Skocz do zawartości

[2042] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Jak dla mnie podstawowe prawo ekonomii mówi - wszystko kosztuje tyle ile ktoś za to jest w stanie zapłacić

to nie prawo ekonomii tylko mem Korwina i Memcena :P

prawo ekonomii mówi, że zależność między ceną za coś oraz wielkością popytu na to coś jest odwrotnie proporcjonalna.

To co ty piszesz pokazuje najwyżej, że wszystko co leży u podstaw teorii ekonomii klasycznej (racjonalność decyzji), jest bzdura bo ludzie podejmują decyzje nieracjonalne ;D

7 minut temu, Cichy napisał(a):

To co ty piszesz pokazuje najwyżej, że wszystko co leży u podstaw teorii ekonomii klasycznej (racjonalność decyzji), jest bzdura bo ludzie podejmują decyzje nieracjonalne ;D

To akurat prawda - ale tu byśmy weszli w kwestie światopoglądowe - a obaj wiemy, że to strata czasu :) 

W dniu 22.08.2023 o 10:09, Alonzo napisał(a):

Przegrałem zbiórkę z Nuggets na własnym boisku 37-70.. szkoda że nie grałem w Colorado, bo te moje jełopy bo na nogach wracały..  Na plus, że właśnie podjąłem pewną decyzję odnośnie rosteru 😏

To był moment podczas sezonu, gdy podjąłem decyzję, że moje MLE idzie na Thabeeta (na końcu wyszło to trochę przypadkowo, bo po pozyskaniu Kwamea zmieniłem plany :P ) 

2 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

Małe podsumowanie dotychczasowego FA:

1. Dobre podpisy:

(...)

- Dinwiddie

(...)

3. Najbliższe campy zadecydują o ew. przeplaceniu:

(...)

-Wiggins

Jesli Wiggins jest w 3 sekcji, Dinwiddie tez powinien tam trafić - to jest gracz na +/- MLE

Choc fajnie, ze wystarczylo w Heat kasy na niego w to FA, nawet imo przeplacajac;)

Edytowane przez Cichy

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

Wieczny ostracyzm dla @Principe za oddanie go za gówno-pick!

Pick 1 rundy to zawsze pick 1 rundy.

Drafty głębokie, plus na campach każdy może odpalić, a jak nie, to mamy szybka ścieżkę zwolnienia bez kosztów. Więc w przypadku tanku lepiej mieć pick niż nic :P

3 godziny temu, Cichy napisał(a):

Jesli Wiggins jest w 3 sekcji, Dinwiddie tez powinien tam trafić - to jest gracz na +/- MLE

Choc fajnie, ze wystarczylo w Heat kasy na niego w to FA, nawet imo przeplacajac;)

Dinwiddie dostał tak na oko dwukrotnie więcej niż jest wart. No ale taki urok jeśli nie chce się zostać odpuścić gracza za darmo. On w pierwszym dniu łykałby MLE z pocałowaniem ręki.

50 minut temu, kahR napisał(a):

Dinwiddie dostał tak na oko dwukrotnie więcej niż jest wart. No ale taki urok jeśli nie chce się zostać odpuścić gracza za darmo. On w pierwszym dniu łykałby MLE z pocałowaniem ręki.

To, ze w simce bralby MLE nie znaczy ze nie jest wart nieco wiecej.

Wg mnie na ten moment jest to nieco ponad MLE. W ekipe taka jak Heat jest w stanie sie wpasowac w kilku miejscach PG/SG/backup - duzo lepiej niz wart swojego MLE (patrzac na poprzedni sezon) TJ Ford.

Godzinę temu, Qcin_69 napisał(a):

Minnesota.

1.Roy Hibbert 7,8 mln, 3 lata, 0% 

resztę FA poprowadzi za mnie duet @Pablo81 i @Sylvinho. 

ja niestety nie mam fizycznej możliwości uczestniczyć w tej (również tej) rundzie, i generalnie wnioskuje o powtórzenie całego FA, bo to jest bardzo niesprawiedliwe, ze nie mogę was wszystkich ruchac na FA nie mając możliwości korzystania z komórki w godzinach gdy się dane rundy rozstrzygają.

No ale wiadomo, najlepszemu trzeba zawsze rzucać nogi pod kłody :(

Dejounte pozdrawia ;)