Skocz do zawartości

Lakers 23/24

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Już miałem pisać że w 2 kwarcie wyglądali Lakers imponująco to zaraz Prince i Russell zaczeli walić airballe za trzy.

2 połowa to już słabiutko, Davis zniknął, nie było żadnych akcji rozpisanych na niego i nawet spod kosza pudłował, ale tak jak w 1 meczu sezonu Lebron uratował mecz wjazdami na Nurkicia

Takie zamknięcie sprawy mi się podoba 

Lebron był dzisiaj tak szybki i dynamiczny że wydaje się to być niemożliwe 

I 20pare minut, idealnie 

Szkoda trochę że ten meczyk nie idzie do rekordu rs ale zaczynamy wchodzić na dobre tory

Edytowane przez Kubbas

Godzinę temu, Kubbas napisał(a):

I 20pare minut, idealnie 

Szkoda trochę że ten meczyk nie idzie do rekordu rs ale zaczynamy wchodzić na dobre tory

Tylko finał się nie liczy do bilansu :)

1 godzinę temu, Kubbas napisał(a):

I 20pare minut, idealnie 

Dokładnie jak napisał @RonnieArtestics - półfinał liczy się do RS a tylko finał będzie tym dodatkowym (83 meczem).

Co do samego spotkania to po mega ciekawym starciu Pels z Kings w Ćwierćfinale nie spodziewałem się aż tak łatwej przeprawy. Można powiedzieć, że meczyk był ustawiony już od samego początku i naprawdę takich Lakers ogląda się świetnie!

Trzymam mocno kciuki za finał! :) 

Lakers wygrali 11 z ostatnich 15 meczów, mając w tym czasie drugą obronę w lidze, a spośród czterech porażek, trzy zostały odniesione w drugim dniu b2b. Niemniej tak naprawdę dopiero w ostatnich 2-3 meczach, kiedy mieli już niemal pełny skład, zobaczyliśmy chyba pierwsze przebłyski tego, czym może być ten zespół - bo to jednak nie będzie tylko lepiej zgrana wersja drużyny, która odpadła w WCF.

Zapomnijcie o ustawieniach z trzema guardami. W zasadzie możecie również zapomnieć o ustawieniach z dwoma, bo Ham stosuje je coraz rzadziej. Zwykle za to otrzymujemy trzech wingów, big mana oraz wysokiego guarda. Powoli zaczyna to przypominać 2020 rok, kiedy Lakers wygrywali obroną, tłamsili rywali size'm i dominowali w strefie podkoszowej. Trójki stanowiły bonus, ale jeśli akurat trafiłeś na dzień, gdy rzut im siedział? Forget about it.

Wiadomo że poziom mobilizacji na mecze turnieju poszedł do góry (6-0, w pozostałych spotkaniach 8-9) i pewnie czeka nas niedługo powrót na ziemię, niemniej takie mecze jak ten z Pelicans przypominają, jaki potencjał drzemie w tej drużynie i trochę uodparniają na frustrujące momenty słabszej gry, nieuniknione podczas długiego sezonu.

Edytowane przez Jendras

9 godzin temu, Jendras napisał(a):

Lakers wygrali 11 z ostatnich 15 meczów, mając w tym czasie drugą obronę w lidze, a spośród czterech porażek, trzy zostały odniesione w drugim dniu b2b. Niemniej tak naprawdę dopiero w ostatnich 2-3 meczach, kiedy mieli już niemal pełny skład, zobaczyliśmy chyba pierwsze przebłyski tego, czym może być ten zespół - bo to jednak nie będzie tylko lepiej zgrana wersja drużyny, która odpadła w WCF.

Zapomnijcie o ustawieniach z trzema guardami. W zasadzie możecie również zapomnieć o ustawieniach z dwoma, bo Ham stosuje je coraz rzadziej. Zwykle za to otrzymujemy trzech wingów, big mana oraz wysokiego guarda. Powoli zaczyna to przypominać 2020 rok, kiedy Lakers wygrywali obroną, tłamsili rywali size'm i dominowali w strefie podkoszowej. Trójki stanowiły bonus, ale jeśli akurat trafiłeś na dzień, gdy rzut im siedział? Forget about it.

Wiadomo że poziom mobilizacji na mecze turnieju poszedł do góry (6-0, w pozostałych spotkaniach 8-9) i pewnie czeka nas niedługo powrót na ziemię, niemniej takie mecze jak ten z Pelicans przypominają, jaki potencjał drzemie w tej drużynie i trochę uodparniają na frustrujące momenty słabszej gry, nieuniknione podczas długiego sezonu.

Ten zespół musi stać się siłą, która bez nadzwyczajnego wysiłku Lebrona będzie w stanie wygrywać przynajmniej co drugi mecz. Mając w składzie AD, Russella i Reavesa, a także szereg naprawdę fajnych rolesów plan minimum to właśnie 50% zwycięstw. Lebron w kilku kolejnych dorzuci swoją obecnością kilka W, wówczas jest szansa na spokojną pozycję w top6 zachodu. Większość kibiców sądzi, że nienormalnym jest, aby liczący sie team bazował na zawodniku w jego 21 sezonie... Ale spokojnie, Lebron nie jest normalnym graczem, jego 21 sezon w stosunku do całej kariery wygląda jak 12 u każdego innego zawodnika.

Dobra

ja jestem swiecie przekonany po tym co ja dzisiaj widze ze przez serie kontuzji Davisa w ostatnich latach, Ham, Pelinka czy kto tam jeszcze ustalili jakis czas temu, AD w RS grasz bez kontaktu coastujesz sobie, graj tak zebys nam sie nie polamal przypadkiem

to jak Davis dzisiaj gra, totalny rozpierdol

Edytowane przez Kubbas

8 godzin temu, Kubbas napisał(a):

Dobra

ja jestem swiecie przekonany po tym co ja dzisiaj widze ze przez serie kontuzji Davisa w ostatnich latach, Ham, Pelinka czy kto tam jeszcze ustalili jakis czas temu, AD w RS grasz bez kontaktu coastujesz sobie, graj tak zebys nam sie nie polamal przypadkiem

to jak Davis dzisiaj gra, totalny rozpierdol

Gdyby tak bylo, to w zeszlorocznych PO nie byloby jak w zegarku co jeden mecz kozak, a drugi snucie sie po parkiecie

AD dzis geniusz, nie ma co oczekiwac 40/20 co mecz od niego, ale jakby co mecz byl choc w 75% tak agresywny, to sufit tej Ekipy nagle zrobilby sie wyzszy niz jakies 4:1 od Jokicia.

Edytowane przez Reikai