Skocz do zawartości

ATF POLSKA EKSTRAKLASA

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

No Edson to był wyjątkowo słynny z defensywy!

Chociaż chyba i tak lepszy niż Brzyski. @The Game 85 co myślisz?

haha wiadomo że w defensywie to Edson bottom z dostępnych graczy, ale jego ofensywny impact to taki ekstraklasowy prime Marcelo!

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

No wlasnie dlatego moim zdaniem,  generalnie koncept defensynej druzyny jest chybiony w tym atfie ale oczywiscie nie wykluczam ze się myle.

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

No wlasnie dlatego moim zdaniem,  generalnie koncept defensynej druzyny jest chybiony w tym atfie ale oczywiscie nie wykluczam ze się myle.

Czemu ma być chybiony?

Ktoś musi tam zatrzymać tego Traore czy Kosowskiego.

Defensywa u bocznego obrońcy też ma spore znaczenie, a nie tylko fakt, że niektórzy z Nich byli ogromnym wsparciem w ofensywie czego przecież nikt nie neguje :)

20 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tak samo nikt nie wybierze Fabiniaka (z mojego miasta btw) czy Cabaja (choć ten całkiem solidny albo innego Pawełka

nie rozumem argumentu, serio tak jak pisał Brave zostało bramkarzy dla wszystkich lub niemal wszystkich

i to też powinniśmy się cieszyć, że nam @The Game 85 jednego z dużych nazwisk nie podjebał jeszcze

Mam jeszcze 2, a nawet 3 bramkarzy z Legii, którzy prezentują podobny poziom. I naprawdę trudno mi wybrać jednego z nich. W zasadzie to nawet ci wybrani bramkarze nie są dla mnie lepsi od tych co zostali. Oczywiście mówiąc tylko o grze w Legii.

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Czemu ma być chybiony?

Ktoś musi tam zatrzymać tego Traore czy Kosowskiego.

Defensywa u bocznego obrońcy też ma spore znaczenie, a nie tylko fakt, że niektórzy z Nich byli ogromnym wsparciem w ofensywie czego przecież nikt nie neguje :)

Mysle ze nie mielismy na tylu wybitnych obrońców w eklapie (tu Rzezniczaknjest t2) zeby dalo sie sklecic porządny defensywny team przy 12 wybierających.

14 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Edson dla mnie to zdecydowanie lepszy gracz niż Brzyski.

I o ile Edsona rozważałem do swojego zespołu, to patrząc tylko na samą Legie to przed Brzyskim wybrałbym, przynajmniej 5-6 lewych obrońców.

Edytowane przez The Game 85

Tak na prawdę jeśli mamy patrzeć według założenia że tworzymy sensowny team który realnie miałby jakoś funkcjonować to moim zdaniem trzeba się na coś zdecydować bo nawet te 10-20 lat temu zawodnicy funkcjonowali trochę w innych systemach niż teraz, po prostu gra nieustannie się zmienia.Wiadomo są też zawodnicy którzy tak jak kiedyś to i teraz by się zaadaptowali ale powiedzmy że fajnie gdyby skład miał ręce i nogi :D 

5 minut temu, ernie9005 napisał(a):

Dudka dobry wybor, mialem nadzieje, ze zostanie sie na rezerwe. Zabezpieczenie na wiekszosc pozycji na boisku.

Członek Klubu Wybitnego Reprezentanta Polski. Nieustępliwy w odbiorze, coś tam potrafił podać. Potwierdził klasę w AJA. Pozaboiskowo - wiadomo - marnie. Ale piłkarz bardzo dobry.

Dudka ciężki do oceny, imo na ŚO nigdy nie zrealizował oczekiwań, zapamiętałem go jak bardzo elektrycznego i mającego ogromne problemy z ustawieniem- przesunięcie na SPD dobrze mu zrobiło, ale nadal gracz który wyglądał na lepszego niż był w rzeczywistości - ale to tylko moja opinia, możliwe że jestem hejterem :D 

9 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Dudka ciężki do oceny, imo na ŚO nigdy nie zrealizował oczekiwań, zapamiętałem go jak bardzo elektrycznego i mającego ogromne problemy z ustawieniem- przesunięcie na SPD dobrze mu zrobiło, ale nadal gracz który wyglądał na lepszego niż był w rzeczywistości - ale to tylko moja opinia, możliwe że jestem hejterem :D 

Marcelo, Głowacki czy Cleber to on nie jest, ale gdzieś tam niedaleko za plecami. Plus daje elastyczność, w zależności, jak się draft potoczy.

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Tak, jest gorszy od chłopca do podawania wody. I dlatego zgrał >120 meczów w Ligue 1 i >60 w kadrze Polski.

Napisałem, że jest gorszy , ale zachowajmy umiar :)

Dokładnie zachowajmy właściwe proporcje... Jako ŚO jest bardzo daleko za graczami podanymi przez Ciebie.

Jako DP lepiej.

2 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

Członek Klubu Wybitnego Reprezentanta Polski. Nieustępliwy w odbiorze, coś tam potrafił podać. Potwierdził klasę w AJA. Pozaboiskowo - wiadomo - marnie. Ale piłkarz bardzo dobry.

Co drugi tu ananas czytam ze pozaboiskowo nie dawał rady. Śmiejemy się z koszykarzy bankrutów ale mamy chyba lepszych asów i % nie tylko dosłownie lepszych. 

• Reikai odpiął/ęła ten temat