 2 lat jego ciało kompletnie się rozsypało i niestety już nie daje tego co 2 lata temu

Niezła końcówka lbj dziś (widziałem tylko 4q) sekwencja blok trójka pass do rui przy zaciętym wyniku robi wrazenie. Dodatkowo trójka dalej mu siedzi co stanowi dobry prognostyk przed decydującą częścią sezonu. Gorzej ze skutecznością reszty poza GV który w końcu zaczyna wyglądać tak jak miał od początku 

Hhahah trade deadline zakonczone to Rui Hachimura aka Baby Melo aka Japoński Dzban może wrócić do bycia sobą czytaj ospałym pączkiem drepczącym po parkiecie którego każdy wyprzedza w walce o loose balle.

Reaves dzisiaj niczym prime James Harden czyli 23 pkt zrobione na 4 trafionych rzutach z gry 😍

Vanderbilt mega na tablicach walczył.

Ten Shake Milton jak najszybciej do wyrzucenia z rotacji

Ogólnie po ospałych pierwszych 15 minutach gdzie Warriors grali jakby byli na kacu to dobry meczyk był.

Edytowane przez the_secret

4 godziny temu, danny napisał(a):

Lakers wygrali 6 ostatnich meczów z kasztanem Hayesem w roli startera. Czy Mark Williams wygryzie go od pierwszego meczu?

Redick osiągnął na razie efekt elite coachów, którzy wyciągają maxa z rosteru: za ostatnie dwa miesiące 16-8, w tym 6-0 bez AD, Hayes wygląda jak rotacyjny wysoki, Vincent legit role player z ławki, Vanderbilt po rocznej przerwie kozak, w takim tempie na koniec sezonu Bronny będzie graczem NBA. ;] Efekt nowych nabytków nagle slumpujących w Lakers też nieaktualny, bo DFS dalej rzuca +40% za 3. No i Lakers bez AD dalej znośnie bronią.

Tak że to chyba dobry prognostyk dla Marka W., już tak na poważnie, bo nie do wygrania byłby ten wczorajszy mecz jeszcze w listopadzie. 

A to ładne. ;]

To wydaje się być dobry moment żeby po raz ostatni wspomnieć poprzedniego trenera Lakers ponieważ różnica in + na korzyść JJ wydaje sie już być niepodważalna dla nikogo. Od tego momentu roster już będzie miał zupełnie inny, ale to jak poradził sobie do tej pory to naprawdę kawał dobrej roboty. 

Nawet takie proste i oczywiste kwestie jak branie TO w odpowiednim momencie, challenge, brak faworyzowania i upartego trzymania się jednych pomysłów, branie winy na siebie a nie obarczanie tylko zawodników, rotacje i zmiany najczęściej w punkt.

Oczywiście były również błędy taki najbardziej rażący to Bronny rzucony na Maxeya, ale przyznał po wszystkim, że to było z jego strony błąd. 

Dla mnie z tym samym trzonem nie ma Ham w ogóle podjazdu do tego co pokazał JJ w krótkim czasie pod kątem ogarniania tego co się dzieje i reagowania przede wszystkim. 

Teraz zobaczymy jak sobie poradzi jak w trakcie sezonu kompletnie zmienił mu się profil zespołu. 

2 minuty temu, Van napisał(a):

Teraz zobaczymy jak sobie poradzi jak w trakcie sezonu kompletnie zmienił mu się profil zespołu

Ciekawe jak Doncica tu wkomponuje. Chodzi mi tu głównie o to, że bez Davisa gra Lakers mocno przyspieszyła (TOP5 pace w lidze za ostatnie 4 gry) i kwestia na ile Doncic będzie potrafił się w takiej grze odnaleźć, a na ile Lakers zwolnią żeby Doncic gral swoje klepanie iso 

Lebron za te 5 meczów bez Davisa (wliczam Sixers bo tam Davis zagrał jakieś małe minuty) robi 31ppg 9,4rpg 9,8apg w 33 minuty. Krejzi szit 

22 minuty temu, airmax napisał(a):

Ciekawe jak Doncica tu wkomponuje. Chodzi mi tu głównie o to, że bez Davisa gra Lakers mocno przyspieszyła (TOP5 pace w lidze za ostatnie 4 gry) i kwestia na ile Doncic będzie potrafił się w takiej grze odnaleźć, a na ile Lakers zwolnią żeby Doncic gral swoje klepanie iso 

Ja przyspieszenia bym upatrywał w lepszej obronie, a tutaj nie bez znaczenia energia i ogólny impaktu jaki wniósł Vando od powrotu. On i DFS razem naprawdę fajnie latają inne dziury po tej stronie, a minuty small ball z tą dwójka + Lebron z Luką wprowadzającym kontry powinny dawać sporo łatwych punktów. 

3 godziny temu, airmax napisał(a):

Lebron za te 5 meczów bez Davisa (wliczam Sixers bo tam Davis zagrał jakieś małe minuty) robi 31ppg 9,4rpg 9,8apg w 33 minuty. Krejzi szit 

ogolnie to cos moze w tym byc

ze Davis nie biegal nigdy szybko ani do ataku, ani do obrony, a ciezko atakowac basket grajac w tranzycji albo semi tranzycji zawsze bez jednego

juz jakis czas temu ktos to wypominal

a ten Williams to chyba top biegacz wsrod wysokich?

1:30

Reddick tez zna tego Williamsa

Ciekawe kogo dołożą z buyoutów.

Wśród guardów prawdopodobnie dostępni będą Josh Richardson, Smart, Walker IV, Duarte czy Springer.

Jeśliby się otworzyło okienko na pozyskanie sensownego broniącego wysokiego to też powinni spróbować.

Mam wrażenie, że to gadanie o debiucie Luki z Utah to zasłona dymna i pierwsze minuty rozegra już jutro wraz z Williamsem.