Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że obejrzałem wszystkie (na pewno większość) najważniejszych seriali ever. I tylko dwa razy, poczułem prawdziwą pustkę, gdy serial się skończył...

Pierwszy raz  kiedy z żoną obejrzeliśmy Rodzinę Soprano. Gdy na początku było "ee Soprano? niee, może coś innego znajdziesz" szybko przeszło do "dobra, dawaj jeszcze jeden odcinek".

I tutaj po zakończeniu, czułem prawdziwą pustkę, czegoś mi brakowało...

I dziś poczułem to po raz drugi...

Robiąc drugie podejście po około 10 latach (poddałem się po 2 -3 odcinkach wówczas), w dniu dzisiejszym z ogromnym smutkiem pożegnałem: Trailer Park Boys.

12 sezonów.

Cóż to jest za absolutny "fuckin shit" majstersztyk.

Co za rola Johna fuckin Dunswortha [Rip], popierdolona, ale mistrzowska.

Zostały mi jeszcze fabularne i kreskówka, ale musiałem się tym podzielić.

Jeśli ktoś tak jak ja, szybko się zniechęcił i nie dokończył, to polecam powrócić i dać drugą szansę. 

PDW Boys

@DLT_Braddock przyznaje Ci rację czym dalej w ten serial i te przekleństwa oraz szczekanie Łęckiej to straszne gówno. serial jest do oglądania przez dobry scenariusz, oprawę itp itd ale te chamskie wtrącenia mocno razi , no i więcej pojawia się niepotrzebnych i przegadanych scen 

5 minut temu, Koelner napisał(a):

@DLT_Braddock przyznaje Ci rację czym dalej w ten serial i te przekleństwa oraz szczekanie Łęckiej to straszne gówno. serial jest do oglądania przez dobry scenariusz, oprawę itp itd ale te chamskie wtrącenia mocno razi , no i więcej pojawia się niepotrzebnych i przegadanych scen 

A zauważyłeś, że Wokulski wydaje pomruki jak Tom Hardy w Taboo? 

Obejrzeliśmy z żoną trzeci sezon Silosa. To dalej niezła produkcja, choć wątek z przeszłości jest niestety nudny i rozwleczony, co prawda zazębia się on ze współczesnym finalnie, jednakże osobiście, chyba wolałbym całkowite spowicie tej części tajemnicą, albo poprzez odkrywanie tego przez bohaterów z głównej osi czasu. Po trzecim sezonie już przywykłem, że babeczki są najtwardszymi postaciami w serialu, ale momentami jest to infantylne i naiwne zarazem.
Mimo wszystko 6 z plusem w skali 10 stopniowej się należy.

W dniu 18.09.2026 o 11:31, the_secret napisał(a):

ja od siebie polecam oczywiście Slow Horses wszystkie sezony

Wpadło na listę, będzie oglądane!