Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, jack napisał(a):

Wygląda na to, że na planie 1670 płacą powyżej średniej a artykuł sugeruje coś odwrotnego 

Dobrze płacą i nie wymagają od statystów golenia zarostu 

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Nie widziałem tego serialu, trochę tylko o nim czytałem, a ostatnio obejrzałem sobie to dość długaśne streszczenie i zastanawiam się jak to coś stało się kultowym. 😉

Najebali pierdyliard wątków, sporo dziwnych zagadek (części nigdy nie wyjaśnili), mnóstwo powiązań pomiędzy postaciami w rodzaju stary bohatera X to tak naprawdę siostra bohatera Y, jakieś zmartwychwstania, inne wymiary, podróże w czasie, kradzieże tożsamości, ludzie z lasu, ludzie w czerni i c*** wie co jeszcze. Dosłownie ,,Moda na sukces'' z elementami survivalu i sci-fi.

Przy oglądaniu samego streszczenia zacząłem gubić się w fabule i mieć rozkminy w rodzaju ,,to który k**** jest synem kogo?'' a co dopiero jakbym miał to oglądać w całości. Oczywiście bez obrazy dla fanów. ;]

Edytowane przez Życie_to_mem

2 godziny temu, Życie_to_mem napisał(a):

Nie widziałem tego serialu, trochę tylko o nim czytałem, a ostatnio obejrzałem sobie to dość długaśne streszczenie i zastanawiam się jak to coś stało się kultowym. 😉

Najebali pierdyliard wątków, sporo dziwnych zagadek (części nigdy nie wyjaśnili), mnóstwo powiązań pomiędzy postaciami w rodzaju stary bohatera X to tak naprawdę siostra bohatera Y, jakieś zmartwychwstania, inne wymiary, podróże w czasie, kradzieże tożsamości, ludzie z lasu, ludzie w czerni i c*** wie co jeszcze. Dosłownie ,,Moda na sukces'' z elementami survivalu i sci-fi.

Przy oglądaniu samego streszczenia zacząłem gubić się w fabule i mieć rozkminy w rodzaju ,,to który k**** jest synem kogo?'' a co dopiero jakbym miał to oglądać w całości. Oczywiście bez obrazy dla fanów. ;]

Wypowiadasz sie o serialu, ktorego nie widziales na podstawie streszczenia na youtube.

8 minut temu, Reikai napisał(a):

Wypowiadasz sie o serialu, ktorego nie widziales na podstawie streszczenia na youtube.

No i?

Ja się wypowiadam na temat serialu, którego nie widziałem na podstawie 30 sekund z Family Guya.

4 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Streszczenie omawia wszystkie główne wątki i bohaterów oraz ogólny zarys fabuły. 

No fajnie, ale nie oddaje klimatu, a co najwazniejsze klimatu I wczutki ktora jest w Lostach najlepsza.

Serio, ogladanie streszczen seriali to jest dla mnie grubszy mindfuck. Splycanie level hard.

Breaking Bad - ooo, jakis nauczyciel gotuje mete, wielkie mi co.

1 minutę temu, Reikai napisał(a):

No fajnie, ale nie oddaje klimatu, a co najwazniejsze klimatu I wczutki ktora jest w Lostach najlepsza.

Sam fakt najebania tylu absurdalnych i naciąganych wątków mnie mocno odstrasza. 

Do tego z wpisów widzów wywnioskowałem, że twórcy często porzucali jakieś wątki bez ich wyjaśnienia.

,,Internat'' też ma podobną konwencję (w sensie bohaterowie muszą rozwiązywać jakieś zagadki, jest dużo wątków i powiązań pomiędzy postaciami), ale tam podobała mi się główna intryga, oraz to, że cała historia ładnie i logicznie się spinała. Do tego młodziutka Ana de Arnas. ;] Wiadomo, że serial ma też mankamenty, ale w tym przypadku mogłem przymknąć na to oko z uwagi na główną oś fabularną. 

9 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Definicja serialu, przeciez w kazdym znajdziesz cos, co jest absurdalne.

Dlatego seriale sie OGLADA, a nie czyta opisy i szuka logiki.

6 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a):

Nie widziałem tego serialu, trochę tylko o nim czytałem, a ostatnio obejrzałem sobie to dość długaśne streszczenie i zastanawiam się jak to coś stało się kultowym.

na początku to było coś ciekawego i nowego, ale z czasem widać jak na dłoni, że twórcy nie mieli pomysłu i tworzyli kolejne sezony, bo szkoda było zarzynać kurę znoszącą złote jaja, więc z każdym następnym coraz ciężej się to oglądało. dałem 3/10 a i tak pewnie na wyrost ; ]

19 minut temu, lorak napisał(a):

na początku to było coś ciekawego i nowego, ale z czasem widać jak na dłoni, że twórcy nie mieli pomysłu i tworzyli kolejne sezony, bo szkoda było zarzynać kurę znoszącą złote jaja, więc z każdym następnym coraz ciężej się to oglądało. dałem 3/10 a i tak pewnie na wyrost ; ]

Mozliwe, ze padles ofiarą tego, co w serialach jest najgorsze, czyli oczekiwanie latami pomiedzy sezonami, teoriami na forach co bedzie lub co byc powinno. Zwlaszcza, ze w Lostach bylo to na bardzo duzym poziomie, fora byly zasypane tym.

Ja, plus znajomi ktorzy razem ze mna ogladali to w calosci, kompletnie nie mielismy takiego poczucia, ze cos jest robione na sile.

Edytowane przez Reikai

1 godzinę temu, Reikai napisał(a):

Definicja serialu, przeciez w kazdym znajdziesz cos, co jest absurdalne.

Dlatego seriale sie OGLADA, a nie czyta opisy i szuka logiki.

Nie oczekuję perfekcyjnego realizmu i naprawdę na wiele rzeczy przymykam oko. Jednak w kilku serialach twórcy trochę przegięli pałę:

- Lost

- Prison Break (po pierwszym sezonie)

- Sons of Anarchy

- Dexter (tak mniej więcej po czwartym sezonie, chociaż bardzo cenię sezon siódmy)

Mam też pewien problem z The Shield. Wydaje mi się, że było blisko przekroczenia tej cienkiej granicy, ale mimo wszystko udało się jej nie przekroczyć. Zresztą jest fajna scena rozmowy Acevedy z Kavanaugh gdy się zastanawiają jak to możliwe, że Vicowi zawsze udaje się wykręcić z różnych grubych akcji. Pada tam zdanie w stylu, że Vic jest perfekcyjnym manipulantem, który potrafi kłamać patrząc prosto w oczy i zawsze wie jak się ustawić. W innej scenie jakiś bohater serialu podał statystyki (chyba prawdziwe), że większość zabójców jest łapana w ciągu kilku dni - to chyba była taka zakamuflowana odpowiedź do widzów narzekających na to, że policja w serialach większość zbójów łapie w jeden, góra dwa odcinki. ;] 

Edytowane przez Życie_to_mem

2 godziny temu, Życie_to_mem napisał(a):

Pierwszy sezon to było wielkie wow. Potem poziom spadł. To streszczenie też jest mocno tendencyjne. Jeden z wielu seriali, który nie utrzymał poziomu i oczekiwań w kolejnych sezonach 

14 minut temu, fluber napisał(a):

Pierwszy sezon to było wielkie wow. Potem poziom spadł. To streszczenie też jest mocno tendencyjne. Jeden z wielu seriali, który nie utrzymał poziomu i oczekiwań w kolejnych sezonach 

Jak dla mnie powinien być ustawowy zakaz kręcenia serialu powyżej czterech-pięciu sezonów.

Dla sitcomów bym ustawił limit 150 odcinków. 

Taki HIMYM pod koniec zamienił się w jakiś melodramat czy nawet serial obyczajowy i niewiele tam zostało z klasycznego sitcomu. 

Oczywiście mam świadomość, że ciężko zabić kurę znoszącą złote jaja, dlatego tym bardziej mam szacunek dla twórców, którzy wiedzieli kiedy skończyć i nie ciągnęli serialu na siłę.