ernie9005 Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Jesli chodzi o Polakow, to zgadzam sie z tym, że Lem byłby bardzo fajnym wyborem, jego książki zrobiły międzynarodową karierę i byl przez lata wymieniany jako kandydat do nagrody Nobla. Chyba nadal jest najczęściej tlumaczonym polskim pisarzem. Międzynarodowym uznaniem cieszył się też Gombrowicz i też był wymieniany w gronie kandydatów do Nobla. Wskazywany jako steal w kategorii film Andrzej Tarkowski kręcił Solaris na podstawie książki Lema jako radziecka odpowiedź na Odyseje Kosmiczna Kubricka, a Ingmar Bergman wystawiał sztuki teatralne Gombrowicza i pisali do siebie listy, ktorych zdjecia mozna znalezc w necie. Pewnie na zagranicznych forach o NBA chodza jako literackie steale tacy Lem czy Gombrowicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 8 minut temu, Reikai napisał: Natalie Portman - najladniejsza @fluber ? Natalie fajna, też o nie myślałem bo ma fajne longevity (NAWET FANI ROXI WĘGIEL BĘDĄ ZADOWOLENI xD), ale jednak w peaku Salma lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 1 minutę temu, ernie9005 napisał: Pewnie na zagranicznych forach o NBA chodza jako literackie steale tacy Lem czy Gombrowicz. gówno prawda, na polskim forum, Gombrowicz nie był uznany za steal, bo go miałem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 21 minut temu, julekstep napisał: Natalie fajna, też o nie myślałem bo ma fajne longevity (NAWET FANI ROXI WĘGIEL BĘDĄ ZADOWOLENI xD), ale jednak w peaku Salma lepsza Longevity w jakim sensie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 (edytowane) 2 minuty temu, fluber napisał: Longevity w jakim sensie? no ona jest w showbiznesie od kiedy ogarniam co to filmy i ciągle dobrze wygląda (ma już 42 lata!) Edytowane 13 Lipca 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Natalię Portman jest piękna, moja pierwsza miłość, ale Monica Bellucci to nie jest xd Tier z Hepburn i Grace Kelly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 5 minut temu, julekstep napisał: no ona jest w showbiznesie od kiedy ogarniam co to filmy i ciągle dobrze wygląda (ma już 42 lata!) To nawet nie jest najładniejsza 42-latka którą można było wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Z Natalie Portman jest jeden minus, można ją picknąć dwa razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 13 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 1 minutę temu, fluber napisał: To nawet nie jest najładniejsza 42-latka którą można było wybrać Cytat Anna Siergiejewna Kurnikowa, ros. А́нна Серге́евна Ку́рникова – rosyjska tenisistka, posiadająca również obywatelstwo amerykańskie. Wikipedia Data i miejsce urodzenia: 7 czerwca 1981 42 lata, Moskwa, Rosja Tak tak, wiemy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Teraz, Reikai napisał: Tak tak, wiemy ! Nie spoileruj!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 5 minut temu, Qcin_69 napisał: Natalię Portman jest piękna, moja pierwsza miłość, ale Monica Bellucci to nie jest xd Tier z Hepburn i Grace Kelly przecież każdy tu wie że Twoją pierwszą miłością była dupa z chórku od Don Vasyla nie oszukasz 4 minuty temu, fluber napisał: To nawet nie jest najładniejsza 42-latka którą można było wybrać nie wiem Natalie jest śliczna, ma taki 'fajny' typ urody u mnie pewnie będzie w top5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Lopez i Vergara powinny iść na miękko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 29 minut temu, julekstep napisał: no ona jest w showbiznesie od kiedy ogarniam co to filmy i ciągle dobrze wygląda (ma już 42 lata!) Btw. zanim sprawdziłeś, to myślałeś, że ile ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 16-letni Baldwin IV Trędowaty dowodził krzyżowcami w bitwie pod Montgisard w której pokonał wojska Saladyna. To ta bitwa w której 500 rycerzy rozniosło 30000 wojsk muzułmańskich. Ok, z mała pomocą piechoty ale jednak to największa rozpierducha w historii. Genialny władca, którego przedwczesna śmierć w wieku 24 lat była początkiem końca chrześcijańskiej Jerozolimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 15 minut temu, fluber napisał: Btw. zanim sprawdziłeś, to myślałeś, że ile ma? no wiedziałem że jest starsza ode mnie ale ja się codziennie zaskakuje tym jaki sam już jestem stary! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Teraz, julekstep napisał: no wiedziałem że jest starsza ode mnie ale ja się codziennie zaskakuje tym jaki sam już jestem stary! xD Myślałeś, że ma 42, czy raczej 50?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 35 minut temu, Koelner napisał: jestem gejem a możesz nie spojlować? Teraz, fluber napisał: Myślałeś, że ma 42, czy raczej 50?:) no myślałem że pod 40tkę xD 2 minuty temu, jack napisał: 16-letni Baldwin IV Trędowaty dowodził krzyżowcami w bitwie pod Montgisard w której pokonał wojska Saladyna. To ta bitwa w której 500 rycerzy rozniosło 30000 wojsk muzułmańskich. Ok, z mała pomocą piechoty ale jednak to największa rozpierducha w historii. Genialny władca, którego przedwczesna śmierć w wieku 24 lat była początkiem końca chrześcijańskiej Jerozolimy. Alec Baldwin był krzyżowcem? grubo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 1 minutę temu, julekstep napisał: no myślałem że pod 40tkę xD W sensie myślałeś, że jest 4 lata młodsza niż Kasia Glinka?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 3 minuty temu, julekstep napisał: Alec Baldwin był krzyżowcem? grubo e-nba uczy i bawi, korzystaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 1 minutę temu, fluber napisał: W sensie myślałeś, że jest 4 lata młodsza niż Kasia Glinka?:) nie wiem kto to Kasia Glinka i nie wiem też jaki eksperyment próbujesz teraz uskutecznić (tzn. wiem, ale tak brzmi lepiej), ale proszę skończ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi