julekstep Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): Może kiedyś sam polecisz, a nie będziesz tylko żył czyimiś postami @agresywnychomik nie wybrał jeszcze akcji sportowej, więc teges Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Holandia ostatnimi czasy wydawała się mieć fatalną prasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 7 minut temu, mac napisał(a): Nadal widoki w samym Zakopanem deklasują wiekszosc miast tutaj wzietych. Natomiast rzeczywiscie Zakopane ma chyba zla prase w ostatnim czasie. Ciekawi mnie z czego to wynika. Dla mnie Zakopane jest ovverated, mam mnóstwo rodziny ktora tam mieszka, każde ferie za dzieciaka - Zakopane, wakacje jak nie dziadkowie i Rzeszów to Zakopane... Pierwsza poważna dupa w Liceum z ...Zębu... To taka wioska z drugiej strony Gubałówki. Nawet na narty to słaby kierunek. 1 minutę temu, julekstep napisał(a): @agresywnychomik nie wybrał jeszcze akcji sportowej, więc teges Czego znowu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, agresywnychomik napisał(a): Czego znowu ? grzeczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) 3 minuty temu, julekstep napisał(a): @agresywnychomik nie wybrał jeszcze akcji sportowej, więc teges Wybrał najlepszą A nie sory, to @Pablo81 ma najlepszą, mój błąd xD Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, Braveheart22 napisał(a): Wybrał najlepszą gdzie/kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 @julekstep ja wybieram alkohol za Maca, a potem robię własny ranking bo widzę, że nawet z 16 wyborami we wszystkich spokojnie jestem w stanie się załapać do top8 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 @RappaR ja do Austrii mam mega sentyment, bardzo lubie i zgadzam sie ze niedoceniany kraj. Holandia znowu wrecz przeciwnie u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, julekstep napisał(a): gdzie/kiedy? Nie wiem czemu skojarzyłem z wyborem Pablo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 4 minuty temu, Pablo81 napisał(a): Asutria jest tak bezpieczna , że w Wiedniu na każdym rogu stoją policjanci z odbezpieczoną bronią maszynową No i bogatsza też nie jest. Choć faktycznie Wiedeń i Salzburg piękne. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage#Net_average_monthly_salary_(adjusted_for_living_costs_in_PPP) https://www.numbeo.com/crime/compare_countries_result.jsp?country1=Germany&country2=Austria 8 minut temu, julekstep napisał(a): @agresywnychomik nie wybrał jeszcze akcji sportowej, więc teges Ale wybrał kraj. Więc najpierw leci akcja sportowa, a potem kraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 @julekstep zaczynam od tych gdzie już wszyscy wybrali Zupa- Oczywiście k**** Flaczki wołowe (dla wegetarian - flaczki z boczniakami) Danie główne - Beef Strogonow z kluseczkami półfrancuskimi Resztę będę uzupełniał jak już reszta wypickuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) W Holandii tez tak za bezpiecznie nie jest w duzych miastach, co chwile jakieś bombki podkładane ktoś ma, ostatnio tego jest plaga Rotterdam Haga Amsterdam to trochę mafijne porachunki sie dzieją i duża przestępczość ogólna, przykładowo mi z służbowego busa miesiąc temu zajebali wszystkie narzędzia, wywiercili sobie mała dziurkę w drzwiach bocznych w miejscu gdzie jest zamek i sobie otworzyli, nawet nic nie uszkodzili, zamek dalej działa ale mam smiechawe z tego bo w Polsce nawet już takich akcji się chyba często nie robi, a tu właśnie policjanci mi mówili ze jest plaga tych busowych włamywaczy @RappaR Holandia jest spoko do życia i propsuje że wymieniasz, ale śmieszne z tym „fajnym klimatem” xD byłeś tu kiedys jesienią/zimą ? Przyjedź sobie raz, wiatr urywa łeb nonstop, pizdzi w c***, wilgoć robi swoje, a combo wiatr+wilgoć+brak słońca jest serio depresyjno-przytłaczająco-frustrujący. Tu jak jest 5 stopni to czujesz się zimniej jak -7 w Polsce, takie c***owe uczucie robi duża wilgotność. Nie ma nic gorszego niż zimy tutaj, a pamietam zimy w Polsce za małolata gdzie bywało po -20 i wspominam duuużo lepiej. Za to lato jest przyjemniejsze tutaj, mniejsze upały ale w Polsce tez jest zajebiste lato moim zdaniem. Ale z tym Wiedniem co Pablo pisze to smiechłem trochę, generalnie w dużych miastach zawsze jest większa przestępczość, czy to Polska, Francja, Holandia czy Niemcy, wiec branie zakładam najbardziej zatłoczonych miejsc z Wiednia jako przykład na cały kraj to trochę mnie rozbawiło Edytowane 5 Grudnia 2023 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, Qcin_69 napisał(a): @julekstep zaczynam od tych gdzie już wszyscy wybrali Zupa- Oczywiście k**** Flaczki wołowe (dla wegetarian - flaczki z boczniakami) Danie główne - Beef Strogonow z kluseczkami półfrancuskimi Resztę będę uzupełniał jak już reszta wypickuje lajkuję dla formalności bo picki ofc c***owe xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 1 minutę temu, Qcin_69 napisał(a): @julekstep zaczynam od tych gdzie już wszyscy wybrali Zupa- Oczywiście k**** Flaczki wołowe (dla wegetarian - flaczki z boczniakami) Grzybowa już poszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 14 minut temu, Braveheart22 napisał(a): Jakie kryteria oceny stosujesz? Nie stosuje jakieś oficjalnych rankingów itp. W większości byłem ( poza Wrocławiem ) więc porównuje to co tam widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) 3 minuty temu, Qcin_69 napisał(a): @julekstep zaczynam od tych gdzie już wszyscy wybrali Zupa- Oczywiście k**** Flaczki wołowe (dla wegetarian - flaczki z boczniakami) Danie główne - Beef Strogonow z kluseczkami półfrancuskimi Resztę będę uzupełniał jak już reszta wypickuje Ciekawostka odnośnie flaków - podczas uboju krowy w UK flaki sa eksportowane do Europy wschodniej głównie do Polski, oni tego nie jedzą. Edytowane 5 Grudnia 2023 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, fluber napisał(a): Grzybowa już poszła flaczki z boczniakami a grzybowa to dwie różne zupy ziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 jak można psuć wołowinę grzybami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, agresywnychomik napisał(a): Ciekawostka odnośnie flaków - podczas uboju krowy w UK flaki sa eksportowane do europy wschodniej głównie do Polski, oni tego nie jedzą. nie wiedzą co dobre Teraz, julekstep napisał(a): jak można psuć wołowinę grzybami we flaczkach z boczniaków zastępujesz wołowe flaki boczniakami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, Qcin_69 napisał(a): flaczki z boczniakami a grzybowa to dwie różne zupy ziom Wystarczy mi że raz w życiu widziałem przygotowania tej zupy od zera, sam se to jedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi