Skocz do zawartości

Lakers 24/25

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

waldeklaugh.gifwaldeklaugh.gifwaldeklaugh.gif

Alex Len News: Landing with Washington | RotoWire

555.png

82614c38823695.5770ea557a3a8.gif

2 godziny temu, lorak napisał(a):

Oglądałem II połowę i celowanie w Doncica w ISO przez wszystkich leszczy z Hornets jest niesmaczne. później zaczął Rui ( i reszta ) mu pomagać to też ostatecznie gdzieś się zajebał w rotacji robiąc tylko palusznego żeby ktoś tam pobiegł, i chyba poszła trójka z rogu.

Czy jest szansa aby z tak beznadziejną obroną jakikolwiek all-star mógł rządzić w lidze?

Len jaki jest taki jest, ale Lakers przegrali ten mecz smallballem (-23 w 20 minut).

Austin Reaves says he was "surprised" to receive the second technical. He felt like it was quick, but Jarred Vanderbilt told him after the game that the ref said he got the second one for repeating that it was a foul three times.

https://x.com/LakersNation/status/1892449894654169518

lol, Draymonda Greena se pooglądajcie

4 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Plus mu paskudzi sytuacje z extension, wiec pewnie i kase na tym stracil.

w jaki sposób? Jeśli prawdą jest to co mówi on i Hornets, czyli że jest zdrowy, to gość ma ten i cały przyszły sezon, żeby na grube extension zapracować. Imo jeśli rozegra w zdrowiu półtorej sezonu, to nikt nie będzie patrzył, że oblał 2 lata wcześniej testy (których szczegóły są owiane tajemnicą)

Rui Hachimura. Świetne free throws 👏

Edytowane przez airmax

6 minut temu, airmax napisał(a):

w jaki sposób? Jeśli prawdą jest to co mówi on i Hornets, czyli że jest zdrowy, to gość ma ten i cały przyszły sezon, żeby na grube extension zapracować. Imo jeśli rozegra w zdrowiu półtorej sezonu, to nikt nie będzie patrzył, że oblał 2 lata wcześniej testy (których szczegóły są owiane tajemnicą)

Bo skoro Hornets go sprzedali to nie chca mu dawac extension... a wlasnie w tej druzynie nadal jest.
Zas w najblizsze offseason inne druzyny teraz beda bardziej sceptycznie podchodzic do jego udzialu w wymianie.

koncowka to ten sam schemat

co Boston w finalach

switch na Luke, zeby Lamelo gral z nim 1on1, miniecie na 1 kroku, pomoc schodzaca, wysoki w dunkerze, lob albo drop off na layup, albo pass do cornera po rotacji obrony

a kazde inne rozwiazania byly konsekwencjami tego ze sie balismy tego switcha na Luce i wszystko inne bylo implementowane zeby tego uniknac

8:11

on ma kontuzje jakas czy taki zmeczony byl w ogole?

Edytowane przez Kubbas

15 minut temu, wiLQ napisał(a):

Bo skoro Hornets go sprzedali to nie chca mu dawac extension... a wlasnie w tej druzynie nadal jest.
Zas w najblizsze offseason inne druzyny teraz beda bardziej sceptycznie podchodzic do jego udzialu w wymianie.

No nie wiem, Hornets po prostu dostali świetną ofertę, tutaj zero zdziwienia, że na to poszli, i imo nie musi to świadczyć, że nie widzą Marka long term, zwłaszcza że oni na ten moment są bez centra. Kwestia kogo wybiorą w drafcie tym najbliższym i (jeśli Williams będzie w Hornets do końca rookie deal) kogo wybiorą za ~2 lata. Myślisz, że go odpuszczą, jeśli nie będą mieli nikogo wartościowego?

Plus nadal, wystarczy że Williams będzie zdrowy ten i następny sezon, i będąc RFA po następnym sezonie nie będzie narzekał na brak ofert - a jak utrzyma te 18-12 co robił przed niedoszłą wymianą to już w ogóle :P 

Doncic na pewno nie jest w dobrej formie fizycznej, ale ja mam wrażenie, że on ma jakiś mental breakdown.

Nie obserwowałem go za bardzo jak grał w Mavericks, ale wyrywkowo zawsze mi się wydawał pewny siebie, eskpresja, darcie mordy po udanych akcjach itd, nie wiem czy jego liderowanie polegało głównie na tym, że wymiatał na boisku, a w szatni i w huddle to już inni przejmowali lejce. Ale odkąd przyszedł do Lakers to wydaje mi się być jak ten frajer z symetrii co tylko przemyka.

Screenshot 2025-02-20 at 14-26-15 A frajer tylko przemyka - Szukaj w Google.png

A to nie kwestia okresu aklimatyzacji? W Mavs był alfą i omegą z mega dużym usage. Tutaj pewnie nie chce się od początku wychylać przy Lebronie. Niewiadomo też jaki plan ma na Luke Reddick. W Lakers jest za dużo potencjalnych chętnych do piłki żeby każdą akcję grał Doncic (jak w Mavs). A póki co Luki w scenariuszu off-ball chyba nigdy nie widzieliśmy. 

Dużo też Lakers tracą na braku wysokiego. Ktoś a'la Capela robiłby tam 20/10 luźno. Oh wait...

Edit: jak cos to odnosiłem się do tego że Luka jest "przygaszony" i słabo gra. Nie do tego że jest grubasem ze słabym work ethic (co do tego nie ma wątpliwości) i że potencjalnie gra z kontuzją (w zasadzie zawsze coś mu dolega, więc szanse są duże). 

Edytowane przez Zimny

Godzinę temu, the_secret napisał(a):

Zmarnować 38 minut Lebrona przez co teraz będzie go trzeba dzisiaj posadzić z Blazers 😄

Grubas niesamowity jest, bankowo od czasu ostatniego meczu z Jazz nie ruszył dupska z kanapy i sie opierdalał przez cały tydzień

ja nie wiem po jaki c*** on gral w tym meczu

to bylo idealne spotkanie zeby dac pilke Doncicowi, niech robi swoje nie zaleznie czy wygramy czy nie

a Lebron by odpoczal