Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2023/24 Star Wars: New Hope

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko jest jeszcze druga strona medalu. Fizyczność. Dziadek Thompson z Bux strasznie go obijał i w ujęciach zbliżeń kamery widać było realne grymasy bólu i Vw. Wiem ze statystycznie wypada świetnie ale w tamtych akcjach na tle odkopanego w rotacji rezerwowego centra wyglądał ze było mi czysto ludzko żal. Allen z Cavs tez fizycznością robił co chciał. I mi nie chodzi nawet o to co jest na meczu tylko po. Wspominał o tym David Robinson którego pierwszy mecz z lakers był takim szokiem fizyczności ze przez 2 godziny leżał pod prysznicem z zimna woda i nie wiedział co się działo. A obejrzałem niedawno debiut Admirała i nie zauważyłem tam tylu szturchnięc co dostał Wemby. Statystycy tego nie wezmą pod uwagę. I na koniec porównajcie budowę ciała rooks Dave i vic. 

19 lat. On dalej rośnie. 

Walić te 3 punkty 2 zbiórki i 3% więcej. Niech chłop przeżyje ten sezon żywy. 

2 minuty temu, BMF napisał(a):

Nic mu nie będzie, to nie są soft 80s/90s w erze wąsatych hydraulików żeby się użalać nad Wembanyamą. 

Ale patrzymy na to z perspektywy herosa. Zamiast hydraulików masz zapaśników i kopaczy w jajka. 

Gwiazdy gwiazdami. Zmienili się przeciwnicy i już zamiast Stiva Kerra na SG z pomocy idzie OG.

3 godziny temu, ignazz napisał(a):

Walić te 3 punkty 2 zbiórki i 3% więcej. Niech chłop przeżyje ten sezon żywy. 

Ale patrzymy na to z perspektywy herosa. Zamiast hydraulików masz zapaśników i kopaczy w jajka. 

Gwiazdy gwiazdami. Zmienili się przeciwnicy i już zamiast Stiva Kerra na SG z pomocy idzie OG.

Już ci mówiłem, nie kojarzę żeby od odpychania się pod koszem trafiały się poważne kontuzje, a Ty kojarzysz takie kontuzje ? Co najwyżej będzie obolały ale wyjdzie mu to na dobre, skoro Sochanowi wyjdzie na dobre rozgrywanie!

3 godziny temu, ignazz napisał(a):

19 lat. On dalej rośnie. 

Chcesz powiedzieć ,że on urósł od tego czasu?

https://www.expressnews.com/sports/columnists/mike_finger/article/san-antonio-spurs-tall-victor-wembanyama-18172669.php?utm_campaign=CMS Sharing Tools (Premium)&utm_source=t.co&utm_medium=referral

I rzeczywiście tak wysocy zawodnicy mieli czasem krótkie kariery jak choćby Yao Ming ale Victor to jest inny poziom koordynacji. W drugiej połowie dostał podanie pod kosz.. On w powietrzu zrobł obrót i trafił o tablicę.

Nie widziałem czegoś takiego u Admirała, Yao Minga czy innych tak wysokich graczy.. Oczywiście kontuzje stóp u niego moga być koszmarem ale raczej nie od tego ,że gra jako center.. Obite żebra raczej też nie wpłyna na jego karierę

Jedynie co nam pozostaje to wierzyć ,że Spurs nadal bedą tak koszmarnie draftować i obudowa jego będzie trwała latami i w końcu jak KG trafi do przysłowiowych Bulls albo innych Heat.

Ale jego naturalną pozycje jest gra na centrze

Wembanyama jest generalnie strasznym fizolem, tzn. brakuje mu masy, ale typ ma potężną ramę, jest w topie jeżeli chodzi o DReb%, pierwszy jeżeli chodzi o bloki, kompletnie nie boi się kontaktu i ma już teraz sporo efektownych akcji na pełnym kontakcie, jak trzeba wjechać w jakiegoś białasa to skorzysta, jak ktoś próbuje na nim zadunkować to przyjmie wyzwanie. Przed sezonem były obawy na ile poradzi sobie jako center, że będzie miał problem ze zbiórkami etc., a okazało się to nieprawdą, więc dywagacje spóźnione o parę miesięcy. 

Holmgren podobny case, ale on za to jest rzeczywiście below average rebounderem jako center i Thunder mają #29 DRB% - może się poprawi pod tym względem, może inaczej zbudują roster, ale to pięta achillesowa core'u OKC. 

Kto okaże się zdrowszy to się okaże i nie jest zależne od grania na centrze, oby zdrowi byli obaj.

Edytowane przez BMF

1 godzinę temu, ignazz napisał(a):

Jego najlepsze akcje są dynamiczne z kozłem a nie z gry tyłem do kosza

A najmniej efektywny jest rzut za 3 tylko jakie z tego wnioski? On sobie radzi w post up, spot up, dunki, Akrobatyczne wjazdy To jest kosmita z niesamowitym balansem.. Prędzje może ktos mu złamac kostki przy rzutach za 3 niż przy grze post up

46 minut temu, ignazz napisał(a):

Wemby dwa razy świetnie znalazł Sochana. Przy podobnej sytuacji boiskowej Sochan nie zrewanżował się podaniem do V tylko zagrał safe passa do Tre/Vassela. 

Nawet nie patrzył w stronę VW 

No niestety już wiele takich akcji się uzbierało. Jeremi musi widzieć Victora bo poleci z SA. Z drugiej strony to nie wiadomo co w glowie siedzi Jeremiego? Pewnie pierwsza myslto nie stracic piłki druga to bezpieczny pas. Na ryzykowne akcje go nie stać jeszcze. ALBO GŁOWA ALBO UMIEJĘTNOŚCI szwankuja.

To jak, brakuje talentu czy jednak brakowało nieco rozsądnego ustawienia zespołu? Nawet Sochan wygląda w ostatnich spotkaniach zajebiście. Spurs mają legit 7-8 graczy i to widać w ostatnich czterech spotkaniach. Pomimo braku zacha i grania po 20min Wembym, dają radę. Wystarczy przestać ustawiać Tre Jonesów po rogach do rzutów na zwycięstwo, Sochanów i Osmanów na PG, a pojawią się wyniki. 

2 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

To jak, brakuje talentu czy jednak brakowało nieco rozsądnego ustawienia zespołu? Nawet Sochan wygląda w ostatnich spotkaniach zajebiście. Spurs mają legit 7-8 graczy i to widać w ostatnich czterech spotkaniach. Pomimo braku zacha i grania po 20min Wembym, dają radę. Wystarczy przestać ustawiać Tre Jonesów po rogach do rzutów na zwycięstwo, Sochanów i Osmanów na PG, a pojawią się wyniki. 

Problem w tym ze  w tym roku to nie może być wyników. Jak beda za dobrze grali to wrzuca Toronto w top 6 draftu a sami spadną niżej i zamiast dwoch wyborow 1-8 bedzie jeden nr 7 np.