Skocz do zawartości

Nuggets 2024/25 - Booth przestań mi Jokicia prześladować

Lucas

Denver obroni tytuł?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Nuggets b2b mistrzem?

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, tankathon napisał(a):

Lavine? 

Po pierwsze nas nie stać na to co oczekują Bulls, a po drugie drugi klepacz przy Murrayu jest raczej zbędny, to nie atak jest problemem, a obrona, którą Zach też nie daje.

aha, no i po trzecie Arturas dobrze zna Portera i raczej wątpliwe aby mu się marzył ktoś taki w miejsce Zacha, oczywiście o ile myśli o wygrywaniu w najbliższej przyszłości

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

@LeweBiodroSmoka No i tak jak myślałem z MPJ ładnie sobie ponabijał statsy. Jego jednak fajnie mieć w RS na takich ogórków. Dzięki tym dwóm spotkaniom może trochę pewności siebie odzyska i wrzuci dla odmiany 30pts jakiemuś mocnemu zespołowi ? 

Edytowane przez RonnieArtestics

12 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

@LeweBiodroSmoka No i tak jak myślałem z MPJ ładnie sobie ponabijał statsy. Jego jednak fajnie mieć w RS na takich ogórków. Dzięki tym dwóm spotkaniom może trochę pewności siebie odzyska i wrzuci dla odmiany 30pts jakiemuś mocnemu zespołowi ? 

właśnie chciałem pisać, że niezłą czutke miałeś, dwa najlepsze mecze w karierze b2b, jego value chyba nigdy nie było wyższe, inna sprawa czy warto go teraz ruszać i wkomponowywać kogoś innego, gdyby Nuggets mogli oddać dwa picki to może mogliby zawalczyć o Duranta, a tak to nie spodziewam się ruszania kogoś ze ścisłego core

oglądając jego hlsy z uniwerku, świeżo po wybraniu go przez Nuggets, nie potrafiłem go przypisać do żadnej szufladki i to się potwierdziło, unikalną ma wprost tą dynamikę w nogach, bez patrzenia w statystyki topowe wskaźniki w kończeniu pod obręczą z już ustabilizowaną trójką, jeśli Watson za rok zrobi podobny progres może ta przyszłość nie będzie aż taka niepewna

Wystarczyło 6 spotkań w lutym na 25ppg i .645TS aby Jamal wrócił do swojej linijki z ostatnich lat tj. 21/4/6 na ok 58TS, to są niemal te same cyfry co przez ostatnie dwa lata, ale trzeba pamiętać, że on po asg jest zawsze lepszy

i tak liczą się tylko playoffy, ale póki co cieszę się, że nie pozwoliłem go zakopać kanapowym znafcom (Lucasa nie liczę, bo on ma immunitet), nasz ci on

Baryły są też czwartą drużyną w historii z dwoma zawodnikami, którzy zdobyli 55 i więcej punktów w jednym sezonie

nagromadziło się trochę urazów, ale na szczęście wchodzimy w ASB z najlepszym streakiem w lidze, na łatwym terminarzu, ale w tym rs mało kto potrafi wygrać choć 6 spotkań z rzędu, więc trzeba to szanować, zwłaszcza, że znowu zaczęliśmy wygrywać  u siebie w normalnej częstotliwości

a Jok jak to Jok, jak już się wydawało, że nie może grać to ostatnie 8 gier to 30/11/11 na 135ortg  72.5TS +20.9NET 44.3%AST trójka spadła na 35% w tym czasie więc ładnie widać jak masakruje sobie pomalowane i półdyszkę

i jeszcze jedna ciekawa sprawa o której mało się mówi (nie żeby tu się coś dużo mówiło, ale ktoś musi innym Jokicia obrzydzać przecież)

Nuggets mają pace na największą liczbę asyst alltime, obecnie kręco 31.3, więc do rekordu Lakers 85' czyli 31.4 brakuje niewiele, jest to tym bardziej imponujące, że ostatnio przecież nie było Westbrooka, a w tych 7 spotkaniach mieli ich średnio 32.6

w tle tego wszystkiego Shai zyskuje w oczach buków, kurs na niego to obecnie 1.18, bardzo mnie to zastanawia czy rzeczywiście ci wszyscy głosujący mają aż tak oczy w dupie i przy utrzymaniu takiej gry Serba, który jest też faworytem do nagrody Clutch of the year i właśnie zaczął podgryzać po kostkach 2seed - zadadzą kłam tym prognozo, czekam na te głosy ESPNu z wielką ciekawością, bo Jok ma pace na top5 najlepszych sezonów ever, ale to podsumuje w temacie o nagrodach, który to w czasie przerwy zamierzam założyć

Dobry atak ale relatywnie słabo obrona pytanie Czy to wystarczy do gry z mocniejszymi przeciwnikami druga część sezonu trochę więcej powie bo mają bodajże czwarty najtrudniejszy terminarz w lidze. Niemniej bardzo dobrze wygląda to że nie oddają cennych w końcu zwycięstw średniakom i dole tabeli . Imponujące jest brak wpadek. Stąd niespodziewanie dobry bilans jak dotąd. Wielka niewiadoma to oczywiście wytrzymałość i zdrowie w dalszej części sezonu Murray bo jego sylwetkę i atletyzm nie wygląda imponująca. Bez niego to co najwyżej przeciętny zespół mimo Jokera robiącego swoją robotę. Bilans jest chyba lepszy niż rzeczywista siła tego zespołu.

13 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tak liczą się tylko playoffy, ale póki co cieszę się, że nie pozwoliłem go zakopać kanapowym znafcom (Lucasa nie liczę, bo on ma immunitet)

Z tym że ja się totalnie nie wycofuje z tego co wtedy pisałem, chyba nawet zaznaczyłem że jak się ogarnie to będzie słusznie chwalony, a jak gra słabo to będzie krytykowany :P

Dobry czas Murraya i MPJ (przed urazem), wiec oby była forma po ASG, bo będzie ciężko terminarz dość, teraz seria zwycięstw, ale i rywale byli stosunkowo łatwi.

Nie mam pojęcia co będzie w PO, ale no tak zespół w zdrowiu jest moim zdaniem najlepszym teamem Zachodu w Playoffs, do tego gramy najładniej w lidze i zamiast baitowania fauli i miliona trójek są podania, ścięcia i pięknie chodzi piłka. Oby zdrowie było, to mimo pasywności Bootha i braku assetow będzie można pomyśleć o CZYMS, ale do tego daleka droga.

Szkoda że jeden z najlepszych indywidualnie sezonów w historii ligi pewnie bez MVP skończy Nikola tylko, ale jak ostatnio z free throw merchantem przegrał, to skończyło się tytułem 👀

11 godzin temu, Tombou napisał(a):

Dobry atak ale relatywnie słabo obrona pytanie Czy to wystarczy do gry z mocniejszymi przeciwnikami druga część sezonu trochę więcej powie bo mają bodajże czwarty najtrudniejszy terminarz w lidze.

Tu dużo zależy od zdrowia, bo ostatnio Gordon (cały sezon właściwe z urazem, widać że fizycznie to nie jest to), Watson i Westbrook nie grali, więc trójka pewnie najlepszych obrońców zespołu. Z plusów to Zeke trochę odżył i daje niezła obronę, on przez te konstrukcje rosteru może nawet w PO dostac jakieś minuty.

16 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

w tle tego wszystkiego Shai zyskuje w oczach buków, kurs na niego to obecnie 1.18, bardzo mnie to zastanawia czy rzeczywiście ci wszyscy głosujący mają aż tak oczy w dupi

Voter fatigue działa przeciwko Jokicowi, ale tu można kontrować tym, że już go okradli z jednego MVP przez voter fatigue, bo Embiid wypłakał u mediów i tak naprawdę powinien iść na piąte z rzędu.

Ogólnie narracja dla "narrative-based voters" (true story, google it) właściwie powinna być po stronie Jokica, bo gra jeden z najlepszych indywidualnie sezonów ever + triple double średnia + raz już został okradziony, więc jakby się przykleiło w mediach, to do przeskoczenia byłyby straty w bilansie do Shaia. Narracja i okołonarracyjne pierolenie zazwyczaj się rozkręca w ostanie ~4-6 tygodni sezonu, więc jeszcze jest czas żeby coś się rozkręciło.

8 minut temu, Chytruz napisał(a):

Ogólnie narracja dla "narrative-based voters" (true story, google it) właściwie powinna być po stronie Jokica, bo gra jeden z najlepszych indywidualnie sezonów ever + triple double średnia + raz już został okradziony, więc jakby się przykleiło w mediach, to do przeskoczenia byłyby straty w bilansie do Shaia. Narracja i okołonarracyjne pierolenie zazwyczaj się rozkręca w ostanie ~4-6 tygodni sezonu, więc jeszcze jest czas żeby coś się rozkręciło.

właśnie mi to wyskoczyło, nie widzę jeszcze całości jak znajdę to wrzucę

generalnie bilans jako główny powód to chyba najgłupsze co mogli powiedzieć, od dawna już nie miało to znaczenia, a sami Thunder mają pace na najwyższy Net w historii, tylko mają też jedną z najgłębszych drużyn ever przy których Boston (póki co) czy Knicks wyglądają jak biedaki

Jak Tatum rok temu nie dostal, podobny case jak SGA obecnie chyba mial no nie? zajebisty support bilans i indywidualnie gral pewnie troche gorzej? bo cyferek nie sledze

Jokic jak nie wygra to bedzie okradziony, najlepszy gracz w lidze, krecacy all time numerki, grajacy ze slabym na obecne czasy supportem gdzie kazdy ma napakowana druzyne talentem

do tego co chwile ktos w Nuggets jest kontuzjowany

także jak sądziłem, to nie jest jakaś przewaga nie do odrobienia zwłaszcza, że ESPN ma dużo czarnych aktywistów w szeregach

13 minut temu, Kubbas napisał(a):

Jak Tatum rok temu nie dostal, podobny case jak SGA obecnie chyba mial no nie?

rok temu drugi był Shai z dość duża stratą, a cyferek to nie ma porównywać, Shai jest naprawdę przekozacki, a Tatum w rs zawsze jest nierówny

13 minut temu, Kubbas napisał(a):

do tego co chwile ktos w Nuggets jest kontuzjowany

dodatkowo Thunder podpisali sobie Caruso i Hartensteina jako uzupełnienie składu, gdzie w Nuggets z miejsca byliby w 6cio osobowej rotacji

4 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

rok temu drugi był Shai z dość duża stratą, a cyferek to nie ma porównywać, Shai jest naprawdę przekozacki, a Tatum w rs zawsze jest nierówny

tak tak, tylko bardziej mialem na mysli ze Tatum z tamtego sezonu to najlepsze porownanie do obecnego Shaia

patrzac na indywidualna gre i wystepy druzyny a nikt go nawet nie wzial pod uwage

tu caly podcast o glosowaniu przed ASW

14 godzin temu, Kubbas napisał(a):

tak tak, tylko bardziej mialem na mysli ze Tatum z tamtego sezonu to najlepsze porownanie do obecnego Shaia

nie, poza bilansem, to tu nie ma za bardzo co porównywać

https://stathead.com/tiny/b2xPc

najbliżej Shaia z tego sezonu był sam Shai 24'

Jok kończy dziś 30 lat z tej okazji NBA przygotowała trochę specjalnego contentu

jednak najbardziej polecałbym Wam ten dokument, masa pracy, dużo smaczków zwłaszcza z początku kariery, wszystko w przystępnej, luźnej formie, zresztą gościu zrobił też takie długie materiały o innych graczach