Skocz do zawartości

ATF POLSKA EKSTRAKLASA

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Sobota, którzy robili takie rzeczy:

Waldkowi kiwki i tej zwinności z piłką nikt nie odbierze, ale on summa summarum miał trochę problem z przełożeniem tego na konkrety pod bramką i liczby. Chociaż też brak napastnika w Śląsku nie pomagał. 

Jego top wystepy to Rudar, Brugge i pierwszy mecz z Sevillą, gdzie kręcił przeciwników jak baranków. No i po tym wyjazd do Belgii. W lidze chyba nigdy na takim poziomie nie zagrał, ale to był wtedy naprawdę mocny miesiąc Waldka. 

15 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Arkadiusz Malarz 5 - Niestety, znowu bramkarz był najlepszym zawodnikiem Świtu. Przy bramce Kryszałowicza nie miał szans. Później kilka razy uratował swój zespół od straty goli, w tym pięknie obronił strzał głową Dembińskiego

Naprawdę nie trzeba wielkiego researchu by zweryfikować te oszczerstwa Marcusa, nie mogę znaleźć, ale zapamiętałem też jeden z tytułów po jakimś mega meczu Arka-> "Arkadiusz zmalował wygraną Świtu" (czy jakoś tak) a to, że zaliczył kilka gorszych spotkań? Który bramkarz w wieku 21 lat takiego okresu nie miał (poza Borubarem OFC!)

Najlepsze dane na temat dobrej gry Malarza i Świtu w tamtym okresie to ma Prokuratura we Wrocławiu.

Edytowane przez Braveheart22

1 minutę temu, Braveheart22 napisał(a):

Waldkowi kiwki i tej zwinności z piłką nikt nie odbierze, ale on summa summarum miał trochę problem z przełożeniem tego na konkrety pod bramką i liczby. Chociaż też brak napastnika w Śląsku nie pomagał. 

Jego top wystepy to Rudar, Brugge i pierwszy mecz z Sevillą. No i po tym wyjazd do Belgii. W lidze chyba nigdy na takim poziomie nie zagrał, ale to był wtedy naprawdę mocny miesiąc Waldka. 

Nie każdy bohater nosi pelerynę! Waldek robił wiatr i miał bdb drybling, w tej Brugii też swoje pograł choć wiadomo, że oczekiwania były znacznie większe- zwłaszcza że trafiał tam zaraz po swoim najlepszym okresie w karierze i zapanowała pewna Walderomania :D Imo szkoda, że on tak długo się kisił w tym Kluczborku, może sufit byłby wyższy :) 

No ale zdecydowanie gracz w typie jaki lubię, nie liczby, ale jakość :P 

W ogóle to był bardzo fajny Śląsk wtedy- Mila, Kaźmierczak, Sobota, Jodłowiec chyba tam też grał jak dobrze pamiętam :P Jedna z najlepszych linii pomocy w tym wieku ;)

1 minutę temu, Qcin_69 napisał(a):

W ogóle to był bardzo fajny Śląsk wtedy- Mila, Kaźmierczak, Sobota, Jodłowiec chyba tam też grał jak dobrze pamiętam :P Jedna z najlepszych linii pomocy w tym wieku ;)

Przecież ten Śląsk to był totalny antyfutbol. Jakby się Wisła nie podłożyła w meczu przyjaźni to mistrz powędrowałby zasłużenie do Chorzowa. 

Nie mieliśmy piłkarsko słabszego mistrza w tym tysiącleciu niż tamten Śląsk 

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Przecież ten Śląsk to był totalny antyfutbol. Jakby się Wisła nie podłożyła w meczu przyjaźni to mistrz powędrowałby zasłużenie do Chorzowa. 

Nie mieliśmy piłkarsko słabszego mistrza w tym tysiącleciu niż tamten Śląsk 

pisałem o linii pomocy, a nie całym zespole :P 

6 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Jodłowiec w Śląsku grał jeden sezon i na środku obrony. I to nie był mistrzowski sezon tylko już po. Tam była sytuacja, że Wojciechowski był właścicielem jego karty i go wypożyczył tylko do Śląska, a potem pojawiła się Legia. Zresztą Jodła w barwach Śląska wjebał bramkę Legii (ale mróz był wtedy na stadionie...). 

10 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Byłem na tym ostatnim meczu w Chorzowie. Tam w Wiśle ze Slaskiem chyba xxx zdejmowali z bramki, bo nie chciał nic puścić.

Edytowane przez ernie9005

Jodłowiec w Śląsku grał jeden sezon i na środku obrony. I to nie był mistrzowski sezon tylko już po. Tam była sytuacja, że Wojciechowski był właścicielem jego karty i go wypożyczył tylko do Śląska, a potem pojawiła się Legia. Zresztą Jodła w barwach Śląska wjebał bramkę Legii (ale mróz był wtedy na stadionie...). 

mogło być, tak coś kojarzyłem, że dopiero w Legii go na defensywnego przestawili ( z dużą korzyścią zresztą dla polskiej piłki!) 

Voskamp, grubas Diaz i ogony jakieś Gikiewicz 😅

Ale na ławce genialny Orest L. 

Diaza najbardziej zapamiętałem :D

ale Voskamp też był klocem :D On chyba jako król strzelców 2 ligi holenderskiej przyszedł i były wielkie nadzieje, że to Europa przyjechała! 

4 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

Diaza najbardziej zapamiętałem :D

ale Voskamp też był klocem :D On chyba jako król strzelców 2 ligi holenderskiej przyszedł i były wielkie nadzieje, że to Europa przyjechała! 

Pamiętam. Nie wiem jak jest teraz, ale w tamtym czasie druga liga holenderska była w pół profesjonalna. 

"Antyfutbol" Śląska: 47 bramek strzelonych. 

Ruch: 44 bramki

Legia: 42 bramki

Lech: 42 bramki

Ok, największy atut tego zespołu to sfg, ale już nie przesadzajcie z tym całkowitym antyfutbolem. Milowy był wtedy w gazie, na bokach trochę wiatru było. Mocny fizycznie zespół i świetny Kelemen, który ich mocno utrzymał jak trochę słabsza wiosna przyszła. 

@MarcusCamby Ruch jak chciał mistrza zrobić to miał okazję dwa razy wygrać ze Śląskiem w tamtym sezonie, a zrobił cały 1pkt w tych meczach. Wiadomo, słaby mistrz, ale wyskakiwanie z Ruchem też słabe :P

Teraz, Braveheart22 napisał(a):

"Antyfutbol" Śląska: 47 bramek strzelonych. 

Ruch: 44 bramki

Legia: 42 bramki

Lech: 42 bramki

Ok, największe atut tego zespołu to sfg, ale już nie przesadzajcie z tym całkowitym antyfutbolem. Milowy był wtedy w gazie, na bokach trochę wiatru było. Mocny fizycznie zespół i świetny Kelemen, który ich mocno utrzymał jak trochę słabsza wiosna przyszła. 

@MarcusCamby Ruch jak chciał mistrza zrobić to miał okazję dwa razy wygrać ze Śląskiem w tamtym sezonie, a zrobił cały 1pkt w tych meczach. Wiadomo, słaby mistrz, ale wyskakiwanie z Ruchem też słabe :P

Bez sprawdzania stawiam, że polski Sergio Ramos to tam w TOP3 najskuteczniejszych graczy został. 

46 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Także sorry chłopaczki, ale takie słabe tekściki sobie zachowajcie na PMy

właśnie akurat mój tekścik bardzo się przydał, bo przyznałeś się, że Angulo c***a widziałeś i dawane go do ostatniego tieru jest po prostu brzydkim zabiegiem, bo powinieneś napisać, że po prostu mało o nim wiesz, a nie sugerować, że robisz jakieś rzetelne zestawienie, bo komletnie nie rozumem gdzie jest jakaś gigantyczna przewaga pomiędzy nim a Nikoliciem, skoro Igor strzelał równie regularnie w o wiele słabszej drużynie, a to już mogłeś spostrzec nawet bez śledzenia ligi, tyle, że lepiej było zgrywać ekspercka, co dalej zresztą czynisz, jakby czytanie Przeglądu miało jakieś niesamowite przełożenie na wiedzę o lidze w skali 20+ lat

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

właśnie akurat mój tekścik bardzo się przydał, bo przyznałeś się, że Angulo c***a widziałeś i dawane go do ostatniego tieru jest po prostu brzydkim zabiegiem, bo powinieneś napisać, że po prostu mało o nim wiesz, a nie sugerować, że robisz jakieś rzetelne zestawienie, bo komletnie nie rozumem gdzie jest jakaś gigantyczna przewaga pomiędzy nim a Nikoliciem, skoro Igor strzelał równie regularnie w o wiele słabszej drużynie, a to już mogłeś spostrzec nawet bez śledzenia ligi, tyle, że lepiej było zgrywać ekspercka, co dalej zresztą czynisz, jakby czytanie Przeglądu miało jakieś niesamowite przełożenie na wiedzę o lidze w skali 20+ lat

20 lat temu dość ważną osobą w Przeglądzie był np. Paweł Zarzeczny, którego tutaj wspominałeś przy okazji OMS- ale widocznie słuchanie lepiej Ci idzie niż czytanie (co pokazujesz po raz kolejny podczas tego ATFa) bo gdybyś te pierwsz a czynność wykonywał z należytą starannością to byś zrozumiał, że pisałem to w kontekście poziomu zainteresowania ligą a nie przez wzgląd na poziom opiniotwórczy gazety- chociaż, żeby być zupełnie szczerym uważam że poniedziałkowe podsumowania ligi były na absolutnie zajebistym poziomie (choć zdarzało mi się nie zgadzać z niektórymi ocenami to czytało się to świetnie)

28 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

20 lat temu dość ważną osobą w Przeglądzie był np. Paweł Zarzeczny, którego tutaj wspominałeś przy okazji OMS

nom pracował tam do 2003 po tym czasie nazywał PS "najnudniejszą gazetą świata", także mocny argument, zresztą nie chodzi o ten przegląd ale skoro z mojej całej wypowiedzi musiałeś się odnieść do tego, to już niech tak będzie 

gazeta sportowa może pełnić rolę informacyjną, ligę trzeba śledzić od środka, a ciężko to robić całe życie, ja tego nie krytykuje, słabe jest natomiast tworzenie jakiś list z graczami, których się w ogóle nie oglądało i o tym nie informować

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nom pracował tam do 2003 po tym czasie nazywał PS "najnudniejszą gazetą świata", także mocny argument, zresztą nie chodzi o ten przegląd ale skoro z mojej całej wypowiedzi musiałeś się odnieść do tego, to już niech tak będzie 

gazeta sportowa może pełnić rolę informacyjną, ligę trzeba śledzić od środka, a ciężko to robić całe życie, ja tego nie krytykuje, słabe jest natomiast tworzenie jakiś list z graczami, których się w ogóle nie oglądało i o tym nie informować

to, że nie oglądam na bieżąco nie znaczy, że nie śledzę :) 

A co do Twojego argumentu, że łatwiej w mocnym zespole robić liczby jak Nikolić niż w takim Górniku to się nie do końca mogę zgodzić, co też pokazuje choćby tegoroczny sezon ubiegłorocznego króla strzelców (by daleko nie szukać) i jest znacznie więcej takich przykładów niż graczy, którzy kręcili zajebiste liczby w średniakach ligowych a po transferach do topowych zespołów nagle znikali - chociaż tutaj na plus Angulo idzie, że jednak był bardzo regularnym napastnikiem, pomyślę zatem, może faktycznie go do tieru 1c przerzucę! 

4 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

to, że nie oglądam na bieżąco nie znaczy, że nie śledzę :) 

A co do Twojego argumentu, że łatwiej w mocnym zespole robić liczby jak Nikolić niż w takim Górniku to się nie do końca mogę zgodzić, co też pokazuje choćby tegoroczny sezon ubiegłorocznego króla strzelców (by daleko nie szukać) i jest znacznie więcej takich przykładów niż graczy, którzy kręcili zajebiste liczby w średniakach ligowych a po transferach do topowych zespołów nagle znikali - chociaż tutaj na plus Angulo idzie, że jednak był bardzo regularnym napastnikiem, pomyślę zatem, może faktycznie go do tieru 1c przerzucę! 

Dzieki za propsowanie Janusza Gola 

• Reikai odpiął/ęła ten temat