Skocz do zawartości

Draft 2025

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Przy założeniu, że wybieram z jedynką, to... nie wziąłbym Coopera Flagga. Nie dlatego, że go nie cenię, ale jest ktoś kto skradł moje koszykarskie serce bardziej. Z jedynką idzie... Ace Bailey. To będzie ktoś wyjątkowy w tej lidze. Jest jeszcze bardzo młodziutki, a wachlarz umiejętności jaki pokazuje jest imponujący. To koszykarski diament. Super atletyzm, dzięki warunkom całkiem duże pole do pokazania sporego potencjału defensywnego, świetne passy, alpha dog trafiający trudne rzuty, bardzo dobra technika rzutu i praca nóg. Spory hype jest na Flagga, ale moim zdaniem z tej dwójki lepszy będzie Bailey. Kto go zgarnie będzie miał jasną przyszłość.

1 godzinę temu, shadowy86 napisał(a):

Przy założeniu, że wybieram z jedynką, to... nie wziąłbym Coopera Flagga. Nie dlatego, że go nie cenię, ale jest ktoś kto skradł moje koszykarskie serce bardziej. Z jedynką idzie... Ace Bailey. To będzie ktoś wyjątkowy w tej lidze. Jest jeszcze bardzo młodziutki, a wachlarz umiejętności jaki pokazuje jest imponujący. To koszykarski diament. Super atletyzm, dzięki warunkom całkiem duże pole do pokazania sporego potencjału defensywnego, świetne passy, alpha dog trafiający trudne rzuty, bardzo dobra technika rzutu i praca nóg. Spory hype jest na Flagga, ale moim zdaniem z tej dwójki lepszy będzie Bailey. Kto go zgarnie będzie miał jasną przyszłość.

Obejrzałem kilka skrótów z nim to twoim poście i jak dla mnie to na plus świetny rzut plus wyskok i kocie ruchy ale podejrzanie wygląda jego handles i pierwszy krok więc jak dla mnie na dwoje babka wróżyła. Flaga nie ma red flag poza rzutem za 3

A Danny Wolf dl Lakers

21 godzin temu, allen napisał(a):

Moze ktos sie podejmie oceny debiutantow po polowie sezonu?

Jak dla mnie mamy w tej klasie bardzo mocne top 2, czyli dla mnie Bailey i Flagg dokładnie w takiej kolejności. Bailey mega kozak, jestem fanem jego gry, będę śledził mocno jego karierę, bo to gracz, który ma szansę być w topce ligi. Bailey i Flagg to są dwa diamenty, o które warto się bić.

Potem mamy kilku point guardów na podobnym poziomie. Ogólnie to jest klasa rozgrywających. Z trzecim wyborem brałbym kogoś z dwójki Fears/Jakucionis. Raczej wziąłbym Fearsa, ale to naprawdę ciężki orzech do zgryzienia. Zaryzykowałbym lekko z Fearsem, choć nie ma jeszcze dobrej trójki, Jakucionis jest naprawdę fajny, ma niezwykle szeroki wachlarz umiejętności. Jednakże to Jeremiah ma tak fantastyczny balans ciałem i operowanie piłką, że to on będzie łamał rywalom kostki, jak będzie zmieniał kierunek ataku. Jest w tym naprawdę fantastyczny. 

Potem Harper, jak dla mnie jak ktoś lubi takiego Castle'a ze Spurs, to będzie ukontentowany tym wyborem. Gra podobnie jak Castle, tylko jest lepszy fizycznie i silniejszy.

Po Harperze z szóstką kolejny rozgrywający Boogie Fland, który mógłby być lekko wyżej, ale jest niestety lekko undersized.

I ta szóstka graczy zainteresowała mnie. Reszta nie wzbudziła we mnie jakiegoś szybszego bicia serca😏 Jak widać z powyższego mamy czterech point guardów jako całkiem spoko nagroda pocieszenia dla zespołów, które nie będą mieć szczęścia w losowaniu by zgarnąć kogoś z dwójki Bailey/Flagg. 

Bailey czasem jest rozpatrywany jako trzeci. Ja uważnie obserwuje produkt Texas Tre Johnsona który ma sporo wad i braki w all around ale prawdopodobnie stanie się najlepszym strzelcem dystansowym. Jak go w lidze będą wykorzystywać względem mocnych stron to fajnie może skończyć. Edgecombe nie ma łatwego życia w Baylor i tam produkcji nie ma szans robić ale to tez może być ktoś bardzo wyjątkowy. Pisać o drafcie i nie wspominać Demina? Oraz Traore który złapał jednak kryzys. Bym top właśnie tak ułożył. 

Dla mnie top 3 to Flagg, Harper i Bailey, pomijając fit, w tej kolejności. Flagg i Harper są bezpieczni, wysoki sufit i wysoka podłoga. Bailey nieco bardziej ryzykowny, ale "boy oh boy", jaki on ma sufit!

Potem Jakuconis jako pewne numer 4. Dopiero za nimi mam resztę. Z 5 na ten moment Edgecombe, bo zaczęło mu ostatnio wpadac z dystansu,  a tylko tego mu brakuje.  Lubię też Tre Johnsona. Z ostatnimi dwoma, a zwłaszcza Johnsonem, mam tylko ten kłopot, że to są typowe dwójki i trudno ich widziec na innych pozycjach. 

Fears jak dla mnie spory potencjał na bust, ale doceniam sufit, jeśli ogarnie dystans. Młodziutki jeszcze jest, więc kto wie. Demin miał dobry tylko początek sezonu. Są nawet głosy, że powinien zostać na kolejny rok w college. Wielu wysoko ma też Kona K. z Duke. Materiału na gwiazdę tu nie ma, ale fajny all around gracz, jak dla mnie końcówka top 10.

Edytowane przez Behemot

Nie wiem czy to najlepsze miejsce, ale zawsze będzie mi się kojarzył z akademicką koszykowką.

Odszedł Krzysztof Kosidowski

@Kosi na forum

Zaraził mnie swoją pasją poprzez swoją stronę. Dziękuję.

Spoczywaj w spokoju w otoczeniu koszykówki 

https://twitter.com/ZHighlights_/status/1889309333793452416?t=eAo6otqst1sHexIYMBOV3A&s=19

Godzinę temu, Tecu napisał(a):

Nie wiem czy to najlepsze miejsce, ale zawsze będzie mi się kojarzył z akademicką koszykowką.

Odszedł Krzysztof Kosidowski

@Kosi na forum

Zaraził mnie swoją pasją poprzez swoją stronę. Dziękuję.

Spoczywaj w spokoju w otoczeniu koszykówki 

https://twitter.com/ZHighlights_/status/1889309333793452416?t=eAo6otqst1sHexIYMBOV3A&s=19

Ja pier... 39 lat :( . Mega ekspert ktorego zawsze dobrze się czytalo.