Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

True Detective sezon 1 serialem wielkim jest, u mnie na filmweb rowniez otrzymal 9. Natomiast zgodze się, że BB jest przehypowany dotrwalem do konca drugiej serii tak wiem wiem, że od trzeciej zaczyna sie jazda i schematy i ogolnie pocisk, ale ja nie chce czekac dwoch serii, pomysl bardzo dobry wciagnal mnie ale minutowe zawieszki operatora na twarze bohaterow sorry Tarkowskiego Stalker byl spoko ale to kino wybitne a nie rozrywkowy serial. Heisenberg i Pinkman tez spoko postacie ale jakos nie porwalo...

BB ma to do siebie, że ciężko go ogladać po kilka odcinków na raz, gdy były one dawkowane po jeden na tydzień, to człowiek czekał niecierpliwie co tam się znów wydarzy, ale oglądanie po kilka dziennie potrafi znurzyć. Sam próbowałem obejrzeć jeszcze raz od nowa i polegĺem na drugim sezonie, jednak patrzenie na ryj Skyler i movemant Juniora po raz kolejny zahacza o masochizm. Odpocznij chwilkę Wujku i wróc po pewnym czasie, bo jednak następne sezonu są o wiele bardziej wciągające.

LBS zwrócił uwagę na ciekawo sprawę, a mianowicie percepcja serialu zależy od tego czy dawkujesz go sobie 1xtydzień czy lecimy serią odcinek za odcinkiem.

BB oglądałem w układzie, że czekałem tydzień na kolejny odcinek. I jego dynamika  mi odpowiadała.

Kilka miesięcy temu nadrobiłem "zaległość" i obejrzałem kultowy na forum The Wire sezony 1-4 super, ostatni sezon znacznie słabszy, ale to dość powszechne zjawisko, że przy ostatnim sezonie czuć, że aktorzy mają już trochę w d...., scenarzyści nie do końca dają rade, w Californication było podobnie w 7 sezonie, aktorzy już się nie starali, inna sprawa, że Californication swój szczyt ociągnęło w 2 sezonie a potem to już tylko pikowało w dół, od 4 zdecydowanie.

Westworld ma dość powolnie się rozwija, na 6-7 odcinku dynamika się zwiększyła.

BB to może niezły aktorsko ale to bajeczka dla dzieciaków. Z logiką nabakier a i fabuła słaba. Ujęcia montaż. Obok Sopranos to najsłabszy serial z tych uważanych za kultowe.

Westworld . Kompletnie mi nie podszedł.

za to Black Sail u mnie wysoko. I trzeci seon lepszy niż drugi a ten na poziomie pierwszego

BB to może niezły aktorsko ale to bajeczka dla dzieciaków. Z logiką nabakier a i fabuła słaba. Ujęcia montaż. Obok Sopranos to najsłabszy serial z tych uważanych za kultowe.

Ja wiem, że jesteś moderatorem i pewnie znow mi dasz blokade na postowanie, ale tego się nie da nie wyśmiać. Słaba fabuła xD

Ja wiem, że jesteś moderatorem i pewnie znow mi dasz blokade na postowanie, ale tego się nie da nie wyśmiać. Słaba fabuła xD

Ta fabuła jest mniej więcej taka jakbyś widzial serial w którym Rivers junior zostaje MVP finałów. JEstem chemikiem i to co tam jest to się za bardzo kupy nie trzyma to raz. A dwa facet sobie zadziera z mafią meksykańską i nic. Absurd goni absurd.. Jeśli na terenie na którym rządzi latynoska mafia ktoś produkuje właśne narkotyki to by przeżył może 3 dni. Bo mniej wiecej po tylu by mu wjechali na chatę porwali rodzinę i dali wybór albo pracuje dla nich jako ich chemik albo ginie on i cała jego rodzina. Ten serial to bajeczka . JW 23 ma więcej logiki

A bana dostajesz zawsze za słownictwo niezależnie od tego pod jakim loginem występujesz

Westworld . Kompletnie mi nie podszedł.

za to Black Sail u mnie wysoko. I trzeci seon lepszy niż drugi a ten na poziomie pierwszego

Trzeci jest dobry ? bo w drugim jak zobaczylem tych sodomitów to mi zespuło odbiór serialu

Vikings wracaja w przyszla srode.

Tylko że od dawien dawna to już nie jest sensowny serial . Mieli klimat w pierwszym a potem zaczęli właściwie powtarzać schematy.

Jeśli pokażą rają Żelaznobokiego na Sycylię to ok - byłoby może coś ciekawego . Ale obawiam się że znów będzie tylko seks i intrygi. A zero sensownej fabuły ) w ostatnich trzech sezonach to moze tylko odcinek walki z niedźwiedziem miał fajny klimat

To jest na podstawie P.K. Dicka?

Autorzy serialowego skryptu dodali sporą dawkę sterydów do noweli P.K Dicka.,Więcej akcji rozgrywa się w NY,pojawia się kilka nowych wiodących postaci ,przede wszystkim anti-hero Obergruppenfuhrer John Smith.Role wywrotowej książki "The Grasshopper Lies Heavy",w serialu spełnia zestaw taśm filmowych pod tym samym tytułem,.Podstawowe założenie powieści ,czyli podział terytorium USA po zwycięstwie "Państw Osi" jest zachowane bez zmian,.  

Edytowane przez mayor

Belfer rozwiązany.

Tak czułem, że to ta Ewelina. Za idealna była od początku. Tak w połowie serialu czułem, że to może być morderstwo w białych rękawiczkach. Ale, że aż tak to się potoczy to nie miałem pojęcia.

Ale też fakt, że oceniając sam ostatni odcinek to fajniejszy był dzisiejszy ostatni odcinek Rancza xD. Tak czy inaczej Belfra warto zobaczyć.

Nie wiem czy i kiedy będą powtórki na nc+ ale chętnie zobaczę serial jeszcze raz znając zakończenie i zobaczę czy były jakieś ukryte wskazówki.

Edytowane przez TuPalnik