Koelner Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 3 minuty temu, RappaR napisał(a): Moje tezy - robią się bardziej skandynawscy, piją co raz więcej piwa i wina Twój artykuł - w Norwegii alkohole mocne stanowią ~3% sprzedawanego alkoholu, gdy wino i piwo 97%. 97/3 ~32 32 razy więcej sprzedawanego jest piwa i wina od alkoholi mocny w litrażu Jak Ci się chce liczyć, możesz przeliczyć na ilość etanolu i dać znać która wartość jest większa(ja mam pewne silne podejrzenia) W Norwegii nie piją bo jest mocna prohibicja na alkohol a mocny jest pod kontrolą i bardzo drogi jak nawet na ich zarobki dlatego napierdolisz się tam woda własnej produkcji i lubią wódkę, napisałbym że nawet bardziej od whiskeya ale to eye test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 16 minut temu, Koelner napisał(a): W Norwegii nie piją bo jest mocna prohibicja na alkohol a mocny jest pod kontrolą i bardzo drogi jak nawet na ich zarobki dlatego napierdolisz się tam woda własnej produkcji i lubią wódkę, napisałbym że nawet bardziej od whiskeya ale to eye test No jasne w kraku ja wpadaja na weekend to tylko browar i cydry.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 2 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Szkods ze te posty pokasowane sa I zostaly same cytowania, bo tam bylo grubiej, ale tez mysle ze spoko pick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Znalazłem jak pilem Sambuce, kiedy miałem 20 lat z kumplami nad morzem. Nawalilismy się dużo szybciej niż konwencjonalnie i cały wieczór zastanawialiśmy się czy barman z nas sobie jak nie robił. Inną znaną metodą picia likieru jest wsypanie do koniakówki łyżeczki brązowego cukru. Po wlaniu alkoholu podpalamy. Następnie wlewamy trunek do pustej szklanki old fashioned i przykrywamy koniakówką. Po zgaśnięciu płomienia koniakówkę kładziemy na serwetkę z rurką. Zawartość szklanki wypijamy jednym haustem i następnie wdychamy przez rurkę opary z koniakówki. Na sam koniec można przelać to, co zostało na wierzchu koniakówki i mała rureczką wciągnąć do nosa. W tym sposobie picia należy uważać, aby nie zachłysnąć się ani alkoholem, ani oparami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 (edytowane) 24 minuty temu, Pablo81 napisał(a): Pingwin @P_M To mial byc moj sleeper na ostatnia runde ale dopisz prosze o jakiego pingwina chodzi (np cesarski) zeby bylo w zgodzie z reszta pickow (bo samo pingwin to poziom 'rodziny') Edytowane 2 Grudnia 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Nieco zmodyfikowalbym swój wpis dzisiaj i dalej napisałbym o Ukrainie jako żałosnym państwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 1 minutę temu, julekstep napisał(a): To mial byc moj sleeper na ostatnia runde ale dopisz prosze o jakiego pingwina chodzi (np cesarski) zeby bylo w zgodzie z reszta pickow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 (edytowane) W dniu 2.12.2023 o 17:51, agresywnychomik napisał(a): W dniu 2.12.2023 o 17:49, julekstep napisał(a): To mial byc moj sleeper na ostatnia runde ale dopisz prosze o jakiego pingwina chodzi (np cesarski) zeby bylo w zgodzie z reszta pickow (bo samo pingwin to poziom 'rodziny') Nie no! Nie dzielę się pingwinem. Patrzę na pierwszy wybór i delfin -rząd i rodzina (jak u pingwina). Nie ma szans Przyjacielu Edytowane 18 Stycznia przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Kotowate wracają! @fluber lew mój, ale to możesz wziąć sobie lwa morskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 No i każdy facet idzie na wódkę. Nie tłumaczy żonie czy dziewczynie ze na jaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 (edytowane) 13 minut temu, Pablo81 napisał(a): Nie no! Nie dzielę się pingwinem. Patrzę na pierwszy wybór i delfin -rząd i rodzina (jak u pingwina). Nie ma szans Przyjacielu To niech @Reikai decyduje (fun fact - wybor 'delfin' zawiera tez orke) Edytowane 2 Grudnia 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 2 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Boje sie zaoytac o co chodzi znowu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 1 minutę temu, Reikai napisał(a): Boje sie zaoytac o co chodzi znowu O to ze delfin i pingwin to - z systemowego punktu widzenia - to samo co kotowate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 4 minuty temu, julekstep napisał(a): To niech @Reikai decyduje Jak jest delfin, to jest i . Ten sam poziom systematyki. Nie podnosiłem glosu przy delfinie - nie rób tego przy pingwinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 (edytowane) 2 minuty temu, Pablo81 napisał(a): Jak jest delfin, to jest i . Ten sam poziom systematyki. Nie podnosiłem glosu przy delfinie - nie rób tego przy pingwinie. Robilem to przy kotowatych, maplach i dinozaurach (akurat tam to PM polecial jeszcze kilka szczebli w gore) Nie jestes wyjatkowy, po prostu przeoczylem delfina. Sorry! Edytowane 2 Grudnia 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Teraz, julekstep napisał(a): Robilem to przy kotowatych, maplach i dinozaurach (akurat tam to PM polecial jeszcze kilka szczebli w gore Mnie nie wymieniaj, ja grzecznie zmieniłem, nie sprawdzałem systematyki w tej kwestii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Dla mnie kotowate jako jedno mogą iść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Teraz, P_M napisał(a): Mnie nie wymieniaj, ja grzecznie zmieniłem, nie sprawdzałem systematyki w tej kwestii. Nie wymieniam tutaj 'problematycznych userow' (bo ignazz tez grzecznie zmienil) tylko przyklady gdzie sie o to czepialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 8 minut temu, RappaR napisał(a): Dla mnie kotowate jako jedno mogą iść @julekstep sam widzisz. Niepotrzebnie jesteś problematyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Jak @RappaR mowiac kot widzi Lwa to mam tylko jedno skojarzenie: A co delfina to juz bardziej niz obrazkiem sie nie da: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi