Skocz do zawartości

buty, kicksy i inne ciuchy zwiazane z koszem

badboys2

Rekomendowane odpowiedzi

Soldiery to typowy team-shoe, sporo liceów w USA zamawia te buty dla całej drużyny, to but dla graczy chyba na każdej pozycji, widziałem grających w nich klocków dwumetrowych i widziałem też grających w nich rozgrywających, których wzrost nawet nie przekraczał 180 cm :smile: sam miałem kilka par i bardzo je sobie chwalę, najlepiej grało mi się chyba w soldierach iv

Edytowane przez bananowy_joe

Wszystkie tegoroczne trójki(poza WC'88 bo tych nie miałem w reku)  to niestety gówno nie warte funta kłaków w tym roku JB względnie się postarał tylko przy  XIII He Got Game i  I Royal Blue. 

http://www.basketmania.com.pl/pl/buty/3792-air-jordan-xi.html

co za robactwo 

Edytowane przez rahu

Cześć, ja nie wiem, może się czepiam, ale warto dodać co robisz na parkiecie, gdzie grasz...jak szukasz buta na każdą pozycję, to polecam adizero crazy light 2 albo Hyperdisruptor. Obydwa modele to bezpośrednia konkurencja, bardzo popularne w lidze. Mega lekkie. mega stabilne i bardzo wygodne. co myśisz? dostać je możesz teraz za paczkę groszku w porównaniu do cen z początku sezonu.

najczęściej gram na rozgrywającym albo z boku obwodu mam tylko 176 wzrostu więc liczy się dla mnie szybkość i dobre trzymanie i czucie parkiety więc wpadłem na pomysł żeby wziąć hyperquickness'y.

Ogólnie do tej pory grałem w AND1 empire mid 2.0 i buty strasznie wykatowałem ;) 

Kumpel miał jedne Rose'y, bodajże dwójki. Nie dosyć, że rozerwał po 2 miesiącach, to jeszcze w trakcie użytkowania dwa razy podkręcił kostkę. Sam grałem w adidasach jeden sezon i potem przesiadłem się na najacze. Od tego czasu tylko łyżwy. Także ja adidasa zdecydowanie nie polecam.

Dla mnie Nike robią zdecydowanie najlepsze buty, pare razy próbowałem zmienić najki na adidasy (rose 2) i jordany (m.in. superfly) i w żadnych z nich nie grało mi się tak dobrze, jak w butach nike, dlatego noszę teraz tylko najacze i w większości przypadków są to lebrony (w nich czuje się najpewniej jeśli chodzi o stabilizację).

Już zamówiłem Nike Zoom HyperQuckness i powiem wam co i jak po pierwszej gierce na parkiecie czyli w tę sobotę. Ale nie wiem jak to będzie bo w piątek przed gierką mam 18 i może mi lipnie iść na kacu w sobotę :P

Osobiście grałem tylko w AND 1 i mogę powiedzieć że jak na and1 300zl to sporo ale było warto przegrałem w nich wakacje na tartanie i spisały się na medal kostkę dobrze trzymają ale później zaczęły się ślizgać jak straciły jodełkę ale na parkiecie jeszcze jako tako trzymają.

A co możecie powiedzieć o systemie ZOOM w podeszwie ? 

no to gratulacje, będzie Pan zadowolony :) Ile zapłaciłeś jeśli można zapytać? Co do zoom- moim zdaniem do kosza jest lepszy niż airmax dla osób niższych i lżejszych. Zobaczysz zresztą. Te kicksy które kupiłeś mają z tego co kojarzę taką samą podeszwę jak Nike Zoom Hyperdisruptor które Ci polecałem (zresztą podobne buty), dlatego pewien jestem że to dobry wybór. Uważaj tylko (o ile można na to uważać) na czym grasz, w podeszwie są miejsca gdzie widać zoom, lepiej aby nic nie przebiło tych miejsc.pozdro

http://www.ebay.co.uk/itm/Nike-Zoom-Crusader-2014-Red-Houston-Rockets-James-Harden-Mens-Basketball-Shoes-/400627776434?pt=UK_Men_s_Shoes&var=&hash=item5d4746bbb2

wie ktos moze gdzie w polsce dostane 42.5 rozmiar tych butow? i czy te z tego linka sa 100% legit?

przydalyby sie tez w kolorystyce zloto czerwonej

Edytowane przez Kubbas

do jakosci retro sie nie odniose.

ale za to udalo mi sie kupic na siweta lebrony xi gamma blue. sa piekne. @kraso nie wiem jak twoje wrazenia, zabiore je w piatek na trening, ale mam wrazenie, ze bedzie dooobrze. prezentuja sie baaaaardzo milo, choc z niecierpliwoscia czekam na kobasy9 low.

bb2 możesz powiedzieć coś o rozmiarówce gamma XI ? jak noszę 10US jak kupię 11US będzie ok czy lepiej 9,5 ?

wybieram poza outletami w USA jak tam jestem wlasnie te zrodla a dodatkowo.....

jak bedziesz kiedys w Lodzi to na Przybyszewskiego w Carrefourze masz przepiekny sklepik z butami do kosza... tam mozna jeszcze przymierzyc

godny polecenia....

Co to za sklep na Przybyszewskiego,bo nie byłem tam jeszcze a potrzebuje nowych bucików to może bym skoczył i jak z cenami?

ale za to udalo mi sie kupic na siweta lebrony xi gamma blue. sa piekne. @kraso nie wiem jak twoje wrazenia, zabiore je w piatek na trening, ale mam wrazenie, ze bedzie dooobrze. prezentuja sie baaaaardzo milo, choc z niecierpliwoscia czekam na kobasy9 low.

Grałem na jednym treningu i jest super. Bardzo lekkie, przewiewne i super dopasowane do stopy.