RappaR Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Ad. pierwsze zdanie, to nie dziwie się, bo pewnie nawet nie zwróciłeś uwagi na D Kempa. DRTG - Defensive Rating (available since the 1973-74 season in the NBA); for players and teams it is points allowed per 100 posessions. Średnio tamte Seattle miało DRTG równe 102,1. Payton 102, Kemp 97 najniższe w zespole jako player, który grał najwięcej minut. Co do DWS http://www.basketbal...m/about/ws.html Ad. 2 akapit To Ci tłumaczę, że ten support nie grał/grał bardzo mało, więc nie miał super warunków do tego, żeby tą topową obronę stworzyć, a jednak to zrobił!. Nie robisz topowej obrony z Ervinem Johnsonem/Samem Perkinsem/Franckiem Brickowskim na Centrze. http://www.basketbal...s/SEA/1996.html 1-sza obrona Bulls mieli DRTG równe 101,8 drudzy SS 102,1 a trzeci PTB mieli już 103,5, przy średniej ligowej 107,6. Co ciekawe tacy Rockets z Hakeemem mieli w sezonie 95-96 dopiero 14-tą obronę ligi z drtg 107,4. Warto jednak jeszcze dostosować DRTG do tempa gry. Tamci Bulls grali wolno i na mecz ilość posiadan wynosiła 91.1 (20 tempo ligi), z kolei w przypadku SS 93,8 (3-ecie tempo ligi - Pace) 102,1/93,8 = 1,088 101,8/91,1 = 1,117 Sonics mieli więc lepsza obronę niż Bulls patrząc przez pryzmat traconych punktów na 1 posiadanie. 2004/05 Spurs tracili także 1,117 2003/04 Spurs tracili 1,055 Także stawia to Kempa w zajebistym świetle, bo ze swoim składem stworzył lepszą obronę niż Spurs 04/05, a to był najlepszy defensywnie sezon Tima! Edytowane 12 Stycznia 2014 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Mocne prawie jak ekspertyza od Macierewicza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dzięki! Przez tyle lat w końcu mi się udało dostać do łapu-capu, szkoda tylko, że z czymś takim ;-)... so ashamed. BC z Macierewiczem to jednak przesadziłeś, poczułem się urażony ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 http://www.e-nba.pl/topic/1349-west-runda-2-lakers-vs-mavs/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Gra z PG klasy MCW Embiidowi zrobilaby tylko dobrze, do tego Noel jako zmiennik w razie foul trouble Jebłem. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Maciek9020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 desyszynmejking Bargnianiego jest na poziomie mojego 65 letniego sąsiada, który przeszedł właśnie operację przeszczepu wątroby (still drinking) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jak ktoś robi 3 bloki i 1,5 steala to mnie nie interesuje jak słaby w obronie jest jego zespół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Rondo - MCW - przewaga Bostonu Ely3 porównuje, który trener ma do dyspozycji lepszych zawodników w tym sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 jest drobna różnica znać wczorajsze, a jutrzejsze numery w totka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metlik Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 "...2b2..." nie wiem czy wam też się rzuciło w oczy, kilka razy już padło, za każdym razem się zastanawiałem o co tu może chodzić : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 nie wiem czy wam też się rzuciło w oczy, kilka razy już padło, za każdym razem się zastanawiałem o co tu może chodzić : ) b2b źle klikam, ale łatwo się chyba domyśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metlik Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 4 czy 5 razy? dobra, nie komentuje już, wierzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Proszę Was, zachowajcie twarz i już nie brnijcie w ten absurd Asik to leszcz. Dla mnie. Dla Was mega wymiatacz. A obiektywnie: role player. Cody Zeller ver. 2.0. Uformowany i oheblowany, z drewna w figurkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Daj mu spokój, podzwonił przecież do 30 znajomych z Ameryki i popytał Ty i "całe forum" bierzecie Asika over Ala i DeAndre, Morey i 29 GM w lidze widzi to inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 http://www.e-nba.pl/topic/3158-wsch%C3%B3d-jest-tak-ch-%C5%BCe-chc%C4%85-go-zdelegalizowa%C4%87/?view=getnewpost W zasadzie wszystkie jest posty się nadają. Chyba najlepsze z tym Alem w Miami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Melo z FA przeciez duet Melo-Kobe to tak jak Wade-LeBron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 . Jeszcze przed sezonem na 75% shot chartów wypisywanych na forach widziano go jako zmiennika Bledsoe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Właśnie oglądam Celtics-Magic i zastanawiam się, co ja robię ze swoim życiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Kyrie Irving nigdy niczego nie wygra w tej lidze. Wright that down. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkoczekS1 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Kyrie Irving nigdy niczego nie wygra w tej lidze. Wright that down. Ja bym powiedział - Irving that down... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi