julekstep Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 1 minutę temu, Pablo81 napisał: A to teraz jest tu nazizm?:) a Ford byl kiedykolwiek nazista? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Teraz, julekstep napisał: a Ford byl kiedykolwiek nazista? xD No wiem, że nie wiesz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 1 minutę temu, P_M napisał: W zależności od szacunków Rockefeller z Carnegiem mieli po +300 miliardów, gdzie Carnegie miał po przeliczeniu na obecne z 30 mld więcej od Rockefellera. No ale po pierwsze carnegie to Brytyjczyk, a po drugie jak Ford był w peaku to carnegie już nie żył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 1 minutę temu, Pablo81 napisał: No wiem, że nie wiesz:) no wiem ze byl antysemita a dasz jakies dowody na to ze byl nazista? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 (edytowane) 2 minuty temu, fluber napisał: No ale po pierwsze carnegie to Brytyjczyk, a po drugie jak Ford był w peaku to carnegie już nie żył. Co ma pochodzenie Carnegiego, jak działał w USA? w wieku 12 lat wyemigrował z rodziną do USA. Edytowane 2 Lipca 2023 przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 1 minutę temu, Pablo81 napisał: Nie bądź wulgarny:) Przepraszam, za oryginałem powinienem napisać "odwiedzał" a nie ruchał 9-latke, wybacz. Teraz, P_M napisał: Co ma pochodzenie Carnegiego, jak działał w USA? Nie ma sensu się o to kłócić, skoro oprócz pochodzenia dochodzi fakt że w peaku forda był martwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Teraz, fluber napisał: Przepraszam, za oryginałem powinienem napisać "odwiedzał" a nie ruchał 9-latke, wybacz. Nie no luz. Znam ludzi, którzy gorzej mówią:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 1 minutę temu, fluber napisał: Przepraszam, za oryginałem powinienem napisać "odwiedzał" a nie ruchał 9-latke, wybacz. Nie ma sensu się o to kłócić, skoro oprócz pochodzenia dochodzi fakt że w peaku forda był martwy. Myślałem, że mówiłeś o przeliczeniu majątku na teraz, że byłby w top 1-2, a nie byłby i o to mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 (edytowane) 13 minut temu, fluber napisał: https://zarobkimajatek.pl/henry-ford-milioner-bez-matury/ 200 miliardów dolarów ( na dzisiejsze) w peaku to chyba tylko Rockefeller miał więcej wtedy. Carnegie miał jeszcze więcej 300-400 Edit: widzę, że już wyszło w międzyczasie Edytowane 2 Lipca 2023 przez jack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 1 minutę temu, Pablo81 napisał: Nie no luz. Znam ludzi, którzy gorzej mówią:) daj jakies dowody na to ze mason Ford byl nazista czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 4 minuty temu, julekstep napisał: no wiem ze byl antysemita a dasz jakies dowody na to ze byl nazista? https://www.newsweek.pl/historia/henry-ford-ulubieniec-nazistow/5jx79gy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Teraz, Pablo81 napisał: https://www.newsweek.pl/historia/henry-ford-ulubieniec-nazistow/5jx79gy czyli Nietzsche tez byl nazista bardzo sprytny chlopak z Ciebie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 1 minutę temu, P_M napisał: Myślałem, że mówiłeś o przeliczeniu majątku na teraz, że byłby w top 1-2, a nie byłby i o to mi chodziło To chyba Julek mówił i zakładam że chodziło mu o porownanie z majątkami żyjących teraz najbogatszych. Ja pisałem że w peaku był 2 najbogatszym za Rockefellerem ( a wtedy carnegie już nie żył) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Teraz, julekstep napisał: czyli Nietzsche tez byl nazista bardzo sprytny chlopak z Ciebie! Z Ciebie, bo to twoje twierdzenie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 1 minutę temu, Pablo81 napisał: Z Ciebie, bo to twoje twierdzenie:) zacytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 15 minut temu, fluber napisał: Kogo masz na myśli poza Rockefellerem? @Pablo81 możesz wrzucić o jakich Amerykanach bogatszych od forda w jego peaku pisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Teraz, julekstep napisał: zacytuj 3 minuty temu, julekstep napisał: czyli Nietzsche tez byl nazista Teraz, fluber napisał: @Pablo81 możesz wrzucić o jakich Amerykanach bogatszych od forda w jego peaku pisałeś? Rockefeller. Ale chodzi mi o samo "niesprawdzanie $$$" przez pickujacego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 nie ma w calym internecie gifow zeby to skomentowac idz tam se wursta opierdol czy cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 Teraz, julekstep napisał: nie ma w calym internecie gifow zeby to skomentowac idz tam se wursta opierdol czy cos Albo "idź zrób emo-szantaz":) To też możesz napisać. 50/50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 5 minut temu, fluber napisał: To chyba Julek mówił i zakładam że chodziło mu o porownanie z majątkami żyjących teraz najbogatszych. dokladnie o to mi chodzilo, bo dyskusja (zanim jakies emo z NRD jej nie rozwalilo) zaczela sie od tego ze ludzie pickuja typow z 'dzis' co sa aktualnie na 5 czy 7 miejscach na liscie bogoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi