Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.06.2020 o 07:38, fluber napisał(a):

zgadza sie, tylko zupelnie nie rozumiem, po jaka cholere znowu robia z nas pieprzonych antysemitow zupelnie niezgodnie z prawda?

Rozwiń  

Ty to wiesz jak zareklamować produkcję😜

Jestem po 3 odcinkach. Faktycznie wątek antysemicki zupełnie niepotrzebny. 

Edytowane przez jack

W dniu 14.06.2020 o 20:58, jack napisał(a):

Ty to wiesz jak zareklamować produkcję😜

Jestem po 3 odcinkach. Faktycznie wątek antysemicki zupełnie niepotrzebny. 

Rozwiń  

przede wszystkim zupelnie nienaturalny. mogli tam wrzucic jakichs romow to moze wtedy mialoby to jakis sens skoro fabula ma miejsce w naszym kraju. 

W dniu 14.06.2020 o 12:33, P_M napisał(a):

Pierwszy odcinek ślepnąć od świateł oglądałem z żoną z polskimi napisami, bo nic nie rozumieliśmy... po pierwszym odcinku odpuściliśmy sobie serial, bo oprócz dźwięku reszta też była tragiczna...

Rozwiń  

W dniu 14.06.2020 o 10:34, DeltaCenter napisał(a):

Po pierwszym odcinku - niech dadzą polskie napisy. Słychać tylko szszsz cz cz czczcz

Rozwiń  

Przecież są polskie napisy.

Ja po ślepnać ogladam wszystko z napisami. Znaki i jak zostałem gansgterem również.

W dniu 14.06.2020 o 21:02, fluber napisał(a):

przede wszystkim zupelnie nienaturalny. mogli tam wrzucic jakichs romow to moze wtedy mialoby to jakis sens skoro fabula ma miejsce w naszym kraju. 

Rozwiń  

Skończyłem. Dziwne że wspomniałeś o wątku żydowskim a o drugim równie kontrowersyjnym i równie bez sensu dla fabuły nie wspomniałeś.

Mimo to serial całkiem niezły. 

W dniu 14.06.2020 o 09:13, cvbe napisał(a):

Tak jak czytać Cobena bardzo lubię, tak ten serial jest tak bardzo polski... Hubert Miłkowski - pozytywne aktorskie zaskoczenie, reszta tak drętwa jak w niemal każdym polskim filmie, a już jak widzę polskie dzieci na ekranie to dostaję kurwicy - siostrzenica reżysera i synek brata koproducenta. Jak zawsze ciarki żenady.

Rozwiń  

no i ci nastolatkowie 16/17 letni grani przez 25 latków :D najmłodszy ten Miłkowski ma 20 reszta przedział 25-27 :)

W dniu 16.06.2020 o 19:08, jack napisał(a):

Skończyłem. Dziwne że wspomniałeś o wątku żydowskim a o drugim równie kontrowersyjnym i równie bez sensu dla fabuły nie wspomniałeś.

Mimo to serial całkiem niezły. 

Rozwiń  

Serial niezły zwłaszcza jak na Polski ale.....

..przeczytałem ksiązkę i mam wrażenie, że z książki wzięli parę wątków i chcieli z nich zrobić serial, przenosząc prawie jeden do jeden.

Przykładowo: wizyta pewniej osoby w domu starców - nie ma sensu w serialu. W ksiązce, gdy nie wycięło się dodatkowych wątków i motywów postaci, miała jak najbardziej.

Sporo kwestii które mnie gdzieś denerwowały i nie pasowały po przeczytaniu książki są zrozumiałe ale w serialu nie miały prawa tak wyglądać bo ktoś obciął sporo wątków i motywów.

A wystarczyło dodać 2-3 odcinki i by zmieścili to wszystko.

Fajnie, że biorą się za robienie kryminałow z książek. To lepsza droga niż próbowanie pisania scenariusza samemu, leppiej wziać coś co się sprawdziło i to od kogoś kto na tym rynku jest już parę lat.

W dniu 22.06.2020 o 10:55, Dnc napisał(a):

Serial niezły zwłaszcza jak na Polski ale.....

..przeczytałem ksiązkę i mam wrażenie, że z książki wzięli parę wątków i chcieli z nich zrobić serial, przenosząc prawie jeden do jeden.

Przykładowo: wizyta pewniej osoby w domu starców - nie ma sensu w serialu. W ksiązce, gdy nie wycięło się dodatkowych wątków i motywów postaci, miała jak najbardziej.

Sporo kwestii które mnie gdzieś denerwowały i nie pasowały po przeczytaniu książki są zrozumiałe ale w serialu nie miały prawa tak wyglądać bo ktoś obciął sporo wątków i motywów.

A wystarczyło dodać 2-3 odcinki i by zmieścili to wszystko.

Fajnie, że biorą się za robienie kryminałow z książek. To lepsza droga niż próbowanie pisania scenariusza samemu, leppiej wziać coś co się sprawdziło i to od kogoś kto na tym rynku jest już parę lat.

Rozwiń  

Wystarczyło tak nie rozwlekać tych odcinków, które zrobili i też by zmieścili. Ja też się po serialu zastanawiałem, bo jaką cholerę ta wizyta pewnej osoby tam była, bo nie miało to najmniejszego sensu.

Jestem teraz świeżo po Safe ( pierwszej z serii Cobena dla Netflixa) i jednak tamten serial stoi na dużo wyższym poziomie, nawet jeżeli nie mogę się przestawić z tego, że głównej roli nie gra tam Dexter:)

W dniu 22.06.2020 o 10:57, fluber napisał(a):

Ja też się po serialu zastanawiałem, bo jaką cholerę ta wizyta pewnej osoby tam była, bo nie miało to najmniejszego sensu.

Rozwiń  

Cała postać dyrektora jest jakaś niespójna i właściwie niepotrzebna. 

Nie bardzo rozumiem też dlaczego szwagierka głównego bohatera została wplątana w kłopoty. Co było motywem? Nie wiem. 

W dniu 22.06.2020 o 11:11, jack napisał(a):

Cała postać dyrektora jest jakaś niespójna i właściwie niepotrzebna. 

Nie bardzo rozumiem też dlaczego szwagierka głównego bohatera została wplątana w kłopoty. Co było motywem? Nie wiem. 

Rozwiń  
  Pokaż ukrytą zawartość
Edytowane przez Dnc

W dniu 22.06.2020 o 10:57, fluber napisał(a):

Wystarczyło tak nie rozwlekać tych odcinków, które zrobili i też by zmieścili. Ja też się po serialu zastanawiałem, bo jaką cholerę ta wizyta pewnej osoby tam była, bo nie miało to najmniejszego sensu.

Jestem teraz świeżo po Safe ( pierwszej z serii Cobena dla Netflixa) i jednak tamten serial stoi na dużo wyższym poziomie, nawet jeżeli nie mogę się przestawić z tego, że głównej roli nie gra tam Dexter:)

Rozwiń  

Safe - sprawdze, dzieki 

Dzisiaj nwoy serial krymianlny na HBO. Zapowiada sie tez ciekawie, troche noir

W dniu 22.06.2020 o 11:54, Przemek_Orliński napisał(a):

^ nie działa. Usuń kropki @Dnc

"Obsesja Eve". Nie rozumiem fenomenu i ogólnej podniety na ten serial...

Rozwiń  

dzieki!

W sumie ja też kilku rzeczy w W głębi lasu nie do końca rozumiem.

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 22.06.2020 o 11:53, Dnc napisał(a):
  Pokaż ukrytą zawartość
Rozwiń  

No wlasnie nie widzę powodu dla którego miałby szkodzić głównemu bohaterowi. 

.

W dniu 22.06.2020 o 13:17, jack napisał(a):

No wlasnie nie widzę powodu dla którego miałby szkodzić głównemu bohaterowi. 

Rozwiń  

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 22.06.2020 o 12:26, The Game 85 napisał(a):

W sumie ja też kilku rzeczy w W głębi lasu nie do końca rozumiem.

Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Dnc

W dniu 23.06.2020 o 09:00, Dnc napisał(a):

.

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

Ale przecież

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 23.06.2020 o 09:00, Dnc napisał(a):