Skocz do zawartości

Lakers 23/24

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, the_secret napisał(a):

Kolejny potężny mecz przeciwko wielkiemu Gobertowi. Rudy chyba będzie się musiał zamknąć w ciemnym pokoju na 3 dni aby obmyślić idealny plan jak bronić Davisa.

Swoją drogą Reikaie tego świata pierwsze zawsze do plucia na AD po słabszym meczu tak od kilku dobrych tygodni milczą solidarnie bo chłop jest zdecydowanie najlepszym grajkiem w zespole. Szkoda tylko, że kolejny raz nie ma nawet pół przyzwoitego zmiennika dla niego. Taki Olynyk byłby zbawieniem w porównaniu do Hayesa i Wooda

Eeee

To znaczy ze nie rozumiesz na czym polegaja pretensje fanow Lakers wobec Davisa.

Na pewno nie na tym ze nie jest zajebisty I nie rozpierdala.

Oglądałem na tt jakieś screeny (pikseloze) tej trójki Lebrona, i sam nie wiem jak to interpretować. Z jednej strony wydaje się że mógł być tam styczność z linią, a z drugiej niemal pewny jestem że na linie nie nastąpił xd 

czekam na jakąś stopklatke zrobioną teleskopem która rozwieje wątpliwości w jedną lub drugą, bo te pikselowate screeny to każdy widzi na nich co chce zobaczyć 

37 minut temu, Reikai napisał(a):

Eeee

To znaczy ze nie rozumiesz na czym polegaja pretensje fanow Lakers wobec Davisa.

Na pewno nie na tym ze nie jest zajebisty I nie rozpierdala.

a na czym jak on opuścił kilka spotkań na ostatnie 82?

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Lakers mają 17-16 z 10. SRS na Zachodzie, pomimo faktu, że Davis i LeDeptaczLinii opuścili łącznie 5 meczów.

Ciężko żeby było inaczej mając czterech koszykarzy w rosterze, ale jeden uraz na 1,5 miesiąca któregoś z nich i znowu trzeba będzie zwalać winę na Westbrooka po znakomitym offseason Pelinki. 

6 minut temu, Reikai napisał(a):

Bylo omawiane kilka razy, nie bardzo chce mi sie w Sylwester produkowac znowu. 

Zwlaszcza, ze ostatnio jest the man, prosi o pilke a nie sie chowa.

Davis gra jak superstar, dostał wpierdol od Joka jedynie, jest zdrowy i dostępny, nie wiem co tam pisałeś o nim, ale to z grubsza nie ma chyba sensu 

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Davis gra jak superstar, dostał wpierdol od Joka jedynie, jest zdrowy i dostępny, nie wiem co tam pisałeś o nim, ale to z grubsza nie ma chyba sensu 

Fani Lakers, nie tylko ja bo i komentatorzy TNT i Espn zwracali na to uwage i maja pretensje do niego ze w PO byl w ataku dostepny co drugi mecz, w RS czesto bylo to samo, czesto chowal sie, przechodzil obok meczu w ataku, nie ustawil sie na postcie I nie krzyknal gimme de fakin bol, tylko snul sie po parkiecie nawet jak kryl go jakis leszczyk I oddawal 6 rzutów w meczu w czasie, gdy fajnie jakby choc troche odciazyl 100 letniego Lebrona.

Ale to czas przeszly, poki co AD jest taki jakiego uwielbiam, niszczy leszczy, bierze pile i jedzie z lamusami.

12 minut temu, Reikai napisał(a):

maja pretensje do niego ze w PO byl w ataku dostepny co drugi mecz, w RS czesto bylo to samo, czesto chowal sie, przechodzil obok meczu w ataku, nie ustawil sie na postcie I nie krzyknal gimme de fakin bol, tylko snul sie po parkiecie nawet jak kryl go jakis leszczyk I oddawal 6 rzutów w meczu w czasie, gdy fajnie jakby choc troche odciazyl 100 letniego Lebrona.

w serii z Nuggets oddawał średnio 18fga grając po 41 minut, faktycznie biedny ten Lebron 

27/14/2.8 blk na 60TS 

wcześniej Lebrona to on za rączkę do tego WCF zaprowadził, tak tylko przypomnę

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Cytat

czekam na jakąś stopklatke zrobioną teleskopem która rozwieje wątpliwości w jedną lub drugą, bo te pikselowate screeny to każdy widzi na nich co chce zobaczyć 

generalnie jest tak, że żeby zmienić decyzję z boiska musi być dokładny i wyraźny dowód na to, że ta podjęta była zła i został popełniony błąd. dlatego nie mogli zmienić, bo tutaj właśnie nie ma takiego argumentu, jest milion stopklatek, zoomy na piksele a i tak jeden widzi to a drugi co innego. dlatego zgodnie z przepisami nie zmienili decyzji z boiska z uwagi na brak mocnych argumentów i jednoznacznych dowodów.

bardziej lebron miał pecha, że z punktu widzenia sędziego w meczu wyglądało to na rzut za 2 pkt. gdyby na boisku uznali, że było za 3 to utrzymana byłaby taka decyzja.

Świetny mecz Davisa, zawsze z Wolves wykręca jakieś chore liczby. W pierwszej połowie nie było na niego żadnej odpowiedzi, myślałam, ze skonczy mecz z dorobkiem 60 pts. w drugiej był troche lepiej broniony, trochę bardziej odcinany od piłki pod koszem, paradoksalnie nieźle wyglądał na nim naz reid (test oka na żywo, także nie wiem czy statystyki to potwierdzą). dalej zrobił swoje, ale nie przychodziło mu to już tak łatwo jak w pierwszej połowie.

Dobry mecz ogólnie, jak ktoś nie oglądał to polecam.

Edytowane przez Sachs

Dzisiejszy mecz przeciwko Heat to jeden z tych o którym chce się jak najszybciej zapomnieć…

Bezsensowne pałowanie trójek, tragiczna ilość strat i niska skuteczność… Oglądało się to po prostu strasznie a zbliżamy się już powoli do połowy sezonu regularnego.

Trójki to jakiś dramat i rzecz nad którą warto i trzeba popracować. Lakers zza łuku trafili jedynie 4 razy na 30 prób! Skuteczność 13,3%… 😕 

Ham to jest człowiek zagadka. Lakers utrzymali w całości roster, z którym Ham zrobił WCF (wyłączając Schrodera) i w momencie, gdy już wszyscy byli zdrowi, to on tego lineupu Russell-Reaves-James-Vanderbilt-Davis nie użył chyba wcale(? gdzieś na tt kilka dni temu mignęło mi, że ta piątka w tym sezonie zagrała kilka minut tylko razem ale nie wiem na ile to wiarygodne źródło było). Robi za to jakieś kwadratowe jaja z Lebronem na PG, z Reddishem i Vanderbiltem w wyjściowym składzie, z Princem aż po grób, wrzuca wszystkich forwardów do wyjściowej piątki, wszystkich niskich wrzuca na ławkę XD nie wiem, choć się domyślam jak to się skończy.

F-TjoM7boAAUWZU.jpg:large

Darvin Ham: “We can’t find consistency until we get healthy, simple as that” (meanwhile) Austin Reaves: “We can’t use (health) as an excuse, we’re more than talented enough to win” 🗣️

Darvin Ham ran a LeBron/Christie/Schifino/Reddish/Wood lineup tonight. Read that again.

Może to i nie wszystko wina Hama bo to seryjne pudlowanie z dystansu ciągnie się za Lakers od lat (Beasley w Bucks ma 3 trójki na mecz celne przy 46%skutwcznosci 😆) jednak czy jest ktoś kto rozumie logikę jaka mu towarzyszy w ustawianiu S5, rotacji tego jak poszczególne gracze nagle wypadają z rotacji? 

Najsłabsze jednak to jego tłumaczenie się zdrowiem, sam w różnych sezonach tłumaczyłem często Lakers zdrowiem, ale cholera to nie jest sezon żeby o tym pisać. AD i Lebron poza jakimiś pojedynczymi meczami na odpoczynek mu grają. Na skrzydłach wypadniecie jednego czy drugiego rolsa nie powinno mieć znaczenia mając tyle opcji... Jedyne gdzie faktycznie można uznać brak to Vincent i słaba głębia na pozycji obrońców, ale tutaj on potrafi zgrywać DLO 17min, Reaves poniżej 30 i Christie 0 więc argument odpada. 

Na razie mega dziwny w negatywny sposób ten sezon bo i roster i zdrowie po ponad dwóch miesiącach w żaden sposób ujemnego bilansu nie uzasadniaja. 

Ciekawe co Pelinka zrobi jak nie będzie szybkiego postępu, póki co skład za jaki był chwalony nie robi wyników, można przyznać się do błędu z wyborem trenera (albo braku nacisku na odpowiednich asystentow) albo do błędu w konstrukcji roster i zmiany, ale jeśli to trener to może nic się nie zmienić. 

38 minut temu, Van napisał(a):

Może to i nie wszystko wina Hama bo to seryjne pudlowanie z dystansu ciągnie się za Lakers od lat (Beasley w Bucks ma 3 trójki na mecz celne przy 46%skutwcznosci 😆) jednak czy jest ktoś kto rozumie logikę jaka mu towarzyszy w ustawianiu S5, rotacji tego jak poszczególne gracze nagle wypadają z rotacji? 

Beasley do tego broni, kryje glownych ofensywnych graczy

jak widzialem Bucks pare razy w tym sezonie to przecieralem oczy, czasem mu to wychodzi czasem nie ale to bylo nie do przewidzenia chyba dla kogokolwiek

6 godzin temu, Reikai napisał(a):

Darvin Ham: “We can’t find consistency until we get healthy, simple as that” (meanwhile) Austin Reaves: “We can’t use (health) as an excuse, we’re more than talented enough to win” 🗣️

Darvin Ham ran a LeBron/Christie/Schifino/Reddish/Wood lineup tonight. Read that again.

https://hoopshype.com/rumor/shams-growing-disconnect-between-darvin-ham-lakers-locker-room/

Tak to wlasnie pachnie.