fluber Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 2 minuty temu, Pablo81 napisał(a): https://www.transfermarkt.com/1-bundesliga/transfers/wettbewerb/L1/saison_id/1997 Nie pierwszy raz piszesz bzdury, licząc, że nikt nie sprawdzi. Yyy 1.Bayern transfer record -9,35 mln 2.Hertha transfer record -6,35 mln 3.Kaiserslautern transfer record -4,83 mln Być może nieprecyzyjnie się wyraziłem, ale chodziło mi o to ile w bilansie wyszło łącznie tego co wydali. Myślałem że to jasne że to mam na myśli w kontekście oceny siły zespołu ( różnice między wartością kupionych i sprzedanych piłkarzy co świadczy o realnym wydatku klubu na wzmocnienia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Grzybowa mój bottom3 luźno będzie (ale ja jestem po prostu antygrzybowy totalnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 (edytowane) 29 minut temu, fluber napisał(a): Ziemniaczana 29 minut temu, fluber napisał(a): 28 minut temu, jack napisał(a): Chyba większą niespodzianką niż to, że Z borowików Edytowane 26 Listopada 2023 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Teraz, ignazz napisał(a): Ziemniaczana bez spoilerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): bez spoilerów Poniosło mnie. Przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 3 minuty temu, ignazz napisał(a): Poniosło mnie. Przepraszam. Widzę że wysportowane laski nie są w typie kolegów, szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 1 minutę temu, fluber napisał(a): Widzę że wysportowane laski nie są w typie kolegów, szkoda. Piękny umysł. Maria Curie nie pochwała tego wpisu. Belluci w szoku. Trenowała sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 4 minuty temu, julekstep napisał(a): Grzybowa mój bottom3 luźno będzie (ale ja jestem po prostu antygrzybowy totalnie) Nie mów hop. Jeszcze z 10 zupek będzie wybieranych. Może jak nie lubisz w smaku grzybków, to przynajmniej za aromat dasz grzybowej minimum np 11. miejsce. Niżej to już nie przystoi. Overall ciężko mi sobie wyobrazić brak grzybowej w górnej połówce choć rozumiem że każdy ma indywidualne gusta i smaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 1 minutę temu, DRK napisał(a): Nie mów hop. Jeszcze z 10 zupek będzie wybieranych. Może jak nie lubisz w smaku grzybków, to przynajmniej za aromat dasz grzybowej minimum np 11. miejsce. Niżej to już nie przystoi. Overall ciężko mi sobie wyobrazić brak grzybowej w górnej połówce choć rozumiem że każdy ma indywidualne gusta i smaki. w aromacie też nie lubię grzybów (ale to typowo moje -> wiem, że sporo osób lubi to badziewie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 6 minut temu, ignazz napisał(a): Piękny umysł. Maria Curie nie pochwała tego wpisu. Belluci w szoku. Trenowała sporo. Mądra kobieta dba o zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 22 minuty temu, fluber napisał(a): Widzę że wysportowane laski nie są w typie kolegów, szkoda. Problemem nie jest wysportowane ciało, tylko twarz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 1 minutę temu, P_M napisał(a): Problemem nie jest wysportowane ciało, tylko twarz:) Każdy znajdzie coś dla siebie, jest w kim wybierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 20 minut temu, DRK napisał(a): Overall ciężko mi sobie wyobrazić brak grzybowej w górnej połówce choć rozumiem że każdy ma indywidualne gusta i smaki. Niestety muszę się zgodzić z julkiem grzybowa to bottom zabawy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 28 minut temu, fluber napisał(a): Mądra kobieta dba o zdrowie To teraz już Marie Curie wqurwiles. A tak broniłeś jej atrakcyjności po 40 sce w innych dyskusjach. Piszesz jak ci „czapka” stoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Ogórkowa to chyba w TOP 3 co nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 3 minuty temu, P_M napisał(a): Niestety muszę się zgodzić z julkiem grzybowa to bottom zabawy:) Aż nie do wiary. Żeby wszyscyście się grzybowej wyparli, ja się jej nie zaprę. Piszę oczywiście o zupie z prawdziwych grzybów (najlepiej własnoręcznie zbieranych), a nie o wyrobie zupowogrzybopodobnym z torebki. Grzybowa naturalna i ,,grzybowa" z torebki to dwa najodleglejsze światy. Wydaje mnie się że ze wszystkich tu proponowanych zup w przypadku grzybowej jest właśnie największy rozstrzał pomiedzy oryginałem, a torebkową podróbką. 6 minut temu, LAF napisał(a): Ogórkowa to chyba w TOP 3 co nie ? U mnie TOP 4. Bardzo ją lubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Dobrze zrobiona grzybowa rozwala system. Koledzy nie jedli albo dosladzali muchomory. Ktoś się podnieca pierogami ( słusznie) a łazanki do grzybowej to kropka nad i. To danie w daniu. Malutkie czarne łebki na talerzu to poezja smaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 28 minut temu, LAF napisał(a): Ogórkowa to chyba w TOP 3 co nie ? tak 24 minuty temu, DRK napisał(a): Aż nie do wiary. Żeby wszyscyście się grzybowej wyparli, ja się jej nie zaprę. Piszę oczywiście o zupie z prawdziwych grzybów (najlepiej własnoręcznie zbieranych), a nie o wyrobie zupowogrzybopodobnym z torebki. Grzybowa naturalna i ,,grzybowa" z torebki to dwa najodleglejsze światy. Wydaje mnie się że ze wszystkich tu proponowanych zup w przypadku grzybowej jest właśnie największy rozstrzał pomiedzy oryginałem, a torebkową podróbką. mógłbyś tam dojebać trufli (czy co tam najbardziej podnieca GRZYBOSZY) -> i tak nie tknę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 27 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 9 minut temu, julekstep napisał(a): tak mógłbyś tam dojebać trufli (czy co tam najbardziej podnieca GRZYBOSZY) -> i tak nie tknę Nie jestem zwolennikiem trufli. Za to powiem Ci skąd u mnie zamiłowanie do grzybowej. Otóż u nas żurek był bardzo często z dodatkiem sporej ilości suszonych grzybów. Właśnie dzięki takiemu żurkowi ukierunkowałem się w stronę zupy grzybowej. Dlatego uwielbiam obydwie i oczywiście będą to u mnie dwa pierwsze wybory (grzybowa i tak z automatu). Jednak jest jedną rzecz, która dla mnie czyni grzybową większym rarytasem nawet niż żurek. Mianowicie jej dostępność, a raczej jej brak. Na żurek składniki masz przez okrągły rok, grzybowa jest nieco ograniczona sezonowo bo nie zawsze można iść do lasu i nazbierać pyszności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 https://www.instagram.com/reel/CzrjbnRtfky/?igshid=ODhhZWM5NmIwOQ== Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi