Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, memento1984 napisał(a):

Dark Matter, tez apple tv.

mi tam przypasowal, idealnie cala seria na jeden lot.

Widziałem i bardzo mi się podobał. Apple to kopalnia świetnych seriali tylko nie dużo ich. Oszczędzamy sobie cały rok i włączam na święta 🤭

Edytowane przez jack

W dniu 4.01.2026 o 20:36, ptak napisał(a):

Nie dorabiamy sztucznej ideologii do czegoś stworzonego dla rozrywki. Wiedźmina czytałem ponad 30 lat temu, ale to nadal machanie mieczem tylko fajnie napisane.

Wolałem polskiego wiedźmina, bo był bardziej zbliżony do książek. Tu główny bohater i efekty robią różnicę 

Dlatego pewnie wielu sie nie podoba. Polski za efekty, netflixowy za zmiany.

26 minut temu, Szabla napisał(a):

Dlatego pewnie wielu sie nie podoba. Polski za efekty, netflixowy za zmiany.

W czasie gdy pojawił się serial z Żebrowskim do kin wchodził Władca pierścieni. Było porównanie wydatków na efekty specjalne. Tolkien miał większy budżet niż całe polskie kino razem wzięte.

W dniu 20.10.2025 o 14:32, Wyparlo napisał(a):

Minuta ciszy - przeglądając Twittera czy ten temat można wpaść na 1670, a w tym samym czasie Canal+ wg mnie stworzył świetny polski serial o branży zakładów pogrzebowych. W ostatnich dniach wpadł ostatni odcinek 2. sezonu i polecam osobom, które lubią krajowe seriale, bo ten jest jednym z lepszych ostatnich lat. Najlepszy Piotr Rogucki jako Jacek Wieczny (właściciel zakładu pogrzebowego) 😀

Wczoraj skończyłem pierwszy sezon i zdecydowanie godny polecenia, wciągający serial.

Btw. Serial powinien nazywać się "Wieczne Zasady" 🙃