Skocz do zawartości

beGM FA 2024 - argumenty bez komentarzy

Szulim

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

tu zas widzimy lawirowanie i dobra mine do złej gry. a jak jest w rzeczywistosci? przede wszystkim shai, simons, wiggins, wagner to pewniacy do grubych minut. nie ma tu miejsca w ktore moglby wskoczyc brown. a eśli komuś wpadnie pomysł, że np moglby zajac miejsce simonsa, to jest to niemożliwe - potencjalny skład sga-brown-wiggins-wagner-capela nie daje zadnego spacingu, nie jest to efektywnie, nikt tak nie gra. 

do tego majac na uwadze sile konferencji, OKC na zachodzie nie ma szans na wynik. na wschodzie zas konkurencja jest dluzsza, ale bardziej wyrownana przez co wiele moze sie zdarzyc i knicks moga zajsc daleko.

January niedawno wrzucił ranking drużyn i OKC było w topie. Nie wiem jak go robił bo składy nie pełne ale po pozyskaniu Prince i Smith raczej wiele nie spadłem także gadki że OKC nie ma szans na dobry wynik można skwitować uśmiechem??😄

To czy będzie spacing to się okaże w trakcie sezonu i zależy od rotacji. Po preseason bede wiedział więcej jak to ułożyć. Myślę ze minuty będą porównywalne do tych które otrzyma w NYK.

Teraz, bogans2 napisał(a):

January niedawno wrzucił ranking drużyn i OKC było w topie. Nie wiem jak go robił bo składy nie pełne ale po pozyskaniu Prince i Smith raczej wiele nie spadłem także gadki że OKC nie ma szans na dobry wynik można skwitować uśmiechem??😄

To czy będzie spacing to się okaże w trakcie sezonu i zależy od rotacji. Po preseason bede wiedział więcej jak to ułożyć. Myślę ze minuty będą porównywalne do tych które otrzyma w NYK.

czyli co Ty nie znasz swoich zawodnikow?

i nagle preseason ma dac jakies odpowiedzi? 

Ty tak na powaznie?

rotfl

i tak, przy tej konkurencji nie masz szans na dobry wynik na zachodzie.

5 minut temu, bogans2 napisał(a):

To byl ranking z RL :)

18 minut temu, Reikai napisał(a):

To byl ranking z RL :)

No to chyba że z rl. Zaraz jeszcze sprawdzę :d

18 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

czyli co Ty nie znasz swoich zawodnikow?

i nagle preseason ma dac jakies odpowiedzi? 

Ty tak na powaznie?

rotfl

i tak, przy tej konkurencji nie masz szans na dobry wynik na zachodzie.

Niektórych rzeczy nie wiem. Jak uzupełnić S5. To że Wagner, Shai i Wiggins znajdą się w S5 to wiem a reszta się wyklaruje. Jak ktoś z rolsow będzie orał w preseason to będzie miał szansę uzupelnic S5 i dostanie dobre minuty. Kilku zawodników zmieniło kluby więc skąd mam wiedzieć jak i ile będą grać. Chyba logiczne

OKC to nie Polska Reprezentacja w piłce nożnej czy NYK ze minuty dostaje się z urzędu i przed campami wszystko jest wiadome lol

Edytowane przez bogans2

Lowry

U nas

Porzucił Orlando dla kasy z Nets. Nie wykazał się lojalnością, nie wykazał się miłością do Orlando, dlaczego miałby akurat tam wracać?

Fakt, nie opinia.

W realu

W realu był w zespole, którego ducha sobie zawłaszczył u nas gm Orlando.

No i w tym cudownym miejscu, Lowry został potraktowany jak zwykły grajek i zrzucony za Roziera.

Nie wrócił w tym sezonie do cudownej kultury organizacyjnej jaką jest Miami.

Wrócił do domu, czyli do Phili.

Fakt, nie opinia.

Podczas głosowania, wczuwając się w to co zrobi Lowry, zupełnie pomijacie co on faktycznie zrobił, co jest dość dziwne, bo to chyba On najlepiej wie co by zrobił 😉

Chciał i podpisał kontrakt z drużyną z jego hometown.

Nie podpisał kontraktu z zespołem posiadającym ducha Haslema, mimo, że niedawno jeszcze u nich grał.

A Wam gm Orlando pomachał Hasłem i to co zrobił w realu Lowry, nie ma już znaczenia. Dość dziwne.

Tecu,

Odejście Lowrego 2 sezony temu do Nets to nie była dobra decyzja dla gracza - weterani na tym etapie kariery robią coś takiego raczej tylko w ostateczności. Sam zresztą przy tym głosowaniu byłeś za Nets.. - a teraz podajesz to jako argument.. Powoływanie się na hometown Lowrego też słabe - Lowry nie dołączył do Ciebie po buyoucie w drugiej części poprzedniego sezonu jak w rl. Przez swoją długą karierę 76ers nigdy też o niego jakoś nie zabiegali za bardzo - nigdy nie składałeś mi za niego oferty. Mylisz też naturalnie sytuację - moje Orlando nie tylko go nie sprzedało jak rl Heat, a i wtedy 2 lata temu (3 lata temu chciałem z nim extension podpisywać) i teraz złożyło mu propozycję kontraktu - nawet po tym jak się na nas wypiął 2 sezony temu. A rola Haslema oznacza, że klub chce gracza u siebie tak długo jak tylko gracz będzie chciał kontynuować karierę i na boisku i w szatni. W BeGMowych Orlando Lowry też grał o wiele dłużej niż w rl Heat. Właśnie jego BeGMowym hometown jest Orlando. Nie wybranie Orlando musiałoby wiązać się z jakąś niechęcią do klubu gracza - co raczej byłoby dość naciągane, bo niby czemu miałby mieć pretensje do klubu, który na każdym kroku podkreśla jak zależy mu na graczu? 

Celowo nawet nie walczę tutaj o Josha Richardsona - drugiego i ostatniego gracza, któremu złożyłem ofertę w to FA - a był dla mnie taka opcją rezerwową gdyby ktoś zaproponował jakiś wysoki kontrakt Lowryemu;  Orlando zależy tylko na jednym FA podczas tego Free Agency.  W V turze FA gdyby Kyle nie chciał jakimś dziwnym trafem ze mną podpisać - nikomu już nie będę składał oferty, bo i tak już jestem w podatku. 

W to FA - tylko Kyle Lowry z Free Agency - albo nikt. Ty walczysz Tecu o kilku graczy - ja o jednego. Covingtona podpisz - to jest Twój hometown. 

Podczas głosowań decyzji zawodników mieliśmy się wczuwać w tychże zawodników by jak najlepiej, najbliżej odwzorować ich decyzje.

Co może być lepszym odwzorowaniem decyzji jak nie jego własna decyzja podjęta w realu, podjęta w bardzo podobnych okolicznościach?

Wydawałoby się, że nic.

A jednak, mimo, że w realu Lowry wybrał miasto rodzinne, grę z Embiidem i Maxeyem to jednak Wy wiecie, że by zrobił co innego 😂

Mimo tego, że wielokrotnie podkreślał, że najważniejszy w wyborze drużyny, był powrót w rodzinne strony, Wy jednak wiecie, że wybrałby drużynę z której już raz odszedł u nas w grze.

Posługuję się faktami, ale one nie mają dla Was znaczenia, ważniejsze są teksty o Haslemach pomieszane w ostro kwaśnym sosie.

Lowry byłby z Was dumny 😉

18 minut temu, Tecu napisał(a):

Podczas głosowań decyzji zawodników mieliśmy się wczuwać w tychże zawodników by jak najlepiej, najbliżej odwzorować ich decyzje.

Co może być lepszym odwzorowaniem decyzji jak nie jego własna decyzja podjęta w realu, podjęta w bardzo podobnych okolicznościach?

Wydawałoby się, że nic.

A jednak, mimo, że w realu Lowry wybrał miasto rodzinne, grę z Embiidem i Maxeyem to jednak Wy wiecie, że by zrobił co innego 😂

Mimo tego, że wielokrotnie podkreślał, że najważniejszy w wyborze drużyny, był powrót w rodzinne strony, Wy jednak wiecie, że wybrałby drużynę z której już raz odszedł u nas w grze.

Posługuję się faktami, ale one nie mają dla Was znaczenia, ważniejsze są teksty o Haslemach pomieszane w ostro kwaśnym sosie.

Lowry byłby z Was dumny 😉

Haha kwintesencja begm xD 

W dniu 6.09.2024 o 18:07, january napisał(a):

Wright powinien zostać w Bux imo, więc odpuszczam. Gary Payton zostający 4 sezon w Lakers to jak coś no-brainer imo przy samych minimach.

Swoją drogą słabo świadczy o Lakers, że mając pełne prawa Birda oferują tylko minimum. A przecież ten pierwszy kontrakt też był złodziejski i złożony w trakcie sezonu, gdy tylko ty miałeś możliwość zaoferowania wyjątku. Ja nawet takiemu Muscali dawałem coś extra do wypłaty.

Sam dałem Lakers, ale teraz się zastanawiam czy dobrze. 

5 minut temu, Reikai napisał(a):

Po co te argumenty, CM zaglosowal na Knicks w temacie Browna:)

psychologiczna zagrywka xd

nie no ale te glosy na cavs niestety tragedia.

tyle sie mowi o ukroceniu stealowania i probie zapobiegania sciaganiu graczy przez druzyny, ktore zara posla podpisanego wolnego agenta na handel.

a przyklad browna i cavs to wrecz ksiazkowy przyklad

i c***. jak w sciane to 🙈

a to jest tym bardziej bez sensu, gdy widzi sie, ze wielu gorszych agentow podpisalo w to lato lepsze umowy. 

4 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

psychologiczna zagrywka xd

nie no ale te glosy na cavs niestety tragedia.

tyle sie mowi o ukroceniu stealowania i probie zapobiegania sciaganiu graczy przez druzyny, ktore zara posla podpisanego wolnego agenta na handel.

a przyklad browna i cavs to wrecz ksiazkowy przyklad

i c***. jak w sciane to 🙈

Na ten moment insiderzy wskazują, że Brown to będzie z ławki grał w tankujących Raptors. 

Dlatego wolę jednak pewną kasę na trzy lata z opcją zrezygnowania po dwóch, jeśli faktycznie nawiąże formą do jednego sezonu w mistrzostwkich Nuggets. Zwłaszcza wiedząc, że za rok na FA wchodzą tłuste koty, a ja całą karierę jestem średniakiem z rotacji. 

56 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Na ten moment insiderzy wskazują, że Brown to będzie z ławki grał w tankujących Raptors. 

insider mowi, ze raptors wzieli TO po to zeby poszedl dalej na handel

oczywista kwestia, ze zmieni klub i jego ocena/wartosc diametralnie sie zmieni.

plus tak jak było wspominane:

1. cavs go potraktowali jak smiecia handlujac nim po 2 miesiacach. Ty jako osoba ceniaca sobie niezwykle moralność nie masz tego na uwadze?
2. w cavs nie czeka go zadna ciekawa rola
3.  nie czeka go zadne bezpieczenstwo. cavs maja za rok 200 mln w wydatkach ergo z taka umowa bedzie pierwszym assetem do handlu za pick i ulge w salary. 

Nie bardzo wiem o co chodzi z tą moralnością. Ona jest cnotą wśród GMów i klubów, ale jako agent zawsze optuje za pieniędzmi, a nie sentynemtami i mrzonkami. 

Bruce Brown to nie Lillard. Sam wie, że dzisiaj jest tutaj, a jutro gdzie indziej. Ja sam jestem raz pod Legionowem, raz na Gocławiu, a dzisiaj na Ursynowie, a wszystko w półtora roku. Zero problemu, jeśli tylko kasa się zgadza. 

• Szulim odpiął/ęła ten temat