Skocz do zawartości

Nuggets 2024/25 - Booth przestań mi Jokicia prześladować

Lucas

Denver obroni tytuł?  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Nuggets b2b mistrzem?

Rekomendowane odpowiedzi

ten mecz to kwintesencja tego sezonu, na tym etapie trzeba się już nawet obawiać playin, ta drużyna istnieje tylko po jednej stronie parkietu, Gordon jest naprawdę c***owy w obronie cały sezon, nie pamiętam jego żadnego defensywnego posiadania, które by odwróciło losy meczu, w zasdzie to można założyć, że gdy Jok zrobi grubą linijkę na 40+ punktów, to masz większe szanse na wygraną, widać już niemała frustracje u Serba, ale sam powinien mieć pretensje też do siebie, bo kosza to on nie broni praktycznie wcale

nie wiem czy jest sens liczyć na cud i jakiś spoko run w PO, może taka totalna kompromitacja to jedyne wyjście aby coś w tej drużynie zacząć zmieniać

z ciekawości przeglądałem staty

tak wygląda Jok po ASG w tym sezonie:

https://www.nba.com/stats/player/203999/advanced?SeasonSegment=Post+All-Star

bilans 9:9

a tak Monte Morris w sezonie 21-22 gdy nie było Jamala z Porterem a w piątce grał między innymi Barton 

https://www.nba.com/stats/player/1628420/advanced?Season=2021-22&SeasonSegment=Post+All-Star

bilans 15-8 (xd)

różnica w Netratingu praktycznie minimalna, tamta drużyna złożona w większości z graczy, których już nie ma w lidze albo odgrywają w niej marginalną rolę potrafiła o wiele lepiej bronić, ale przede wszystkim wygrywać ciężkie mecze

Jamal ma niby statys GTD, ale już mnie to nawet mało obchodzi, nie widzę większych szans by nagle zbliżył się choć w połowie do formy z mistrzowskiego runu

a na deser takie sceny

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Jamal ma niby statys GTD, ale już mnie to nawet mało obchodzi, nie widzę większych szans by nagle zbliżył się choć w połowie do formy z mistrzowskiego runu

Murray to tam pierwszy powinien być do handlowania latem, wykorzystać jego duzy kontrakt dorzucić picki i uderzać po Duranta

moze jakby za Portera udalo sie dostac Duranta to juz troche inna rozmowa, nie wiem dostajac jeszcze z jednego albo dwoch graczy do rotacji?

Nuggets wygladaja na zespol bardzo podobny do Lakers z Westbrookiem

kompletny brak jakiejkolwiek glebi

jeszcze coś takiego

Jok w kwietniu rozegrał 3 mecze

42.9 min  45 / 12.3 / 10.7 / 2.0st  4.3 trafione trójki na 45% 73.2TS%  ortg 122.5 drtg 122.4 NETrtg +0.1

bilans 0:3

chyba czas się pogodzićz tym, że to zmierza ku zwolnieniu Szalonego Majka, w końcu @julekstep przestanie truć dupę, choć pewnie zacznie nadawać na tego drugiego momentalnie xd

59 minut temu, Tombou napisał(a):

Po gościa który na przyszły play offy będzie miał prawie 38 lat? To jest chyba żart

to tylko rok kontraktu, a masz goscia na poziomie all nba. murray za duranta (czysto teoretyczna mozliwosc, jak sadze) to absolutny no brainer dla denver...

14 minut temu, joe dumars napisał(a):

to tylko rok kontraktu, a masz goscia na poziomie all nba. murray za duranta (czysto teoretyczna mozliwosc, jak sadze) to absolutny no brainer dla denver...

a Wy tak myślicie w kategoriach, że Nuggets tracą głównego ballhandlera, nie mając żadnej legit alternatywy czy nie bardzo?

poza tym kompletnie nie wiem jak Nuggets mieliby być aktualnie dla Duranta atrakcyjną opcją skoro wyglądają obecnie jak Bulls Zachodu, nie obrażając Bulls

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a Wy tak myślicie w kategoriach, że Nuggets tracą głównego ballhandlera, nie mając żadnej legit alternatywy czy nie bardzo?

nie bardzo, bo to czysto teoretyczne dywagacje. ale powiem ci, lbs, mam podejrzenie graniczace z pewnoscia, ze nuggets nie odpuscili by tematu braku pg...

Teraz, joe dumars napisał(a):

nie bardzo, bo to czysto teoretyczne dywagacje. ale powiem ci, lbs, mam podejrzenie graniczace z pewnoscia, ze nuggets nie odpuscili by tematu braku pg...

to bardzo fajnie, tylko, że Durant zarabia jeszcze więcej od Jamala, nie wiem jak Ty chcesz tego pgka znaleźć i jeszcze zmieścić w tym kotle

11 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jeszcze coś takiego

Jok w kwietniu rozegrał 3 mecze

42.9 min  45 / 12.3 / 10.7 / 2.0st  4.3 trafione trójki na 45% 73.2TS%  ortg 122.5 drtg 122.4 NETrtg +0.1

bilans 0:3

chyba czas się pogodzićz tym, że to zmierza ku zwolnieniu Szalonego Majka, w końcu @julekstep przestanie truć dupę, choć pewnie zacznie nadawać na tego drugiego momentalnie xd

Ty tak poważnie? 

Za co ma być Malone wyjebany? Za to że mu personelu nie dali?

8 godzin temu, Kubbas napisał(a):

Za co ma być Malone wyjebany? Za to że mu personelu nie dali?

Nie wiem za bardzo o czym dokładnie piszesz, bo skład jest niemal dokładnie taki sam jak rok temu, gdy pierwszy seed przegrali w ostatniej serii spotkań. Wprawdzie były spore obawy po stracie KCP ale Braun go ładnie zastąpił, może nie 1:1 w tych samych aspektach, ale na pewno nie jest gorszy niż Pope w Nuggets. Denver od mistrzowskiego sezonu to stały regres pod  niemal każdym względem, wprawdzie sztab wymyślił sobie, że ta drużyna może znacznie szybciej biegać i rzeczywiście jesteśmy pierwsi w fastbreak points, tylko co z tego skoro, to nie przynosi żadnych efektów, w 8 na 10 spotkań zawsze trzeba drżeć o wynik nieważne kogo mamy za rywala. Młody Adelman imo też jest do wyjebania jako defensywny koordynator, bo przez cały sezon nie widać żadnej poprawie w obronie, a obecnie po ASG mamy ją na poziomie Pelicans czy k**** Hawks. Z racji, że absolutnie nie możemy ufać GMowi, który powinien być wypierdolony jako pierwszy, to trzeba chociaż zwolnić sztab i całkiem możliwe, że Booth zrobi z nich kozłów ofiarnych tuszując swoją absolutną niekompetencje. Niewielu ludzi wie jak dużo Jok zawdzięcza Majkowi, to on go stworzył dając mu szansę i przekonał do tego FO,gdy abolutnie większość wolała postawić na Nurka, ale to nie jest kółko różańcowe, tylko twardy biznes, gdzie Nuggets mają chyba 5ty payroll w lidze i najlepszego gracza tej dekady. Wciąż może się oczywiście okazać, że jeszcze mnie czymś zaskoczą i nic się w związku z tym nie wydarzy, ale na dziś, to jest po prostu najgorszy moment tej organizacji od czasów kiedy trenerem był Shaw, a tak być nie powinno.