Skocz do zawartości

ATF POLSKA EKSTRAKLASA

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

Gdzie tak jest napisane, ustalone? 

jak inaczej mamy wybierać bez konkretnych sezonów, skoro graczy, którzy trzymali równy poziom przez większość kariery jest garstka? w zamyśle bierzemy gracza w najlepszym momencie kariery, kompletnie nie rozumiem przyjebki do Malarza skoro masz Niedzielana i Pawłowskiego

choć widzę już, że odstawiasz pablowanie z tym Niedzielanem, niedoceniany okres w Wiśle 1 bramka w 24 występach

następny Totti polskich muraw, lol

Niedzielan po prostu strzelał mało jak na swój potencjał dlatego poszedł tak późno

Kelemen bardzo dobry peak, mega solidny ze świetnym peakiem zarówno w Śląsku jak i w jadze

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

skoro był taki świetny po powrocie, to trzeba było brać i nas przekonać, a nie teraz robić dym o to, że Malarz kiedyś szmaty wpuszczał 😘

A po co mam robić propagandę? 

Sądzę, że gram z ludźmi na poziomie i mającym pojęcie o Ekstraklasie, chociaż podejrzewam, że nie każdy był takim zjebem jak ja, by oglądać w klubie kibica takie mecze z powtórzenia jak Górnik Łęczna - Polonia Bytom. 

A że Malarz był pośmiewiskiem ligi swego czasu nikt nie zaprzeczy. 

12 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Jerzy Dudek nie zagrał w kadrze żadnego dobrego meczu, a trochę ich miał

mi nie przeszkadza stwierdzenie, że Malarz puszczał szmaty w Bełchatowie czy gdzieś tam, tylko hipokryzja i pisanie o niedocenianym Niedzielanie w Wiśle

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Jerzy Dudek nie zagrał w kadrze żadnego dobrego meczu, a trochę ich miał

mi nie przeszkadza stwierdzenie, że Malarz puszczał szmaty w Bełchatowie czy gdzieś tam, tylko hipokryzja i pisanie o niedocenianym Niedzielanie w Wiśle

Odniosłem się do postu Qcina, który stwierdził że Niedzielan miał siedem tragicznych lat po powrocie do Ekstraklasy. 

Powiedziałbym, że mało kto tak upadł, ale Qcin to Qcin :)

Zaraz powie jak z BeGM, że był to żart dla rozpalenia publiczności :)

8 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Odniosłem się do postu Qcina, który stwierdził że Niedzielan miał siedem tragicznych lat po powrocie do Ekstraklasy. 

Korony czy Ruchu specjalnie bym nie krytykował, zresztą to tylko Qcin, on ekstraklasę ogląda jak ja NBA, tyle, że nie robi nic poza tym :V

7 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Sądzę, że gram z ludźmi na poziomie i mającym pojęcie o Ekstraklasie, chociaż podejrzewam, że nie każdy był takim zjebem jak ja, by oglądać w klubie kibica takie mecze z powtórzenia jak Górnik Łęczna - Polonia Bytom. 

Jak dla mnie to Ty robisz jedną z największych propagand w tej grze. Raz bronisz Niedzielana, która strzela gola trochę częściej niż w co 3 meczu, no i gdy trafił do Wisły to w 2 sezony zdobył aż 1 gola. Innym razem twierdzisz, że mistrzowskie zespoły buduje się z dobrym bramkarzem i akurat jak już masz wybranego bramkarza to twierdzisz, że ci niewybrani to już niższy poziom, a przypadkiem Malarz ma tylko 3 mistrzostwa, a Janek Mucha aż 1.

3 minuty temu, The Game 85 napisał(a):

Jak dla mnie to Ty robisz jedną z największych propagand w tej grze. Raz bronisz Niedzielana, która strzela gola trochę częściej niż w co 3 meczu, no i gdy trafił do Wisły to w 2 sezony zdobył aż 1 gola. Innym razem twierdzisz, że mistrzowskie zespoły buduje się z dobrym bramkarzem i akurat jak już masz wybranego bramkarza to twierdzisz, że ci niewybrani to już niższy poziom, a przypadkiem Malarz ma tylko 3 mistrzostwa, a Janek Mucha aż 1.

Chyba jesteś jedynym kibicem Legii, który ma Malarza nad Muchą. 

Ale przedstawiłeś się już stwierdzeniem, że Ofoe to nie TOP3 wśród Legionistów. 

Także co mogę powiedzieć... :)

26 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Faktycznie, od siebie dodam że odkąd Wisla spadła to oglądnąłem kilka spotkań 1wszej ligi... Podgladając jej przeciwników xD

Edit:

Mysle ze @P_M moglby od strzala wybrac cala jedenastke po naszych 11  wyborach i zaczac wezyka rezerwowych.

@Braveheart22

Edytowane przez agresywnychomik
P_M

14 minut temu, The Game 85 napisał(a):

Malarz ma tylko 3 mistrzostwa, a Janek Mucha aż 1

Jaki tytuł Mucha? To był tytuł Fabiana przecież. Mucha dwa pierwsze sezony w Legii przesiedział na ławie (zagrał ledwie kilka meczów w drugim sezonie jak Fabiański złapał dołek). Sam kiedyś w wywiadzie jakimś mówił, że był za słaby i dopiero Dowhań z niego bramkarza zrobił. 

Nie rozumiem wstawek Marcusa w stronę Malarza, bdb pick, nie odstający od reszty. 

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Kelemen bardzo dobry peak, mega solidny ze świetnym peakiem zarówno w Śląsku jak i w jadze

Kelemen miał przynajmniej z 2.5 roku zajebiste w Śląsku i 2 sezony w Jadze. Ile on meczów Śląskowi ratował. Mistrz Polski, 3 razy wicemistrz (ile tam brakło Jadze też do tytułu?). Gość spokojnie może mieć pomnik w dwóch miastach. Btw, Legia zanim wzięła Kuciaka do siebie to próbowała właśnie podchody pod Kelemena robić. 

Mówiłem, że to jest szeroka pozycja i tu nie będzie jakiś przewag jak na innych pozycjach, bo jeszcze ciekawe nazwiska są. 

Milinkovicia tylko nie rozumiem. W ogóle go nie rozpatrywałem. Ile on meczów w Lechii zagrał, z 20? Na wiosnę już nie grał po przyjściu Kuciaka.

Btw, najlepszy na linii bramkarz ekstraklasy jeszcze nie poszedł. Ciekawe czy ktoś go wyjmie, bo chłop w czołowych ekipach nie grał. Niemożliwe piłki potrafił wyciągać. 

15 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Edit:

Mysle ze @P_M moglby od strzala wybrac cala jedenastke po naszych 11  wyborach i zaczac wezyka rezerwowych.

@Braveheart22

Pytanie jaki format gramy po drafcie.

8 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Milinkovicia tylko nie rozumiem. 

Bardzo dobry bramkarz, reprezentant silnego pilkarsko kraju, uczestnik mistrzostw swiata. Teraz w serie A. Kibice Lechii powinni pamietc jego swietne wystepy. Najwyzszy tier sposrod wybranych jesli chodzi o umiejetnosci. 

1 minutę temu, ernie9005 napisał(a):

Bardzo dobry bramkarz, reprezentant silnego pilkarsko kraju, uczestnik mistrzostw swiata. Teraz w serie A. Kibice Lechii powinni pamietc jego swietne wystepy. Najwyzszy tier sposrod wybranych jesli chodzi o umiejetnosci. 

Haha dobre :P

On po odejściu z Lechii, 4 sezony przesiedział na ławie. Było już młodego Polaka poszukać lepiej ;)

32 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Chyba jesteś jedynym kibicem Legii, który ma Malarza nad Muchą. 

Ale przedstawiłeś się już stwierdzeniem, że Ofoe to nie TOP3 wśród Legionistów. 

Także co mogę powiedzieć... :)

Jak dla mnie oprócz dobrej gry liczą się też tytuły, a Mucha nawet jednego nie zdobył, a ty twierdzisz, że budujesz mistrzowski zespół. Oczywiście Vadisa nie mam w pierwszej 2 bo bezsprzecznie wyżej mam i Radovicia i Nikolicia. Tak samo póki co Josue mam nisko, bo nie dał mistrzostwa, a nawet kojarzy się mocno z najgorszą Legia od lat.

16 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Jaki tytuł Mucha? To był tytuł Fabiana przecież. Mucha dwa pierwsze sezony w Legii przesiedział na ławie (zagrał ledwie kilka meczów w drugim sezonie jak Fabiański złapał dołek). Sam kiedyś w wywiadzie jakimś mówił, że był za słaby i dopiero Dowhań z niego bramkarza zrobił. 

Nie rozumiem wstawek Marcusa w stronę Malarza, bdb pick, nie odstający od reszty. 

Kelemen miał przynajmniej z 2.5 roku zajebiste w Śląsku i 2 sezony w Jadze. Ile on meczów Śląskowi ratował. Mistrz Polski, 3 razy wicemistrz (ile tam brakło Jadze też do tytułu?). Gość spokojnie może mieć pomnik w dwóch miastach. Btw, Legia zanim wzięła Kuciaka do siebie to próbowała właśnie podchody pod Kelemena robić. 

Mówiłem, że to jest szeroka pozycja i tu nie będzie jakiś przewag jak na innych pozycjach, bo jeszcze ciekawe nazwiska są. 

Milinkovicia tylko nie rozumiem. W ogóle go nie rozpatrywałem. Ile on meczów w Lechii zagrał, z 20? Na wiosnę już nie grał po przyjściu Kuciaka.

Btw, najlepszy na linii bramkarz ekstraklasy jeszcze nie poszedł. Ciekawe czy ktoś go wyjmie, bo chłop w czołowych ekipach nie grał. Niemożliwe piłki potrafił wyciągać. 

Pytanie jaki format gramy po drafcie.

Faktycznie pomyliło mi się i Mucha chyba nawet nic nie zagrał w mistrzowskim sezonie, więc jego tytuł jest jeszcze mniej wart niż tytuły Niedzielana z Wisłą.

Uwaga! Ważne! 

Z racji, że @P_M chce dołączyć. Proponuję, żeby po 11 picku każdego uczestnika, w temacie draftowym wrzucił swoją 11, następnie dołączy do wężyka, by wraz z nami wybrać też rezerwowych już wg normalnej kolejności. W zasadzie jako 13 na liście rozpocznie wybory rezerwowych. 

Jeśli chodzi o rozgrywkę po drafcie. Proponuję format 4-grupowy. Będą to trzy grupy 4-zespołowe i jedna grupa 5-zespołowa. @P_M z automatu zostanie przypisany do grupy 5-zespołowej. 

Głosowania w grupach, w formie małego power rankingu. 1 miejsca w grupie awansują bezpośrednio do 1/4, natomiast 2 i 3 miejsca wylądują w barażach (zrobimy jakoś na krzyż między grupami) i już lecimy do końca format pucharowy. Głosowanie od baraży do finału w formie pojedynku - "wg mnie wygra zespół A" na przykład. 

Pasuje takie coś? Czy widzicie to inaczej? 

Edytowane przez Braveheart22

32 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Powiedziałbym, że mało kto tak upadł, ale Qcin to Qcin :)

Zaraz powie jak z BeGM, że był to żart dla rozpalenia publiczności :)

to nie był żart.

Powrót Niedzielana do ligi był bardzo słaby względem oczekiwań, na co najlepszym dowodem jest to, że z Wisły (fatalne 2 sezony) trafił do Ruchu (tylko dlatego, że nikt go nie chciał w Grecji ani 2 Bundeslidze wówczas) gdzie po świetnym w Twojej opinii sezonie ląduje w Koronie Kielce (która zakończyła sezon na 13 miejscu). Piszesz historię na nowo względem swoich preferencji.

Już pomijając, że wątpię by ktokolwiek tutaj oglądał całe mecze Korony czy Ruchu w tamtych latach, to Niedzielan to gracz, który w tej lidze miał 0,5 świetnego sezonu (w Górniku) i półtorej bardzo dobrego w Groclinie, wszystko inne w jego wykonaniu w tej lidze było co najwyżej solidne, a czas w Wiśle był katastrofalny gdzie przecież kończył grając w Młodej Ekstraklasie. 

Nie będę tutaj spoilerował, ale graczy w typie Niedzielana było więcej w tej lidze, a jeden z nich do teraz nie został wybrany i nikogo jakoś specjalnie to nie dziwi, a Ty próbujesz tutaj przedstawić Niedzielana jako jakiegoś mocnego sleepera podczas gdy nie licząc wcześniej wymienionych sezonów gość prezentował klasę Macieja Jankowskiego- chociaż był od niego wciąż szybszy co należy oddać.

46 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Korony czy Ruchu specjalnie bym nie krytykował, zresztą to tylko Qcin, on ekstraklasę ogląda jak ja NBA, tyle, że nie robi nic poza tym :V

zgadza się, że w ostatnich latach moje zainteresowanie piłką nożną mocno zmalało, ale akurat ten ATF w większości oparty jest na latach w których tą naszą eklapą żyłem bardzo mocno, a każdy dzień zaczynałem od czytania Przeglądu Sportowego, oglądając każdy mecz Legii i inne klasyki, więc tak nieskromnie powiem, że uważam swoją wiedzę na ten temat za całkiem przyjemną^^ Ostatnie 5-7 lat śledę znacznie mniej (gdzieś na poziomie wspomnianego NBA pewnie) ale też nie wypowiadam się na temat tych najnowszych piłkarzy zbytnio, natomiast o tych do 15' bardzo chętnie. Stąd też mocno zdziwiło mnie bajdurzenie Cambyego, który reklamuje tutaj Niedzielana jako steal, jednocześnie wyśmiewając Malarza jako bramkarza, bo jako 21 latek prezentował za niski poziom- co zresztą też jest trochę naciągane, bo on był niedoświadczony wtedy i zdarzały mu się klopsy, ale generalnie dobrze się prezentował):

Arkadiusz Malarz 5 - Niestety, znowu bramkarz był najlepszym zawodnikiem Świtu. Przy bramce Kryszałowicza nie miał szans. Później kilka razy uratował swój zespół od straty goli, w tym pięknie obronił strzał głową Dembińskiego

Naprawdę nie trzeba wielkiego researchu by zweryfikować te oszczerstwa Marcusa, nie mogę znaleźć, ale zapamiętałem też jeden z tytułów po jakimś mega meczu Arka-> "Arkadiusz zmalował wygraną Świtu" (czy jakoś tak) a to, że zaliczył kilka gorszych spotkań? Który bramkarz w wieku 21 lat takiego okresu nie miał (poza Borubarem OFC!)

Także darujcie sobie te uwagi, bo jak słyszę peany w stronę Niedzielana a krytykowanie wyborów jak Mierzejewski albo Sobota, którzy robili takie rzeczy:

to cóż.. (nim się odpalicie, to Mierzejewskiego strasznie mało jest na yt, ale ta podcinka też klasowa)

Najzabawniejsze jest, że Camby myśli, że ja to robię bo się bronie, że słabo pickowałem xd A tak po prawdzie jest to pierwszy ATF gdzie w ogóle mnie wyniki nie interesują, a jedynie odrobina nostalgii za piłkarskimi perełkami z ekstraklasy mi towarzyszy i chętnie te nazwiska sobie przypominam :D - jakby ktoś pragnął zauważyć, to chyba mam też najmniej graczy Legii w zespole (nie licząc alltime Lecha Lafa) i wybieram tylko tych graczy, których zawsze chciałem widzieć w legijnych barwach (może to na koniec się zmienić, bo już niewielu takich zostało na brakujących mi pozycjach, ale generalnie taki był koncept zwłaszcza gdy podjebano mi Edsona!)

Także sorry chłopaczki, ale takie słabe tekściki sobie zachowajcie na PMy, a tu jak coś piszecie to róbcie to chociaż z odrobiną godności :P 

• Reikai odpiął/ęła ten temat