Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

oglądam tak wychwalane stranger things. dupska nie urywa, ale ja nawet w latach liceum nie obejrzałem więcej jak 3 odcinki archiwum x. ktoś pytał o kroniki shannary. koncepcja fajna, ale aktorsko miernie. mnie się podobało, ale ja nie jestem obiektywny. obejrzałem wszystkie odcinki jeźdźców smoków. dla mnie jak są elfy i miecze to już jest na plusie.

wie ktoś czy hbo ma zamiar watahę kontynuować?

Jak na razie w tym roku bezkonkurencyjne jest "Stranger Things". Czekam na drugi sezon "Narcos" jak dziwka na pieniądze po numerku bo tylko to w tym roku może zdeklasować "S T". "Luke Cage" oraz "Iron Fist" nie wzruszają mnie za bardzo - bo drugiego sezonu "Daredevila" i tak nie przeskoczą. Nie ma bata. 

Narcos pozamiatało

Edytowane przez ptak

Nie wiem jak to możliwe, że tyle czasu siedzę już na forum a dopiero teraz znalazłem ten temat.

Moi faworyci z zakończonych to: Rzym, Boardwalk Empire, Kompania braci, Pacific, Borgias, Detectiv, Killing, Damages (tylko pierwszy sezon), Borgen, Sons of Anarchy,  House M.D., Terriers, Entourage, Californication, Dexter, Lost, Fringe, Harper's Island, The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

Z aktualnych: Vikings, Stranger Things, House of Cards, Mr. Robot, Gra o tron,  Bron/Broen, Homeland, Americans, Masters of sex, Suits, Sillicon Valley, The Walking Dead, Luther, Jessica Jones, Broadchurch, Narcos, Peaky Blinders, The Knick, Billions.

Pewnie o jakimś zapomniałem bo sporo tego.

Słuchajcie, namierzyłem coś nowego od HBO - The Night Of. Ciężki kryminał, z opisu wygląda jak coś pomiędzy True Detective a the Killing. Filmweb twierdzi, że najpierw główną rolę miał zagrać Gandolphini ale nakręcili pilota i mu się zmarło, przyszedł DeNiro ale potem się rozmyślił - teraz gra Turrturo. Średnio go lubię, jest trochę zbyt charakterystyczny żeby grać cokolwiek innego niż przerysowanego, włoskiego Żyda - pewnie się zdziwię.

Słuchajcie, namierzyłem coś nowego od HBO - The Night Of. Ciężki kryminał, z opisu wygląda jak coś pomiędzy True Detective a the Killing. Filmweb twierdzi, że najpierw główną rolę miał zagrać Gandolphini ale nakręcili pilota i mu się zmarło, przyszedł DeNiro ale potem się rozmyślił - teraz gra Turrturo. Średnio go lubię, jest trochę zbyt charakterystyczny żeby grać cokolwiek innego niż przerysowanego, włoskiego Żyda - pewnie się zdziwię.

Obejrzałem 7 odcinków i jest naprawdę spoko - dobry klimat, realizm i aktorstwo(Turturro pasuje do roli idealnie wg mnie). No i jest Michael Kenneth Williams! Warto sprawdzić.

Też zwróciłem na niego uwagę bo wizualnie wygląda nieźle i oceny poszczególnych odcinków na imdb.com ma bardzo wysokie.

Ostatni epizod "The Night Off" nie został udostępniony dla krytyków, co oznacza, że ​​nikt nie wie jakie jest zakończenie., Jedynie wiadomo ,że ma trwać 95 minut .,Oczywiście, musi być wyrok w tej sprawie i musi zostać wyjaśnione, kto zabił Andree?     W każdym kolejnym odcinku otrzymujemy uzupełnienie naszej wiedzy o morderstwie.Ale tak naprawdę nie sądzę żeby ten serial był tylko o morderstwie. Morderstwo jest niemal przypadkowe; to incydent, który przenosi tych ludzi do rzeczywistości systemu prawnego,,Pokazuje w jaki sposób system, który powinien pomóc nam żyć bezpiecznie, może łatwo obrócić się przeciwko nam lub nas zniszczyć., 

Więc, kto to zrobił?

Może to był Naz lub Don Taylor, czy cytujący Pismo kierowca karawanu. Może Duane Reade,Rite Aid,Walgreens,CVS ?Gdzie jest brakujący czwarty nóż z zestawu noży Andrei ?.  Najbardziej frustrujące byłoby, gdyby okazało się, że nie tylko Naz ją zabił, ale o tym wiedział i przez cały czas  okłamuje nas o tym, co wie., Odpowiedź na te pytania w najbliższą niedzielę. 

Coś z starszych "wydawnictw" nie jest to klasyczny serial bardziej troche taki dokument sportowy leciało to swego czasu na Extreme Tv, mówiliśmy na to Ekipa z Autobusika, nie znalismy za dobrze angielskiego wtedy ale pamiętam, że oglądało się to z mega wczutą latem > Drop In Tv oglądał ktoś?

trzeba przyznać że po marnych początkowych odcinkach Robot wrócił i się rozkręca. to już nie jest serial tylko o introwertycznym hakerze ale jest ciekawie. a ogląda i słucha się cały czas świetnie

Oj tak. W ogóle Mr. Robot wygrywa Prologami. Pisałem już o tym chyba - do tej pory moim faworytem było Fringe i The Wire. W pierwszym prologi były mega efektowne i podkręcały na odcinek, w drugim zawsze pięknie wprowadzały w temat odcinka albo przedstawiały coś charakterystycznego, jak moja ulubiona scena z wykrywaczem kłamstw z xerokopiarki + cytat po intro no i oczywiście inna interpretacja kawałka z intro w każdym sezonie. Mistrz.

Robot łączy prolog z intro w sposób mistrzowski. Muzycznie i wizualnie. Są po prostu CU-DO-WNE. Bezkonkurencyjne. Szałowe. Widowiskowe. Fantastyczne. Fascynujące. NIEWIARYGODNE #DickVitale

Kurde po tych opiniach myslalem ze pierwszy odc robota urwie mi dupe, ale co najwyzej lekko pomuskal zwieracze I musialem ogladac na 2 razy. Fargo 2 kozak, ale podtrzymuje opinie z poprzedniego posta, poza tym koncowka, ostatnie 2-3 odcinki, takie meh. Top of the lake spoko kryminal, choc moglby mniej zamulac, w koncu to tylko 6 odcinkow. Szalu nie ma, fajnie zagrana postac matta.