Skocz do zawartości

Lakers 23/24

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, lorak napisał(a):

no kto by się spodziewał ; ]

Dla  mnie to też żadne zaskoczenie, pisałam już w lecie, że tutaj może być brak poprawy a nawet regres po podpisaniu tych wszystkich długich umów i braniu Reaves'a już całkiem na poważnie. Oczywiście Vincent jak przestanie ciągle pauzować powinien złapać jakiś rytm i w drugiej części sezonu może być cennym rolesem ale te opowieści jaki to mają Lakers super szeroki skład szybko zostały zweryfikowane. Davis jest sobą, Dlo niby na lekki + ale to żaden mocny punkt i sam nic nie działa. Czasami ktoś wyskoczy z okresem 2-3 spotkań powyżej oczekiwań, jak teraz Reddish ale tak to zasadniczo macie znowu konieczność orki 40 letnim Lebronem, co wiadomo jak się może zakończyć i wpłynąć na jego wiosenna formę.

Nie zapowiada się tutaj na spokojny RS a bez tego nie mają Lakers czego szukać w Playoffs, bo jak LeBron nie będzie miał już siły tego pociągnąć wiosną, to nikt inny z tego składu tego za niego nie zrobi.

26 minut temu, vero1897 napisał(a):

te opowieści jaki to mają Lakers super szeroki skład szybko zostały zweryfikowane

w jaki sposób zostały zweryfikowane? Póki co, to absencja kilku graczy rotacji imo nie wpłynęła jakoś znacznie na bilans. Nie ma Vincenta, Vanderbilta, do tego kilka meczów opuścił Rui + Reaves średnio zaczął sezon. Skład/szerokość kadry to imo jeden z nielicznych pozytywów tego sezonu póki co w Lakers

Godzinę temu, vero1897 napisał(a):

te opowieści jaki to mają Lakers super szeroki skład szybko zostały zweryfikowane. Davis jest sobą, Dlo niby na lekki + ale to żaden mocny punkt i sam nic nie działa. Czasami ktoś wyskoczy z okresem 2-3 spotkań powyżej oczekiwań, jak teraz Reddish ale tak to zasadniczo macie znowu konieczność orki 40 letnim Lebronem, co wiadomo jak się może zakończyć i wpłynąć na jego wiosenna formę..

Co zostało zweryfikowane jeżeli chodzi o szeroki skład? Póki co nie było okazji do weryfikacji bo Lebron czy AD opuścili po jednym meczu( i oby okazji nie było) rezerwowi bardziej się póki co psuli.

Anyway to nie jest kwestia problemu z głębia składu jak praktycznie każdy mecz starterzy wychodzą i dostają gonga, po czym muszą się podnosić i gonić co czasami się udaje, a czasami nie. To też częściowo wymusza później dłuższe minuty Lebrona, ale tylko częściowo bo jak Rui był dostępny też nie zawsze Ham mu daje minuty jakie powinien. 

LeBron nie ma za bardzo okazji do odpoczynku a bilans Lakers jest taki sobie. Jak jesteście zadowoleni to spoko, ja tyle co widziałem obecnych Lakers to grali tak, że oczy bolały. A ich głębię wytykam bo po lecie gdy większość się cieszyła nabytkami, ja głównie miałem wątpliwości co do przyszłego impactu Reavesa, Vincenta czy Vanderbuilta. Więc może tutaj trochę poszedłem na skróty z tą myślą patrząc, że ci trzej albo nie są dostępni do gry albo głównie nieco zawodzą.

Lebron w świetnej formie - niesamowite jak wiele jeszcze od niego zależy w tym wieku.

Dobrze, że dziadek się stawił, bo Ayton dzisiaj skakał sobie ponad głową Davisa (choć trzeba powiedzieć, że AD znów nie jest do końca sobą).

Bardzo dużym plusem jest Reddish - wiele było głosów przed sezonem, że odpuszczenie Walkera i zostawienie na dwójce jedynie Reavesa i Christie to właściwe wyjście, a koniec końców, póki co pierwszy jest pod formą, a Max w tych minutach gdy był na parkiecie niczego dobrego nie wnosił. 

Dalej Ham ma problemy z rotacją, bo dość łatwo dostrzegalnym jest, że zostawianie AR jako głównego kreatora, bez kogokolwiek z trójki Lebron, AD bądź Russell nie zdaje egzaminu. W temacie ofensywnych zbiórek przeciwników też niewiele się zmienia. 

Russell kolejny mecz z kilkoma trafionymi trójkami - cieszy, że przynajmniej on wychodzi z kryzysu.