Skocz do zawarto艣ci

Training camps

Tecu

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, chcia艂bym spr贸bowa膰 wprowadzi膰 do beGM i si臋 tym zaj膮膰, nowo艣膰 o kt贸rej ju偶 wspomina艂em przed poprzednim draftem tylko wtedy ju偶 by艂o za p贸藕no.

Robocz膮 nazwa 3 runda/training camps invite

Za艂o偶enia

1. Oferty sk艂adamy do osoby spoza gry do pocz膮tku draftu w NBA

2. Mo偶emy z艂o偶y膰 nawet 10? Ofert pouk艂adanych w kolejno艣ci

3. Mo偶emy z艂o偶y膰 wcze艣niej ni偶 zako艅czenie naszego draftu po prostu wykreslimy z tych ofert wybranych graczy

4. Po drafcie oblicz臋 kto trafia do kogo

5. Wybieramy tylko z puli graczy, kt贸rych mo偶na by艂o wybra膰 w drafcie a kt贸rzy w naszym nie zostali wybrani

Regu艂y wyboru

A) Gracza wygrywa zesp贸艂 kt贸ry da艂 go wy偶ej w priorytetach (jedynka nad dw贸jk膮 itd) w przypadku remisu decyduje tzw lista priorytetowa

B) Lista powstanie raz poprzez losowanie/kolejno艣膰 w drafcie/kolejno艣膰 w drafcie odwr贸cona?

C) przy wygraniu gracza poprzez wy偶sze miejsce na li艣cie, zesp贸艂 spada na sam d贸艂 listy

5. Wybieramy tak do 3? Graczy na campy

6. Co mamy z tego, 偶e wybrali艣my?

A) mo偶emy go podpisa膰 na kontrakt minimalny lub 2wc - decyzja do ruszenia w臋偶yka waivers.

B) Nie mamy go na wy艂膮czno艣膰. Ka偶da inna dru偶yna mo偶e mu z艂o偶y膰 ofert臋 kontraktu gwarantowanego podczas tur FA zgodnie z ich zasadami, kt贸r膮 (jako bonus w prawach) mo偶emy wyr贸wna膰.

C) Do w臋偶yka waivers, je偶eli nie dosta艂 kontraktu normalnego, musimy zdecydowa膰 czy podpisujemy go. Je偶eli nie b臋dzie deklaracji to ka偶dy mo偶e go w w臋偶yku podpisa膰 na roczny 2wc.

D) je偶eli nikt go na nic nie podpisze to traktowa艂bym takiego gracza jako gracza g league i w trakcie sezonu ka偶dy mo偶e go podpisa膰 ewentualnie zesp贸艂 macierzysty mo偶e taki kontrakt wyr贸wna膰聽

Plusy

- dodatkowa zabawa odzwierciedlaj膮ca training camps i to co si臋 dzieje tu偶 po drafcie

- nieobowi膮zkowe i ma艂o uci膮偶liwe

- zajm臋 si臋 tym od A do Z p贸ki b臋d臋 w beGM

- proste zasady

- prawa s膮 niewielkie, ale jednak s膮

- nie mrozimy graczy, bo ka偶dy b臋dzie te偶 m贸g艂 podpisa膰聽

- zwi臋kszona pula graczy i wieksza realno艣膰

- mniej teoretycznie nudnych g艂osowa艅 na x do Krakowa czy Warszawy na 2wc

Do ustalenia opr贸cz tego czy to robimy:

- ilo艣膰 ofert - jak dla mnie mo偶e by膰 nieograniczona jak kto艣 chce, ale proponuj臋 10 bez minimum

- ilo艣膰 takich podpis贸w - 3 wydaje si臋 optymalne

- zasady "praw" do takiego gracza - czy tak jak zaproponowa艂em czy jakie艣 modyfikacje

- czy prawa dzia艂aj膮 w trakcie sezonu czyli punkt 6D

- zasady utworzenia pierwszej listy priorytetowej - ja jestem za zwyk艂ym losowaniem, tylko raz j膮 ustalamy

Krytyka konstruktywna mile widziana. Je偶eli widzicie jaki艣 b艂膮d lub nie艣cis艂o艣膰 to prosze da膰 zna膰.

Pro艣ba o uszanowanie tego, 偶e niekt贸rzy mog膮 mie膰 z tego dodatkowy fun, dlatego nawet je偶eli nie jeste艣cie jako艣 zainteresowani, to dajcie innym tak膮 mo偶liwo艣膰. Stara艂em si臋 zrobi膰 to tak by nie dawa艂o to wielkich dru偶ynom, kt贸re lepiej wybior膮.

Pytanie do rady czy robi膰 jakie艣 g艂osowanie czy przy r贸偶nych g艂osach rada zdecyduje?

Sam spos贸b wyboru mo偶na zastosowa膰 przy innych g艂osowaniach by ograniczy膰 ilo艣膰 g艂osowa艅 zw艂aszcza przy 2wc, ale to tylko lu藕na sugestia.

Pozdrawiam聽

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

20 godzin temu, Tecu napisa艂(a):

Krytyka konstruktywna mile widziana.

ja bym wzi膮艂 pod uwag臋 jeszcze dwa niuanse:

1. Napisa艂e艣, 偶e jak nikt nie wybierze naszych graczy, to graj膮 w G League - i tu mi si臋 skojarzy艂o, 偶e czasami mamy podczas trymestru problemy z rotacj膮. Mo偶na by mie膰 nie wiem.. 2-3 graczy (ka偶dy klub) i uznaliby艣my, 偶e w dowolnym momencie mo偶na gracza podpisa膰 na jaki艣 niegwarantowany kontrakt (czy w 3T na kontrakty 10-dniowe). Liczyliby艣my to np聽 100-150k i 偶e mamy gracza na 10 meczy podczas problematycznego okresu podczas trymestru.聽

Pomys艂 m贸j wynika z faktu, 偶e czasami dru偶yna X ma problemy z podstawow膮 rotacj膮 i piszemy wtedy:聽偶e przecie偶 kto艣 by tam gra艂聽.

2. Pomys艂 Tecu jest bardzo dobry, ale ja bym podzieli艂 to jeszcze na dwa etapy - pierwszy wybieramy przed draftem, tak jak napisa艂 autor pomys艂u i drugi - wybieramy podczas trwania Summer League np po 2-3 graczy dodatkowo (a mo偶na i wi臋cej). Zawsze 偶a艂owa艂em, 偶e nie mog臋 mie膰 na 2way graczy kt贸rych ogrywa艂o podczas Summer League moje Miami. Pewnie jest w艣r贸d nas grupa, kt贸ra chcia艂aby da膰 szanse graczom, kt贸rzy chc膮 si臋 przebi膰 do NBA w ich ulubionych teamach.聽

Nic na si艂臋, ale pomy艣lcie tez nad tym.

Pozdrawiam

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.