Skocz do zawartości

Nuggets 2024/25 - Booth przestań mi Jokicia prześladować

Lucas

Denver obroni tytuł?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Nuggets b2b mistrzem?

Rekomendowane odpowiedzi

Zawodnicy Golden State Wchodzą na parkiet rozglądają się uuu a tu żadnego poważnego zawodnika nie widać. Więc wygra się samo. Mental idzie do kieszeni. Każdy zespół choruje na tą chorobę że zapomina się że to jest NBA i że każdy może wygrać z każdym niezależnie od miejsca w tabeli. Bo kto by się spodziewał że taka łamaga w tym sezonie jaką jest Gordon rzuci ci prawie 40 punktów. Ostatnimi czasy Golden State bardzo pasuje Denver nuggets I byłby to dobry Partner na pierwszą rundę, prawdopodobnie pomimo butlera.

Tym meczem zapewniono sobie z nimi tie Breaker. Zupełne przeciwieństwo do minesoty która jest z kolei koszmarem do gry w play off,i rs dla nuggets.

Edytowane przez Tombou

2 godziny temu, Tombou napisał(a):

Bo kto by się spodziewał że taka łamaga w tym sezonie jaką jest Gordon rzuci ci prawie 40 punktów.

akurat w ataku Gordon wygląda najlepiej w karierze, nieprawdopodobnie poprawił jumper i obecnie ma trójkę na poziomie 45.7% przy 3.2 próbach na mecz, dokłada do tego rekordowe 81.1% z linii, dwa wcześniejsze sezony, to FT% na poziomie 60 i 65%, nie jest raczej większą kontrowersją stwierdzenie, że w takiej dyspozycji AG to seria z Wolves byłaby do przodu, gdzie w ostatnich trzech meczach serii Gordon bał się rzucać i był w nich 2/5 zza łuku

myślę, że każdy, który odbiera Wesa podobnie jak przez ostatnie kilka lat, powinien sobie obejrzeć ten hl kilka razy, w moich oczach bardzo zyskuje, gdzie miałem go do tej pory raczej w niższych rejonach listy alltime, teraz stawianie go obok Melo byłoby potwarzą

pewnie odszczekam w najgorszym momencie, ale póki co warto chłopa docenić

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

myślę, że każdy, który odbiera Wesa podobnie jak przez ostatnie kilka lat, powinien sobie obejrzeć ten hl kilka razy, w moich oczach bardzo zyskuje, gdzie miałem go do tej pory raczej w niższych rejonach listy alltime, teraz stawianie go obok Melo byłoby potwarzą

Może Nuggets to jakieś idealne miejsce dla tego typu graczy. Iverson też w Nuggets miał najlepsze sezony w karierze w fg 3fg ts% ;)

obejrzałem wczorajszy mecz już trzeci raz (dwa razy posiadania, raz całość) to absolutnie najlepszy meczu bez Joka w historii i najlepszy mecz Nuggets z drużyną będącą na takiej fali w danym momencie sezonu podczas tego rs

najbardziej cieszy mnie powrót i impact Vlatko, chłop miał nieprawdopodobnego pecha z tym kolanem, a naprawdę potrafi być przydatny w tej lidze w porównaniu do choćby Saricia, który w takim meczu nawet nie powąchał parkietu

jednocześnie trochę mnie naszła taka refleksja czy gra wokół Joka nie staje się dla tych najlepszych drużyn zbyt łatwa do odczytania, zwłaszcza czy można jeszcze zatuszować braki defensywne Joka, Jamala i Portera na dłuższą metę, ten sezon pokazuje, że trochę średnio

niemniej takie zwycięstwo powinno dać mega boosta do morale dla dalszej rotacji, mam nadzieję, że Malone już nie będzie sadzał Watsona w ważnych meczach tylko wystawiał go na gwiazdy rywali, tak jak powinno być po Bożemu

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dokładnie, daj nam znać za jakieś 2 miesiące po jego performensie w PO gdzie go widzisz na liście alltime

8 minut temu, rw30 napisał(a):

dokładnie, daj nam znać za jakieś 2 miesiące po jego performensie w PO gdzie go widzisz na liście alltime

własne głównie przez te jego PO miałem go tak nisko, niemniej od kilku miesięcy udowadnia, że potrafi grać pod drużynę, a najbardziej zaskakuje mnie jak potrafi świetnie bronić, on fizycznie wciąż jest wyżej nie flota młokosów, nie widać żadnych braków kondycyjnych etc. 

szyderka nic tu nie zmieni, na tu i teraz wygląda, że Wes kończy u nas karierę, oby z wynikami 

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

W dniu 18.03.2025 o 23:58, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a najbardziej zaskakuje mnie jak potrafi świetnie bronić

nie ma zawiech bez piłki jak to kiedyś bywało? nie lata za stealami?  pyam, nie śledzę Denver tak blisko, widziałem ostatnio parę razy ale też nie powiem że się obronie RW jakoś szczególnie przyglądałem

na piłce zawsze był dobry

• 2 tygodnie później...

O meczu z Utah nie ma co pisać, ale kilka słow o Russie.

Z tym kontraktem jako 8-9 opcja w PO jest przydatny, ale nie o tym - w każdym meczu musi coś takiego zrobić, że parskam śmiechem, jakieś kosmiczne podanie, rzut, nieskoordynowane ruchy itp, ale dzisiaj wyjątkowo piękną rzecz odjebał - gdzie w 7 minucie 3 kwarty pierdyknął z całej pety z 5 metrów o tablicę, chyba nikt nie wie o co chodzi, coś pięknego.