LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 1 minutę temu, Reikai napisał(a): Moze mam krzywy obraz i pisze glupoty, ale: -Kiedys Japonia kojarzyla sie z honorem, sepuku, walka, samuraje, walka do upadlego nawet po pierwszej bombie atomowej -Dzis Japonia kojarzy sie z automatami z uzywanymi majtkami, anime i winda, w ktorej nie wypada rozmawiac przez telefon. Wydaje mi sie, ze spoleczenstwo totalnie sie zmienilo. a z topową potęgą gospodarczą i chorobliwą pracowitością już się nie kojarzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 to moge wybierac? jesli dobrze rozumiem jestem pomiedzu Sylwkiem a Ignazem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 26 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a): a z topową potęgą gospodarczą i chorobliwą pracowitością już się nie kojarzy? To pierwsze to tez chyba coraz mniej My point is, pomijajac ze byly wojny, a teraz ich nie ma, to totalnie zmienil sie obraz Japonczykow. Teraz, mac napisał(a): to moge wybierac? jesli dobrze rozumiem jestem pomiedzu Sylwkiem a Ignazem? Tak jest, wybierz teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): a z topową potęgą gospodarczą i chorobliwą pracowitością już się nie kojarzy? mi sie Japonia kojarzy z 2 wojna swiatowa i Chinczykom robili podobnie zle rzeczy co Niemcy na terytorium Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Teraz, Reikai napisał(a): To pierwsze to tez chyba coraz mniej no, ale pisałeś coś o czasach wojny i po niej, imo jeden i drugi okres świadczy o tym, że są ostro pierdolnięci, w sensie faceci i do majtek z automatu nie ma co tego spłycać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 4 minuty temu, julekstep napisał(a): Na medycyne nie trzeba bylo miec jakos duzo punktow z biologii? Wybrałem kotowate jako jedną rodzinę(nawet dałem w nawiasie kotowate) Nigdzie nie było napisane, że gatunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 26 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 1 minutę temu, mac napisał(a): mi sie Japonia kojarzy z 2 wojna swiatowa i Chinczykom robili podobnie zle rzeczy co Niemcy na terytorium Polski. Mengele to ciota przy Jednotsce 731. I to tez jest moj punkt, dzis Japonczycy by predzej kogos zaglaskali na smierc. Jak to sie stalo, ze az tak latwo udalo sie ich zmienic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 6 minut temu, Reikai napisał(a): Moze mam krzywy obraz i pisze glupoty, ale: -Kiedys Japonia kojarzyla sie z honorem, sepuku, walka, samuraje, walka do upadlego nawet po pierwszej bombie atomowej -Dzis Japonia kojarzy sie z automatami z uzywanymi majtkami, anime i winda, w ktorej nie wypada rozmawiac przez telefon. Wydaje mi sie, ze spoleczenstwo totalnie sie zmienilo. No to właśnie pytanie brzmi dlaczego masz krzywy obraz Japonii Nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 35 minut temu, Reikai napisał(a): @mac pragnie dolaczyc do zabawy. Bedzie tak ktos mily i wpusci go w kolejke, zeby nie musial czekac az cale dwie rundy przeleca i wroci do mnie? Ile @mac ma teraz razy pickowac? Powinien 4X raczej. Chyba tylko Oklahoma ma większy worek picków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 2 minuty temu, mac napisał(a): mi sie Japonia kojarzy z 2 wojna swiatowa i Chinczykom robili podobnie zle rzeczy co Niemcy na terytorium Polski. no tak, z honorem miało to niewiele wspólnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 3 minuty temu, Reikai napisał(a): Tak jest, wybierz teraz. no to chce wybrac z pierwszym pickiem kotowatego ale nie jest do konca jasne czy moge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 (edytowane) 3 minuty temu, RappaR napisał(a): Wybrałem kotowate jako jedną rodzinę(nawet dałem w nawiasie kotowate) Nigdzie nie było napisane, że gatunek aha Czekajmy az ktos przystealuje ssaki Edytowane 26 Listopada 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Teraz, DRK napisał(a): Ile @mac ma teraz razy pickowac? Powinien 4X raczej. Chyba tylko Oklahoma ma większy worek picków. tak 4picki ale czekam na info odnosnie zwierzecia, jak mozna sadzic po moim avku to dla mnie najwazniejsza kategoria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 1 minutę temu, Reikai napisał(a): to tez jest moj punkt, dzis Japonczycy by predzej kogos zaglaskali na smierc. mylisz chyba zniewieściałe nastolatki z typowym sterotypowym Japońcem, który raczej nikogo by nie głaskał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 26 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Imo Rappar powinien sprecyzowac, czy wybiera tygrysa, czy wybiera koty, bo na ten moment to wyglada jak Wilk(i psy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 (edytowane) 2 minuty temu, Reikai napisał(a): Imo Rappar powinien sprecyzowac, czy wybiera tygrysa, czy wybiera koty, bo na ten moment to wyglada jak Wilk(i psy). Ale jeśli @RappaR weźmie tygrysa to wydaje mnie się że przez te 40 picków ktoś inny jednak picknąłby kota Pisze to właściciel sześciu kotów (dwa duże + cztery małe) Edytowane 26 Listopada 2023 przez DRK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 15 minut temu, jack napisał(a): Kot to kot (domowy), a tygrys to tygrys. Pies to pies a nie pies, wilk, jenot i chwcj Tym bardziej ze nawet wódkę bez sensu trzeba było kalibrować do marki. Podaj jeszxze rodzaj tygrysa w takim przypadku i kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Teraz, Reikai napisał(a): Imo Rappar powinien sprecyzowac, czy wybiera tygrysa, czy wybiera koty, bo na ten moment to wyglada jak Wilk(i psy). Wilk i pies to jeden gatunek. No właśnie nie ma doprecyzowania i na przykład LBS jako psa wybrał owczarka, teriera, jamnika i wilka. Więc nie wiem czy wybranie rodziny też nie wchodzi w grę, ale na pewno nigdzie nie było zakazane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 26 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 1 minutę temu, DRK napisał(a): Ale jeśli @RappaR weźmie tygrysa to wydaje mnie się że przez te 40 picków ktoś inny jednak picknąłby kota No Mac by picknal, ale na ten moment jest to troche zablokowane, bo tygrys zostal schowany do kategorii kot(lub kot do kategorii tygrys) i to sa na dobra sprawe dwa picki w jednym To tak jakby ktos wybral wilka i blokowal inne psy. Teraz, RappaR napisał(a): Wilk i pies to jeden gatunek. No właśnie nie ma doprecyzowania i na przykład LBS jako psa wybrał owczarka, teriera, jamnika i wilka. Więc nie wiem czy wybranie rodziny też nie wchodzi w grę, ale na pewno nigdzie nie było zakazane Mamy kruczek prawny, bo nie wiadomo czy Mac moze wziac kota(wtedy ma steala, bo ktos inny by go wzial wczesniej, np ja xD), bo Ty masz tygrysa. Czy nie moze wziac kota, bo Ty masz wszystkie koty, w tym tygrysy Cos jak wybor pierogi, vs pierogi tylko ruskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 5 minut temu, DRK napisał(a): Pisze to właściciel sześciu kotów (dwa duże + cztery małe) Very Nice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi