rw30 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Luki @ Durants vs Lakers: Gortat przez s'n't. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 co do Wade'a to gosc jak dla mnie , mimo calego mojego uwielbiania do jego osoby,gry i osiagniec , jest skonczony jako prime time performer szybki rys historyczny 2004 Wade gamewinner z Hornets , Wade miazdzy w serii z Pacers 2005 Shaq arrives Shaq '' zdobedziemy tytul '' w 2005 Shaq na fali sukcesow wpadl do Miami poprowadzil ich do ECF potem do mistrzostwa gdzie Wade jeszcze byl mlody i glupi a Shaq dobry i piekny i taki wspanialy. Shaq mowil '' idziemy wypic'' Wade szedl wypic , Shaq szedl trenowac Wade szedl trenowac 2006 i jak Heat wygrali mistrzostwo - Wade w calym tym blasku i zajebistosci przeszedl na strone Shaqa i mu sie calkowicie oddal 2007 - pelna wyjebka, Shaq mowi - ''Wade, wyluzuj czlowieku, wygralismy mistrzostwo, jak powiedzialem tak bylo, a teraz przestan cwiczyc i chodz ze mna na balety, zyjemy na najlepszym miejscu na ziemi, ty jestes najpiekniejszym czlowiekiem a najpiekniejsze lasie na swiecie slinia sie na twoj widok, zaliczysz dzis nie jedna a piec ''10'' '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danp Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Czy niektorzy pisza swoje posty byle tylko trafic do "lapu-capu"? Siedze i leje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PH#1 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 PJ Browna wziął pod pachę Warda i rzucił nim w kibiców a KG dał łokcia i uciekł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 konsul o Ryśku Lewisie: wygląda jak pizda, zachowuje się jak pizda, sprawia wrażenie pizdy ale na pewno nią nie jest. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dirty Thirty Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Gasol moze byc najbardziej skilled z tej trojki, ale jest na boisku chusteczka higieniczna (btw. tak wlasnie mowie na nie, np. prosze kogos "daj Gasola, bo mam katar" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Jak widać temat kwitnie w najlepsze huh ? Magic prowadza 2-0, a wygrywaja oparta na nim defensywa co oznacza ze jego kontrybucje bezposrednio przekladaja sie na wyniki (a nie jak np. Iverson ktory wygrywal w defensywnym zespole, chociaz mial na to maly wplyw). sprawdź sobie w słowniku znaczenie tego słowa Bastek tą wypowiedzią zdobywa nagrodę usera miesiąca. Ba! User roku jest w jego zasięgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 no już bez przesady. Bastillon po prostu spolszczył sobie angielskie słowo "contribution" i takie jego użycie ma sens, gdyż polskie "kontrybucja" pochodzi przecież od łacińskiego "contribuo", które oczywiście oznacza między innymi to samo, co angielskie "contribute"... nawet w poradni językowej niedawno poruszono kwestię używania "kontrybucja" w znaczeniu "wkład": http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=10866 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Tak i nie lorak, bo nie masz pewności czy Bastek użył tego sformułowanie świadomie czy jako kalki,a to nie to samo co zapożyczenie 8) P.S. podejrzewam to drugie, ale tsss... cichutko :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quester Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zresztą na tym forum często zdarza sie użycie zapożyczonych słów w nie-polskim znaczeniu (np. ewentualnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Byłem na wielu forach, ale powiem szczerze nigdzie nie widziałem takiego besztania języka polskiego. W sumie mało mnie to obchodzi i wiem, że to związane z silnym połączeniem nba<->english, ale jak czytam wypowiedzi half-english, half-polish to trochę się załamuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 no chyba że siedziałeś u fratella pod stołem to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 mam nadzieję że Twój mózg zostanie w pierwsze rundzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lu- Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 zenujace Thunder potrafia wygrac z defending champions Blazers potrafia wygrac bez Roya dzis pewnie wygraja Bux i Bobcats a Heat z Wadem superstarem z koziej dupy beda ze sweepowani Tradycyjnie bezbłędny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 viewtopic.php?f=5&t=4220 :mrgreen: :shock: Trzeba przykleic. Co nadmiar wolnego czasu robi z człowiekiem. Przy okazji, ai3 przynajmniej mi sie fajnie czyta, a tu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Mamy w NBA kilka takich drozyn ktre tez na tym poniekad bazuja Zwykle staram się unikać wstawiania tutaj literówek i błędów ortograficznych, ale to wygląda naprawdę zabawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 po g4 kobe stwierdzil, ze nie spojrzalby sobie w oczy w wakacje gdyby lakers odpadli, westbrook zrobil im jesien sredniowiecza, a on nic by z tym nie zrobil. "Spojrzenie sobie w oczy" jest dla mnie o tyle śmieszne, że tego sobie też wyobrazić nie można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 po g4 kobe stwierdzil, ze nie spojrzalby sobie w oczy w wakacje gdyby lakers odpadli, westbrook zrobil im jesien sredniowiecza, a on nic by z tym nie zrobil. "Spojrzenie sobie w oczy" jest dla mnie o tyle śmieszne, że tego sobie też wyobrazić nie można. A masz lustro w domu? Ja mam, bb2 też pewnie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Dosłownie to się wszystko da, ale skoro mówimy o bezczeszczeniu języka to zamiast się skupiać na zapożyczeniach i kalkach skupmy się na frazeologii, bo to właśnie z nią Polacy mają najwięcej problemów. I tak, zabrzmiało to bardzo śmiesznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 po g4 kobe stwierdzil, ze nie spojrzalby sobie w oczy w wakacje gdyby lakers odpadli, westbrook zrobil im jesien sredniowiecza, a on nic by z tym nie zrobil. "Spojrzenie sobie w oczy" jest dla mnie o tyle śmieszne, że tego sobie też wyobrazić nie można. A masz lustro w domu? Ja mam, bb2 też pewnie ma Mam. Mogę też zrobić sobie zdjęcie i popatrzeć sobie w oczy. Albo ktoś może mnie narysować. Mogę nawet wyrzeźbić swoją głowę w plastelinie, to też będzie spojrzenie sobie w oczy. Są takie zwroty jak "spojrzeć w lustro" albo "spojrzeć komuś w oczy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi