P_M Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 37 minut temu, RappaR napisał(a): 1 film na dzień w skrajnym wypadku jest do przerobienia, no jak ktoś faktycznie będzie miałl 6/6 do obejrzenia to można o 2 czy 3 dni wydłużyć, ale to już pod warunkiem, że pisze codziennie postępy i jeśli się nie wyrobi, i on i jego filmy wypadają z zabawy całkiem Szczerze, nie wierzę, że po dojściu kolejnych userów, będziemy w stanie do tego tak rzetelnie podejść jak było w planach na początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Wreszcie Secret wziął coś bardziej znanego. Przekręt, super wybór w tej kategorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) Żeby uprzedzić kolejne wątpliwości dot. kategorii. Mógłby ktoś mi wyjaśnić prosto i precyzyjnie jak chłopu na miedzy co ma być w filmie, żeby pasował do kategorii "epos". Bo ja generalnie to jestem raczej w tej kwestii team @P_M / @julekstep i najchętniej bym tę kategorię po prostu wyjebał do kosza Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez Kily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Aż poleje się krew to epos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Teraz, P_M napisał(a): Szczerze, nie wierzę, że po dojściu kolejnych userów, będziemy w stanie do tego tak rzetelnie podejść jak było w planach na początku. Wydłużymy po prostu do tygodnia na kategorię i tyle. Jak nie będzie szło, to odpadną userzy i będzie tylu co na początku. I tak oglądasz yt/filmy/netflix/seriale. Po prostu teraz też będziesz oglądał z żoną filmy, tylko klasykę kina. Nawet się wtedy w towarzystwie ą ę można popisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): I tak oglądasz yt/filmy/netflix/seriale. Po prostu teraz też będziesz oglądał z żoną filmy, tylko klasykę kina. Nawet się wtedy w towarzystwie ą ę można popisać A Ty sprawdzałeś, jak niektóra z tych klasyków kina jest ciężko dostępna? Mam Netflixa, HBO, Prime'a i Disney+ a i tak nie wszystko jestem w stanie obejrzeć i trzeba będzie chyba klienta torrentowego odświeżyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Teraz, P_M napisał(a): Aż poleje się krew to epos? Nie Teraz, Kily napisał(a): Żeby uprzedzić kolejne wątpliwości dot. kategorii. Mógłby ktoś mi wyjaśnić prosto i precyzyjnie jak chłopu na granicy co ma być w filmie, żeby pasował do kategorii "epos". Bo ja generalnie to jestem raczej w tej kwestii team @P_M / @julekstep i najchętniej bym tę kategorię po prostu wyjebał do kosza Epic film po angielsku Epic films are a style of filmmaking with large scale, sweeping scope, and spectacle. The usage of the term has shifted over time, sometimes designating a film genre and at other times simply synonymous with big-budget filmmaking. Like epics in the classical literary sense, it is often focused on a heroic character. An epic's ambitious nature helps to set it apart from other types of film such as the period piece or adventure film. Epic historical films would usually take a historical or a mythical event and add an extravagant setting and lavish costumes, accompanied by an expansive musical score with an ensemble cast, which would make them among the most expensive of films to produce. The most common subjects of epic films are royalty, and important figures from various periods in world history W skrócie właśnie take Ben Hury, Titanici, Powrót Króla. Ogólnie jestem przeciwny wyjebaniu kategorii, w której są 3 najbardziej nagrodzone fimy historii Inne przykłady to Gladiaro, Star Wars, Szeregowiec Ryan etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 @the_secret nad Snatchem myślałem, to jest dobry film, ale nie potrafiłem sobie przypomnieć jakiejś zabawnej sceny w tym filmie. Fakt, że widziałem go 12 lat temu, ale still. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Teraz, P_M napisał(a): A Ty sprawdzałeś, jak niektóra z tych klasyków kina jest ciężko dostępna? Mam Netflixa, HBO, Prime'a i Disney+ a i tak nie wszystko jestem w stanie obejrzeć i trzeba będzie chyba klienta torrentowego odświeżyć Ja tak oglądam tylko już, wkurzyło mnie, że już prawie nic 19xx nie jest dostępne online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 1 minutę temu, RappaR napisał(a): W skrócie właśnie take Ben Hury, spoiler, Powrót Króla. spoilery chyba mozesz wywalic, skoro tak wysoko cenisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 1 minutę temu, P_M napisał(a): @the_secret nad Snatchem myślałem, to jest dobry film, ale nie potrafiłem sobie przypomnieć jakiejś zabawnej sceny w tym filmie. Fakt, że widziałem go 12 lat temu, ale still. No też mi się podobał, bardzo dobry film, ale komedia z niego jak z Forrest Gumpa albo z Listy Schindlera film wojenny. Jak już to kategorię komedię powinno się wyjebać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Epic films are a style of filmmaking with large scale, sweeping scope, and spectacle. The usage of the term has shifted over time, sometimes designating a film genre and at other times simply synonymous with big-budget filmmaking. Like epics in the classical literary sense, it is often focused on a heroic character. An epic's ambitious nature helps to set it apart from other types of film such as the period piece or adventure film. Epic historical films would usually take a historical or a mythical event and add an extravagant setting and lavish costumes, accompanied by an expansive musical score with an ensemble cast, which would make them among the most expensive of films to produce. The most common subjects of epic films are royalty, and important figures from various periods in world history Czyli definicja mętna jak tylko się da. 2 minuty temu, RappaR napisał(a): W skrócie właśnie take Ben Hury, Titanici, Powrót Króla. Ogólnie jestem przeciwny wyjebaniu kategorii, w której są 3 najbardziej nagrodzone fimy historii Inne przykłady to Gladiaro, Star Wars, Szeregowiec Ryan etc Każdy z tych filmów można spokojnie zmieścić w innej kategorii. Mnożenie bytów ponad potrzebę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) 1 minutę temu, Kily napisał(a): Czyli definicja mętna jak tylko się da. Każdy z tych filmów można spokojnie zmieścić w innej kategorii. Mnożenie bytów ponad potrzebę. Forresta Gumpa idzie dać do dramatu, Dzień Świra do filmów niekomediowych, a Łowcę Androidów do kryminału. I? Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Kily napisał(a): Czyli definicja mętna jak tylko się da. +1 mi ta definicja absolutnie nic nie mówi. Od samego początku mówiłem, żeby wyjebać tę kategorię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): Forresta Gumpa idzie dać do Komedii, Dzień Świra do filmów niekomediowych, a Łowcę Androidów do kryminału. I? I potem masz "Aż poleje się krew" w tej niepotrzebnej kategorii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 2 minuty temu, P_M napisał(a): spoilery chyba mozesz wywalic, skoro tak wysoko cenisz To jak ukrywać Larry Birda w ATF Wymieniać filmy z 11 oskarami i ukrywać Titanica to takie - no ciężko. Tym bardziej, że imho i tak nie pójdzie. Teraz, Kily napisał(a): I potem masz "Aż poleje się krew" w tej niepotrzebnej kategorii I Ben Hura, który inaczej by nie poszedł Jest jeszcze kilka epic filmów które należą do takiej mega klasyki i naprawdę zasługują na pójście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 @RappaR tera ja? 5 minut temu, RappaR napisał(a): Jest jeszcze kilka epic filmów które należą do takiej mega klasyki i naprawdę zasługują na pójście. no są co najmniej 2 izi picki które z powodu accolades powinny pójść...ale ten draft chyba miał polegać na tym żeby pickować filmy które naprawdę się pickującemu podobały/zrobiły wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 1 minutę temu, julekstep napisał(a): tera ja? ta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Listy Schindlera film wojenny. https://www.imdb.com/list/ls006484462/ I dlatego jest na wielu listach filmów wojennych, które trzeba zobaczyć, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) Trochę nie fair wyszło, bo rzuciłem nieświadomie spoilerem nie spodziewając się, że dołączą kolejni gracze i będąc przekonany, że to już nie spoiler, ale Łowca jeleni uber steal Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez Kily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi