Skocz do zawartości

ATF POLSKA EKSTRAKLASA

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

No ta bramka odwróciła uwagę od tego, kto naprawdę błyszczał w Szczecinie :)

z całego zaciągu brazylijskiego Antoniego Ptaka, a tak naprawdę to bardziej jego syna Dawida, bo on tam latał, do gry na poziomie nadawało się zaledwie z czterech wybrańców

na mieście krążył wtedy taki żarcik 

nie śpij na plaży w Brazylii, bo obudzisz się w Pogoni

3 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

z całego zaciągu brazylijskiego Antoniego Ptaka, a tak naprawdę to bardziej jego syna Dawida, bo on tam latał, do gry na poziomie nadawało się zaledwie z czterech wybrańców

Rappar kiedyś zasnął w Szczecinie i obudził się w Brazylii. A tak na poważnie lubiłem te układanki w składzie wtedy. Był koloryt. 

6 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

W moim rodzinnym miasteczku gdzie znajduje się CH Ptak (łatwo się domyślić w jakim) jest klub piłkarski z ligi okręgowej, jakieś 15 lat temu grało u nas paru Brazylijczyków.Mieliśmy  wtedy z tego niezłą bekę z chłopakami 😄

1 godzinę temu, Qcin_69 napisał(a):

od Mieciela zacząłem kibicować Legii 💪 Ljuboja da magię, Marcinek będzie robił przewrotki 💘

Ja pamiętam jak się kupowało bravo sport i te plastry na nos które właśnie Mięciel reklamował.

A co do samego wyboru, to jednak jego prime był pod koniec lat dziewięćdziesiątych, na ten draft to już moim zdaniem nieco slabszy gracz.

6 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Ja sam chcialem brac Kaluznego ale on mial sezon w eklapie w ramach naszego atfa....

no wlasnie idealny pick pod atfa, 1 sezon w peaku z MP i pucharem kraju. Ja sie zdziwilem ze nie poszedł wcześniej. Świetne warunki fizyczne, mocny strzał z rzutu wolnego, nawet jakies filmiki na YT są, z tytułami "polski roberto carlos" xD

21 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Ja sam chcialem brac Kaluznego ale on mial sezon w eklapie w ramach naszego atfa....

w zobacz kto poszedł z 1 pickiem :) 

32 minuty temu, The Game 85 napisał(a):

Ja pamiętam jak się kupowało bravo sport i te plastry na nos które właśnie Mięciel reklamował.

A co do samego wyboru, to jednak jego prime był pod koniec lat dziewięćdziesiątych, na ten draft to już moim zdaniem nieco slabszy gracz.

no ale ja go biorę właśnie z jego prime :) zobacz sobie sezon 00/01 on tam miał swój najlepszy statystycznie sezon z 13 strzelonymi bramkami (wcześniej nigdy nawet do 10 nie dobił) - w ataku duecik z Kucharskim (chociaż, co ciekawe on startował niby jako pomocnik u Smudy) 

+ wiadomo, po plasterki to już w ogóle się latało :D Sam wydałem cale kieszonkowe na ten numer 😂

16 minut temu, P_M napisał(a):

no wlasnie idealny pick pod atfa, 1 sezon w peaku z MP i pucharem kraju. Ja sie zdziwilem ze nie poszedł wcześniej. Świetne warunki fizyczne, mocny strzał z rzutu wolnego, nawet jakies filmiki na YT są, z tytułami "polski roberto carlos" xD

i chwilę później wylądował w Cottbus gdzie też miał wejście smoka + strzelał jak zły w reprezentacji, gdzieś na przełomie 01/02 był uważany za topowego defensywnego pomocnika w Europie (bardzo krótko i przez Polaków chyba głównie :D ale jednak :D) 

Tutaj coś @Braveheart22 pisał że tylko Jodlowiec fizycznie by mógł ustać Vadisa w środku pola.. czy oby na pewno? :P 

7 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

, gdzieś na przełomie 01/02 był uważany za topowego defensywnego pomocnika w Europie (bardzo krótko i przez Polaków chyba głównie :D ale jednak :D) 

No tu to już poplynales, ale pick na nasze krajowe warunki i w formacie atf ekstraklasy od sezonu 00/01 super myślę,że top 5 na pozycji DP.

2 minuty temu, P_M napisał(a):

No tu to już poplynales, ale pick na nasze krajowe warunki i w formacie atf ekstraklasy od sezonu 00/01 super myślę,że top 5 na pozycji DP.

ale serio takie były opinie o nim wówczas - on miał jakiś mega wjazd do Bundesligi z Cottbus i strzelił 2 gole w pierwszych 5 meczach i dołożył jakieś tam asysty, a Cottbus było w czubie ligi- i taki entuzjazm zapanował w Polsce, że Kaluzny to polski Redondo czy coś w tym stylu - to nie jest moja opinia, tylko nastroje społeczne :P 

• Reikai odpiął/ęła ten temat