Skocz do zawartości

ATF POLSKA EKSTRAKLASA

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie no Qcin te Twoje tiery z Ljubiją chlorem grającym na pół gwizdka mającego po 2 miesięczne blackouty i strzelającego piękne gole ogórkom, to za dużo

wstydu nie masz

Przecież Ljuboja był gwiazdą tamtej Legii. To właśnie o Nim pisałem w kontekście tego, że Radovic w najlepszych latach często robił tylko za Robina dwóch innych gwiazd w różnych okresach. Nikolic to zawsze był inny przypadek, bo on "nie robił gry" :)

Serb wnosił dużo więcej niż tylko gole.

6 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ok, ale bierzesz pod uwagę, że ktoś ma inne zdanie?

ja tylko mówię swoje, kij z Angulo, ale równanie go z Rudnievsem mnie złożyło :) 

https://www.transfermarkt.pl/danijel-ljuboja/leistungsdatendetails/spieler/5630/plus/0?saison=&verein=&liga=&wettbewerb=PL1&pos=&trainer_id= 

Superstar

10 ostatnich meczów zero liczb w tym 4meczowe zawieszenie

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

19 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Przecież Ljuboja był gwiazdą tamtej Legii. To właśnie o Nim pisałem w kontekście tego, że Radovic w najlepszych latach często robił tylko za Robina dwóch innych gwiazd w różnych okresach. Nikolic to zawsze był inny przypadek, bo on "nie robił gry" :)

Serb wnosił dużo więcej niż tylko gole.

dokładnie tak.

Ljuboja to nie był typowy napastnik, który miał za zadanie kończyć akcję (jak Nikolic, Frankowski choćby)- ale na nim opierała się ofensywa Legii- LBS tego chyba nie rozumie, bo mu się liczby nie zgadzają w bramkach, jakby to miało największe znaczenie:) Montella swego czasu też strzelał znacznie więcej bramek od Tottiego, ale nie przypominam sobie by ktoś- poza LBSem prawdopodobnie- uważał Montelle za lepszego gracza :) 

Ljuboja to jest magia, mało było takich graczy w XXi wieku w ekstraklasie:) 

Ale milo Marcusie, że w końcu mamy atf w którym w zasadzie w mało czym się nie zgadzamy :D 

W przypadku tamtej Wisły to najbardziej szkoda tego sezonu 2001/02, gdzie nie zdobyli mistrza Polski. I przyszedł peak pucharowy, a oni mogli tylko w Pucharze UEFA pograć. Przy nie najgorszym losowaniu w el. LM to mógł być "ten" sezon, który dałby przepustkę klubowi półeczkę, dwie wyżej w efekcie. 

Bo Cupiał trzeba przyznać, nie podniecał się, jak dzisiaj władze polskich klubów, ofertami z Europy, a i wydać trochę kasy też nie byłoby problemu, więc były papiery na budowę czegoś większego tam. A sam Kraków to też dobry magnez do ściągania zawodników. 

A po latach podobne przypadki jak dwumecze z Anderlechtem czy bardziej oczywiście z Panathinaikosem albo APOEL'em (wiem, wiem, już inne czasy, całkiem inna Wisła, ale podciągnę pod kontekst), gdy było tak blisko raju, mogły być dzisiaj rozpatrywane w elementach pojedynczych wpadek, które czasem się zdarzają, a nie koszmaru polskiego kibica. 

A wszystko z korzyścią dla ligi. Bo mocny zespół, rywalizujący w Europie, napędza też ligę i inne kluby do rozwoju, szczególnie, że potencjał jakiś tam jest w paru miastach. 

Może teraz trochę fantazjuję, za bardzo odpływam, bo nawet jeśli, by się udało coś większego zrobić to w pewnym momencie przyszedłby mocniejszy kryzys i mogłoby się w pizdu rozlecieć (szczególnie przy olaniu szkolenia), ale żal po prostu, że nie mieliśmy okazji się o tym nigdy przekonać. 

2 godziny temu, Qcin_69 napisał(a):

LBS tego chyba nie rozumie, bo mu się liczby nie zgadzają w bramkach, jakby to miało największe znaczenie:)

Dobra, dobra. Pisałem od początku, że moim największym zarzutem było to, że się opierniczał i dokładnie pamiętam jak pod koniec drugiego sezonu było wielkie rozczarowanie jego występami. Nikt tu mu umiejętności nie odbiera i generalnie nie chcę się z dwoma loverami wykłócać, Wasze prawo, choć ewidentnie wypieracie istotne sprawy, bo na koniec został zapamiętany nie z pięknej gry tylko z chęci postawienia wódki prezesowi dzień przed meczem. Na pewno mega talent, który się nigdy nie spełnił na miarę oczekiwań, ale Tottiego bym w to nie mieszał.

Dobra jest też ta anegdota jak Ljuboja odpowiadał w szatni na pytanie o godzinę, zerkał na zagerek i mówił:

- 30 tysięcy euro 

:D

• Reikai odpiął/ęła ten temat