Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

Dla wielbicieli serialu Billions taki mały "leak" z drugiego sezonu-dwa garnitury Chucka Rhoades'a

Świetny serial. Ostatnia scena ostatniego odcinka zwaliła mnie z nóg i czekam z niecierpliwością na następny. Wszystkie konfrontacje pomiędzy dwoma głównymi bohaterami są po prostu przejebane i kiedy są "na scenie" jednocześnie odczuwalne jest duże napięcie. Świetne role.

Jeżeli ktoś nie obejrzał jeszcze 3 sezonu Peaky Blinders (albo, co gorsza, 1 i 2 sezonu) ma przed sobą 6 bardzo radosnych godzin. Mistrzostwo świata w realizacji. Mój top 3 w realizacji: Fargo, Hannibal, Peaky Blinders (honorable mention: Utopia)

Ale mózgi w tej armii, nie mogli wielkoludowi dać maczugi? Jakieś nieduże drzewo by starczyło i kosiłby piechotę Boltona jak zboże, no ale lepiej lecieć z gołymi łapami.

Pomysł scenarzystów na tę bitwę pominę milczeniem.

Edytowane przez halfoat

Ostatnia śmierć w GoT, która zrobiła na mnie wrażenie to śmierć Vipera - bo była szokująca i kosmicznie zrealizowana. Od tamtej pory żadna śmierc mnie nie szokowała i serial przestał być dla mnie przeżyciem. Oglądam go w sumie bez większych emocji, chociaż jak olbrzym umierał po wyważeniu bramy było mi zwyczajnie przykro za sympatycznego chłopinę.

Ale mózgi w tej armii, nie mogli wielkoludowi dać maczugi? Jakieś nieduże drzewo by starczyło i kosiłby piechotę Boltona jak zboże, no ale lepiej lecieć z gołymi łapami.

Pomysł scenarzystów na tę bitwę pominę milczeniem.

Frozen Throne-style.

Można zauważyć przez poszczególne sezony Gry o Tron spory postęp technologiczny. Początkowo plecak odrzutowy miał tylko Baelish, jednak obecnie w 6 sezonie technologia stała się na tyle powszechna, że każdy jest w stanie uzyskać do nich dostęp.

Varys ma jetpacka, Arya zdolność teleportacji.

Varys ma jetpacka, Arya zdolność teleportacji.

Nie tylko.

W zasadzie teleportacji na razie nie zaliczyła jeszcze tylko Cersei w serialu

przesadzacie, czas serialowy nie równa się czasowi fabuły, wydarzenia nie są też przedstawiane równolegle, bo dzieją się w różnym tempie. podobnie było zresztą w książkach:

QXVvlby.jpg

jedyna rzecz raczej nie do wytłumaczenia to te żmije na statku.

Nie, w książce różne rzeczy się dzieją w różnym czasie, owszem, ale czas kiedy się ze sobą wątki przeplatają się zgadza.

W czasie kiedy miało dojść do sądu Cersei, Jaime zaliczył Riverrun, Bliżniaki i zdążył wrócić, gdzie taka podróż wedle wcześniejszych realiów powinna potrwać kilka miesięcy.

Mam pytanie co do Night manager. Dopiero zacząłem i kompletnie nie rozumiem fabuły:

Dlaczego ta babka daje do skserowania super tajne dokumenty kierownikowi hotelu? Ma to jakiś głębszy sens czy po prostu oglądaj i nie pytaj?

Nie wiem czy oglądaliście... Jeśli nie, to polecam, serial Banshee. Naprawde mocny, surowy serial. Bez upiększaczy. W tym roku serial sie skończył.

Zaczął się też kolejny sezon Ray Donnovan. Również spoko się ogląda.

Wysłane z mojego LG-H320 przy użyciu Tapatalka

Co prawda zarzuciłem oglądanie Banshee po trzech odcinkach, ale zdążyłem zobaczyć trochę upiększaczy. Podobno później też były :onthego:

To samo, trzy odcinki wytrzymałem. Amisze-kutafony spoko temat ale ta miłość głównego bohatera jest równie mdła i nieatrakcyjna (nie mój gust kompletnie, wręcz nawet bym się nie wyrzygał na nią) co siostra Dextera i niszczy odbiór całego serialu.

Edytowane przez Findek

Preacher strasznie słaby. Miałem na niego duże parcie, polubiłem adaptacje komiksów, jednak tutaj przeżyłem rozczarowanie na całej linii. Rozwleczona akcja, antypatyczni bohaterowie, a fabuły to dalej ani widu, ani słychu. 

Komiksu nie znałem ale po opisie i pierwszych 15 minutach myślałem, że będzie dobrze. Po dwóch odcinkach dałem sobie siana i nie wrócę. W 2016 krew i bryzgające flaki to troszkę za mało, żeby utrzymać widza na dłużej.

A outcasta oglądałeś ? Zbieram się do 1 odcinka.

Edytowane przez Findek

detectorists jest kozak, ale wy takich obyczajowych chyba nie lubicie

Dalczego ? Dzięki za podsunięcie, wygląda dobrze. Nie lubię gównianych procedurali typu Kości, Kryminalne Zagadki Radomia i w zasadzie tylko Suitsów wytrzymuje z tego całego pierdolnika, obyczajówki jak najbardziej.