Skocz do zawartości

Lakers 23/24

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

867hr7.jpg

🥲

Reaves rozczarowanko srogie na razie, myślałem (acz niewątpliwie optymistycznie, a nawet naiwnie), że może zrobi jakiś step up do poziomu okołookołoallstarowego, a tu step down solidne na razie. Straszny burdel ci Lakers overall i niby z czasem powinni zacząć grać lepiej, ale tu jeszcze przyjdzie coroczne AD i/lub LeBron wypadają na min. 15 meczów i sobie radź. ;] 

Niby b2b, ale u siebie po blowoucie z Memphis, więc takie pół-b2b. ;]

Zdecydowanie nie tak powinna wyglądać linijka AD w starciu z Sabonisem... Lebron i DLO po 28 więc wystarczyłoby pewnie gdyby Davis dojechał po jednej i drugiej stronie parkietu. 

Ja mam cały czas problem patrząc na Lakers że zrozumieniem jaka jest tożsamość tego zespołu, właściwie jaki basket chce Ham grać i on sam chyba tego nie wie, ale mam nadzieję, że się dowie. Z tymi pierwszymi kartami coś trzeba zrobić, nie wiem na ile pokazówka z wzięciem czasu po 3 minutach i posadzenie starterów może pomóc, ale chyba czas spróbować. 

Za dużo jest dobrych pozycji dla rywali do rzutów z dystansu, a potem jeszcze często Lakers nie potrafią wygrać deski co już jest niewytlumaczalne. Na pewno w jednym i drugim powrót Vando powinien pomóc, Vincent na obwodzie też do obrony by się przydał i jako dodatkowo ballhandler bo Reaves ja mam wrażenie, że on najlepiej jak przy uplywajacym czasie musi coś na szybko sobie czy komuś wykreowac, jako główny ballhandler odpowiedzialny za kreowanie akcji mocno się gubi póki co. 

Widzę że nastroje znowu siadły :)

To przypomnę, że Lakers grali b2b, trzeci mecz w cztery dni, przeciwko ultra ofensywnej drużynie, dla mnie oczekiwana porażka i ogólnie trochę bez emocji.

Davis dzień wcześniej po prostu zniszczył Jacksona, aż żal mi było chłopa. Dziś dokuczało mu to biodro, ewidentnie nie miał pary na ten mecz.

Reaves zaczął sezon słabo, widać było zmęczenie po MŚ, ale za ostatnie dwa tygodnie notuje 15-6-6 na dobrych procentach i w drugim kolejnym meczu ociera się o triple-double. Tutaj problemem są przede wszystkim ustawienia, w których jest jedynym playmakerem. IMO nie powinno być sytuacji, że LeBron i Russell siedzą jednocześnie.

Ham chce grać 5-0 w oparciu głównie o pick and rolle i generalnie kreowanie pozycji nie jest problemem. Szwankuje natomiast egzekucja - shooting w pierwszych 10 meczach, dzisiaj masa strat, plus nadal rotacja do ogarnięcia.

Natomiast Cam Reddish w czwartym kolejnym meczu wygląda jak rotacyjny wing, ciekawe czy ostatecznie będzie to raczej case Monka czy Lonnie Walkera.

4 godziny temu, Kubbas napisał(a):

Znowu to samo Lebron się dwoi i troi a Reaves to ma jakiś nakaz 8 kozlow na akcje? Gość się cały mecz zaklepywal

Tak, te turnovery w 2 kwarcie gdzie wyskakiwał w powietrze i dopiero potem szukał podania żałosne były.

D'Angelo niby rzutowo bardzo dobrze, ale Fox z łatwością mu pare razy zabrał piłkę, bardzo słabo to wyglądało.

Hachimura daje fajny scoring z ławki to Ham prawie w ogóle nim nie gra, a więcej minut dostaje łak Prince który na 12 meczy w sezonie ceglił w 10.

A na Davisa szkoda słów, przemęczyć się z nim ten sezon i w okolice trade deadline 2025 trejdować

1 godzinę temu, ely3 napisał(a):

A wy tam potraficie bronić obwód czy ten mecz był wyjątkowo paskudny ... Bo dawno nie widziałem by ktoś tak źle rotował na obwodzie i prawie zawsze ktoś z Kings był nie pilnowany 

Nie potrafią

O i oczywiście jumper Davisa który podobno był tak dobry na minicampie Lebrona. A tutaj typ nawet nie próbuje rzucać

Edytowane przez the_secret

Reddish odkąd Lebron* obdarzył go zaufaniem/zrzucił na niego odpowiedzialność za ostatni rzut (niech każdy wybierze wersję, która mu pasuje :P ) w 5 meczach robi 14pts 3stl na mecz przy 46% za trzy. Przyjemny impact, szkoda że udało się z tego wycisnąć tylko 3-2

btw, dziś Lakers na 3 minuty do końca doszli na 9(?)pkt i do końca nie trafili już ani razu. Najgorsza opcja, raz że było piłowanie Lebrona + półżywego Davisa, a dwa to i tak wygranej nie było

*jest też wersja alternatywna. Odkąd Ham obdarzył Reddisha zaufaniem i ten wszedł do wyjściowej piątki 15ppg 3st i 52% za 3

Edytowane przez airmax

Pelinka gra w szachy 5D. Celowo wypuszcza takie plotki by jacyś Warriors czy ktoś inny przepłacił.

Generalnie latem chyba Lakers się "odblokują" 2 future first roundery i jak już by mieli szukać trejdu po gwiazdę to wtedy. Oczywiście Lavine ani Derozan nie są warci tych picków

Edytowane przez the_secret