Skocz do zawartości

[2042] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, LAF napisał(a):

Nie no czemu tak na spontanie rozpoczynamy te FA ? 

Ja nie jestem zwolennikiem tak nagle rozpoczynania FA czym skraca się okres do jego przygotowania dla GMow

Ja proponuje zrobić FA dzień później o 22 czyli w Środę. Akurat nam się to ładnie zgra z pojedynkiem hiszpańsko - polskim więc po nim można będzie zasiąść do licytacji. 

Na oferty masz dwa dni.

4 minuty temu, LAF napisał(a):

Nie no czemu tak na spontanie rozpoczynamy te FA ? 

Ja nie jestem zwolennikiem tak nagle rozpoczynania FA czym skraca się okres do jego przygotowania dla GMow

Ja proponuje zrobić FA dzień później o 22 czyli w Środę. Akurat nam się to ładnie zgra z pojedynkiem hiszpańsko - polskim więc po nim można będzie zasiąść do licytacji. 

Ale każda tura ma dwa dni.

To jeszcze ja powkurzam, przed FA.

Kilkanaście godzin przed deadline na zastrzeganie birdów wydaje się, że (o ile nie pomyliłem się w salary, nie zliczając jakieś QO czy 2nd roundera;) )

Wizards (14,7 mln) nie zastrzegają Mirotica by zawalczyć z kilkoma ekipami o Nurkica lub Capele, a może liczą, że młodzi podkoszowi sobie poradzą i przyda się uzupełnienie na obwodzie do Beala w postaci LaVineGordona a może Rubio na SG, którzy nie będą taką dziurą w obronie jak wspomniany Czarnogórzec?

Sixers (20.9 mln) nie zastrzegają DeAndre Jordana, który wydaje się, że wpasowywałby się do ekipy z Doncicem i McCollumem. Mimo zastrzerzenia Jordana wystarczyłoby jeszcze na solidny bid za 5.9 mln pierwszego dnia FA, ale widać, że manager ma inna wizję. Kto się w nią wpisuje? Nurkic, jak dla każdej ekipy z kasą na FA, czy może Capela, lub nieco młodszy od Jordana - Monroe, lub próba wyrwania Favorsa z Jazz? (poprawione po komentarzu kahRa)

Hawks (ok 11.1 mln) brak zastrzeżenia dla paru doświadczonych graczy, którzy wydaje się, że ciągle mogliby świetnie uzupełniać tą ekipę (Perkins, Paul, Ariza). Daje to za mało na Nurkica i chyba za mało na Capele, a może i resztę czołowych podkoszowych poniżej 30ki. Wydaje się, że Hawks szykują się na kolejny sezon tankowania po jednorocznej odmianie, w dodatku bez możliwości transferowych w postaci doświadczonych solidnych graczy.

Kings (ok 13 mln) brak zastrzeżenia dla Bynuma, oznacza że manager Kings będzie znowu wkurzał swoimi bidami o 21:59. A kogo najbardziej? Wydaje się, że Krzemyka, bo Rubio wpasowuje się w to co może powstać w Sacramento. Tu dużo zależy od tego, kiedy i czy podpisze Capela, którego podpis może w pierwszej rundzie, popsuć plan na to FA.

Pistons (50.8 mln) brak zastrzeżeń dla Jeffersona, Speightsa i Aminu, jednak przy takiej ilości kasy nie jest wykluczone, że ktoś z nich i tak może wrócić do Detroit. Jeśli nasz były Komisz, nie prześpi FA, możliwe jest że w Detroit powstanie trzon kolejnej ekipy na lata (kasa jest na każde dowolne big trio z FA).

------------------

Reszta ekip, która może mieć +10mln na FA (Mavs - 14.3, Bucks 29!, Knicks 10) nie znalazła się w rozważaniach, gdyż nie mieli w sumie nikogo szczególnego do zastrzeżenia. Podobnie jak Suns, których GM zapowiadał, że czeka z Monroe na koniec draftu.

Edytowane przez Cichy
błąd

3 minuty temu, Cichy napisał(a):

To jeszcze ja powkurzam, przed FA.

Kilkanaście godzin przed deadline na zastrzeganie birdów wydaje się, że (o ile nie pomyliłem się w salary, nie zliczając jakieś QO czy 2nd roundera;) )

Wizards (14,7 mln) nie zastrzegają Mirotica by zawalczyć z kilkoma ekipami o Nurkica lub Capele, a może liczą, że młodzi podkoszowi sobie poradzą i przyda się uzupełnienie na obwodzie do Beala w postaci LaVineGordona a może Rubio na SG, którzy nie będą taką dziurą w obronie jak wspomniany Czarnogórzec?

Sixers (20.9 mln) nie zastrzegają DeAndre Jordana, który wydaje się, że wpasowywałby się do ekipy z Doncicem i McCollumem. Mimo zastrzerzenia Jordana wystarczyłoby jeszcze na solidny bid za 5.9 mln pierwszego dnia FA, ale widać, że manager ma inna wizję. Kto się w nią wpisuje? Nurkic, jak dla każdej ekipy z kasą na FA, czy może Capela, lub nieco młodszy od Jordana - Monroe, lub próba wyrwania Favorsa z Jazz?

Hawks (ok 11.1 mln) brak zastrzeżenia dla paru doświadczonych graczy, którzy wydaje się, że ciągle mogliby świetnie uzupełniać tą ekipę (Perkins, Paul, Ariza). Daje to za mało na Nurkica i chyba za mało na Capele, a może i resztę czołowych podkoszowych poniżej 30ki. Wydaje się, że Hawks szykują się na kolejny sezon tankowania po jednorocznej odmianie, w dodatku bez możliwości transferowych w postaci doświadczonych solidnych graczy.

Kings (ok 13 mln) brak zastrzeżenia dla Bynuma, oznacza że manager Kings będzie znowu wkurzał swoimi bidami o 21:59. A kogo najbardziej? Wydaje się, że Krzemyka, bo Rubio wpasowuje się w to co może powstać w Sacramento. Tu dużo zależy od tego, kiedy i czy podpisze Capela, którego podpis może w pierwszej rundzie, popsuć plan na to FA.

Pistons (50.8 mln) brak zastrzeżeń dla Jeffersona, Speightsa i Aminu, jednak przy takiej ilości kasy nie jest wykluczone, że ktoś z nich i tak może wrócić do Detroit. Jeśli nasz były Komisz, nie prześpi FA, możliwe jest że w Detroit powstanie trzon kolejnej ekipy na lata (kasa jest na każde dowolne big trio z FA).

------------------

Reszta ekip, która może mieć +10mln na FA (Mavs - 14.3, Bucks 29!, Knicks 10) nie znalazła się w rozważaniach, gdyż nie mieli w sumie nikogo szczególnego do zastrzeżenia. Podobnie jak Suns, których GM zapowiadał, że czeka z Monroe na koniec draftu.

DeAndre nie ma birdów. Dostał roczny kontrakt w ostatnie FA.

Teraz, Cichy napisał(a):

serio myslalem, ze zajrzalem do kazdego z graczy na bird years, masz racje Perkins ma tylko 1:/

no właśnie :( 

Hibbert idzie na Mle+ 

Paul już teraz był kiepem, a po najbliższych campach pewnie będzie w 1 lidze z Tracym wiec już w ogóle bez sensu 30mln jego birdow miec

Ariza to akurat ciekawy przypadek, nie chce go oddawać z jednej strony, ale z drugiej te 4,5 mln które chce za sezon wole w pierwszej kolejności spożytkować na FA bo bardziej potrzebuje wysokiego niż SG/SF 

Takze o tankowaniu nie ma mowy, po prostu chce iść allin, a wiec atak typowo pod jakiegoś kocura wysokiego

Genernie byłem pewny ze QO wchodzi dopiero po FA stad ten Bookera kontrakt nie był przeze mnie wstępnie liczony i się pokiełbasil mój uktraplan wiecznej dominacji!

1 minutę temu, kuba2419 napisał(a):

Z poprzedniego draftu widzę że jedynie Rockets wierzą w swojego drugorundowego rookie 😎💪

#prawdziwakulturaorganizacji!!!

Akurat na to jest czas do końca RS, więc można poczekać do campów i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie.

Hornets planują dać trzeci rok Edkowi Sumnerowi.