Skocz do zawartości

[2042] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Alonzo napisał(a):

- oddanie kolejnego picku

- oddanie głębi składu

- strata McGradyego

- ograniczenia finansowe

- projekt z duetem Kwame/Biedrins tylko na sezon

-kombinacje z rosterem/salary jakie mnie czekają po tym sezonie

.. ale najważniejszy cel - czyli utrzymanie mojej trzeciej opcji osiągnięty 💪

.. jak to się mówi - gdzie kucharek sześć..

W I etapie tą energię, którą włożyłeś w II i III na DeRozana powinieneś włożyć w walkę o Rubio i tam dołożyć jeszcze % a pewnie i $$. A tak zamiast utrudnić walkę o kolejne mistrzostwo Denver wzmacniając się solidnym pg udupiłeś mnie - gdzie ja walczę właściwie tylko o playoffs.. Do tego DeRozan to gracz, który powinien zarabiać max 8-10mln$ a dzięki Twojej strategii okazał się droższy od Rubio.. Dzięki @SlaKB

A na końcu zostałeś z tą kasą niczym Himilsbach z angielskim.. 

Nie mówmy może co kto powinien robić, każdy decyduję o własnym teamie. Tak jak pisałem wyżej, mogłem dorzucić bańkę więcej Rubio, ale i tak Krzemo by to wyrównał, a więcej nie był dla mnie wart. Zostałem z ta kasa i co w związku z tym? Świat się nie zawala, tak czasem bywa. :) i kolejna rzecz to trzeba się nauczyć , że w ta grę gra się z innymi realnymi graczami i może być tak, że ktoś będzie licytował naszego gracza, prawa rynku. Nikt Cię nie zmuszał, żeby dawać mu taki kontrakt. Mi też swego czasu matiwrona podbił mocno starego dziadka Iversona przez co końcówka jego kariery była zmarnowana, nikt wtedy nie pisał o kulturze organizacji, nic nie poradzisz. 

4 minuty temu, SlaKB napisał(a):

Nie mówmy może co kto powinien robić, każdy decyduję o własnym teamie. Tak jak pisałem wyżej, mogłem dorzucić bańkę więcej Rubio, ale i tak Krzemo by to wyrównał, a więcej nie był dla mnie wart. Zostałem z ta kasa i co w związku z tym? Świat się nie zawala, tak czasem bywa. :) i kolejna rzecz to trzeba się nauczyć , że w ta grę gra się z innymi realnymi graczami i może być tak, że ktoś będzie licytował naszego gracza, prawa rynku. Nikt Cię nie zmuszał, żeby dawać mu taki kontrakt. Mi też swego czasu matiwrona podbił mocno starego dziadka Iversona przez co końcówka jego kariery była zmarnowana, nikt wtedy nie pisał o kulturze organizacji, nic nie poradzisz. 

Jak dla mnie podstawowe prawo ekonomii mówi - wszystko kosztuje tyle ile ktoś za to jest w stanie zapłacić :) 

DeRozan był dla mnie wart max tego co byłem w stanie wykombinować przez deale by mu zapłacić - nie mając cap space i MLE (wybierałem dla LAFa a nie dla siebie) po ewentualnej starcie DeRozana dysponowałem tylko minimami i LLE gdzie na rynku FA właściwie nie było w zasięgu nikogo, kto byłby w stanie przejąć rolę trzeciej opcji, a nawet gdybym przystealował (było dwóch kandydatów), to po sezonie mógłbym dać graczowi zwykłe MLE gdzie ktoś pewnie by mnie przebił jak Ty próbowałeś z DeRozanem..

Oczywiście sam wiesz najlepiej jak budować swój team, a ja tylko wyraziłem swoją opinię, co spowodowane jest tym, że konsekwencje Twojej strategii chyba na mnie się najbardziej odbiły. Fajnie, że chociaż do pewnego momentu walczyłeś o Rubio chyba nawet jako jedyny, ale ostatecznie mimo że simka to rzut kostą z pewnym oczywiście prawdopodobieństwem, chyba mogłes to rozegrać lepiej - czy z Rubio, czy z Monroe. 

3 minuty temu, SlaKB napisał(a):

Zawsze można zrobić coś lepiej, ale Rubio więcej nie był dla mnie wart, a z kolei Monroe dostał ode mnie najlepszy kontrakt, biorąc pod uwagę win rating itd. nie było podstaw, żeby twierdzić, że wybierze Memphis.

ja już swojego czasu straciłem DeRozana, który wybrał rok krótszy (5-letni), na niższych % (10 zamiast 12,5) od tankujacego wtedy Matiwrony wybierającego go dla Marcusa. :) 

W kwestie czy Rubio i Monroe byli warci  dla Ciebie więcej nie wnikam, ale dla ligi Rubio w Pistons to by było zbawienie. 

6 minut temu, elwariato napisał(a):

Monroe personal issues czy jakos tak😋 teraz Grizz standardowo sa o dobrego pg od bycia dobra ekipa🙂 

plus @Alonzo z znana ci sympatią wzgledem twej osoby, to rodzyn srednia sprawa, te 2/3 ostatnie lata to bedzie jeden z horszych kontraktów w lidze, dokładnie casus t maca

Czyli Rodzyn od 2046 na lawce w Hawks?

2 minuty temu, elwariato napisał(a):

plus @Alonzo z znana ci sympatią wzgledem twej osoby, to rodzyn srednia sprawa, te 2/3 ostatnie lata to bedzie jeden z horszych kontraktów w lidze, dokładnie casus t maca

Eee tam :P

ja tam w simce gaszę u siebie w Seattle pożary od swojego pierwszego sezonu (oddawanie picków za pozyskanie Blaylocka, Tinsleya, czy później.. oddanie Ersana i McGradyego.. ). DeMar pewnie w swoich dwóch ostatnich sezonach dostanie stery i będzie nabijał statsy w teamie, który uda mi się wtedy stworzyć - obaczymy kto tam jeszcze mi się wtedy ze starej gwardii ostanie i kim się uda ten wesoły cyrk uzupełnić ;) 

Dumni SuperSonics!

#kulturaorganizacji

Zawsze walczymy na maxa tym co mamy jadąc po bandzie! 💪

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

Czyli Rodzyn od 2046 na lawce w Hawks?

Nie no! Swoich wychowanków nie oddaję.

51 minut temu, SlaKB napisał(a):

Dziwnie Walczycie z Denver. A potem płacz i pisanie mutanty ;)

Bardzo krótkowzroczna polityka. Spodziewałem się więcej. 

6 minut temu, ignazz napisał(a):

Dziwnie Walczycie z Denver. A potem płacz i pisanie mutanty ;)

Bardzo krótkowzroczna polityka. Spodziewałem się więcej. 

Jest tylko jedna sila ktora w nadchodzacym sezonie moze zatrzymac ORKOW z Kolorado.

Orlando Magic. Najwieksze ligowe dobro!

Małe podsumowanie dotychczasowego FA:

1. Dobre podpisy:

- Jefferson

- Matthews

- Dinwiddie

- Perkins

- Monroe

- Collison

- Hawes

- Cousins

- Rubio

- Horford

- Young

- Howard

2. Na początku fajnie, potem coraz gorzej:

- Gordon

- Whiteside

- Favors

3. Najbliższe campy zadecydują o ew. przeplaceniu:

- Nurkic

- Capela

- LaVine

-Wiggins

4. DeRozen

Bardzo dobre FA Clippers, Philly. Denver ładnie podpisali Rubio, ale stracili też ważnych rolesów: Thabeeta, Younga.

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Bardzo dobre FA Clippers, Philly. Denver ładnie podpisali Rubio, ale stracili też ważnych rolesów: Thabeeta, Younga.

Jak bym byl Pablem to bym napisal 'czemu <wstaw dowolny epitet> piszesz o Thabeecie ktory zagral w 35 meczach RS i 7 PO a nie o sixth manie/starterze Amare'

ale ze nie jestem Pablem to nie napisze 'czemu <wstaw dowolny epitet> piszesz o Thabeecie ktory zagral w 35 meczach RS i 7 PO a nie o sixth manie/starterzr Amare'

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

Jak bym byl Pablem to bym napisal 'czemu <wstaw dowolny epitet> piszesz o Thabeecie ktory zagral w 35 meczach RS i 7 PO a nie o sixth manie/starterze Amare'

ale ze nie jestem Pablem to nie napisze 'czemu <wstaw dowolny epitet> piszesz o Thabeecie ktory zagral w 35 meczach RS i 7 PO a nie o sixth manie/starterzr Amare'

Bo Thabeet ma elitarny blok, dobry D i zbiórkę, nie zjada posiadań. A Amare ma 45 lat. Ale fajnie, że Amare jest w Magic. Plus. Z tym Rubio, to chyba wszyscy klęknęli przed nazwą "Nuggets".

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Bo Thabeet ma elitarny blok, dobry D i zbiórkę, nie zjada posiadań. A Amare ma 45 lat. Ale fajnie, że Amare jest w Magic. Plus. Z tym Rubio, to chyba wszyscy klęknęli przed nazwą "Nuggets".

Moze i nie zjada posiadan, ale jak juz jakies mial to w PO robil elitarne 26% fg

Amare ma wiecej potencjalu niz przyslowiowy Gay :) (a pewnie i niewiele mniej od Tabita), dalej jest spoko two-way bigiem a i strat robil malutko jak na siebie w zeszlorocznej roli.

No z Rubio dziwna akcja ze tylko jeden Slak cos walczyl. Szkoda, ale to wciaz lepsze niz Rubio za 10 baniek/rok jakie by byly bez Slaka.

Teraz, Pablo81 napisał(a):

A Gay podpisał coś w to FA? 

Bo porównałem Amare z Thabeetem.

No to dalej Amare jest 'na teraz' duzo lepszym grajkiem ktorego brak Nuggets odczuja duzo mocniej niz brak Thabeeta (szczegolnie ze taki profil grajka byl im bardziej potrzebny niz jednowymiarowy Tabit)