Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2023/24 Star Wars: New Hope

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Liczyłem na fajny występ naszego rodaka przeciwko Lakers co niestety nie miało miejsca. Jeremy był kompletnie zagubiony, robił jakieś dziwne, nieprzemyślane ruchy, podania czy rzuty. Spowodował wiele błędów. To na pewno nie był jego wieczór.

Tak czy inaczej z bardzo dobrej strony pokazał się Wemba i Keldon. Mają mega potencjał i życzę im jak najlepiej! Jestem ciekawy czy Victor będzie w stanie grać (przy takim wzroście) na takim poziomie długo, bo jeśli tak to moim zdaniem ROTY ma w garści a za kilka lat będzie w czołówce kluczowych graczy w lidze.

Edytowane przez Raven2156

Co ten Vassell dzisiejszej nocy odczynił? :o

Spurs ewidentnie chcieli się odegrać na Lakers i wyszło im to świetnie! Sochan w końcu zagrał "coś więcej" notując 11PTS i 8REB. Kolejny fajny mecz w wykonaniu Keldona, natomiast Wemba stabilnie.

Takie "małe" zwycięstwa dodają ducha walki i wierzę, że San Antonio ma szanse na znaczące poprawienie wyniku w tym sezonie i przy dużej pracy latem w przyszłym sezonie będziemy mogli oglądać zupełnie innych Spurs. Trzymam za to kciuki!

10 minut temu, karpik napisał(a):

@RonnieArtestics wystarczyło, żeby Tre Jones wypadł i Spurs od razu wygrali!

Jo osman na pg się zaczyna spłacać, aż 6ast i to bez żadnej straty!

Również wierzę, że San Antonio ma szanse na znaczące poprawienie wyniku w tym sezonie i przy dużej pracy latem w przyszłym sezonie będziemy mogli oglądać zupełnie innych Spurs. Trzymam za to kciuki!

Jednej rzeczy ludzie nie zauważyli. Jak Jeremy zszedł po 3ch faulach to lebron rozmontował obronę SA jakby jej nie było i stad duży run Lakers. Tutaj trzeba docenić robotę Sochana na Lebronie choć tego nie widać w liczbach. Wystarczy ze zabrał mu przestrzeń i lakers wyglądali naprawdę słabo. Niemniej fajne mecze Keldona i Vessela i to właśnie to dało głownie zwycięstwo.

Jeremy jeszcze się nie otrząsnął po eksperymencie. Zeby być pewnym gry na środku jako PG musi lepiej kozłować a z tym jest trochę nie za bardzo w porównaniu z większością PG ligi 1-go i 2-go tieru.  Za często gubi piłkę lub ktoś mu ją wyjmuje. Eksperyment będzie chyba kontynuowany ale z większym wyczuciem żeby Sochana nie pognębić zupełnie. I tutaj widac najwiekszy problem. Nie widziałem na twarzy Jeremiego żadnej radości w tym meczu chociaż wygrali.

Znamienne były te dwie nietrafione trójki gdzie na hali słychać było desaprobratyczne westchnienie kibiców. To może dołować jak nie czujesz wsparcia kibiców.

12 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

To Ile po dzisiaj będą mieli? :D 

114 . Za ten okres 7 obrona ligi. Ale po okresie 2 tygodni nie ma co oceniać  bo w tym czasie MAvs też ma świetną obronę gdzie pewnie jeden mecz z Jazz im podbija kosmicznie statystyki.

Jak na razie to zbyt mała probka by powiedzieć ,że coś się zmienia. Choć na pewno Victor jest sporo lepszym obrońca niż Zach

I w sumie to waznijeszym statem jest obrona nowej s5 bez Zacha

s5 Sochan-Keldon-Vasell -Victor i chyba tam Branham biega jest 103,5 ale atak takiej s5 jest dramtyczny bo 103,6 .. 

Na pewno dla Spurs lepiej jak Victor jest centrem bo wyrzucili z s5 jeden wrzód.. Ale nadal taki skład ma spore dziury i takie zespoły jak Pelicans będą ich niszczyć po obu stronach

44 minuty temu, ignazz napisał(a):

To się wszedzie przewija od kilku dni, ale jest tez post na insta który widzialem, gdzie w dwóch z tych pięciu z tych akcji uratował go wemby dobrą pomocą bo był z tylu i ostro spóźniony, a raz był z obroną rzutu po post jakieś dwa metry od niego i lebron po prostu spudłował. Także już nie chce umniejszać Jeremiemu, ale ja serio nie wiem nad czym się tak ludzie zachwycają, ze widziałem ten lancuszek już z 10 razy w social mediach. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Ale właśnie o to chodzi ze za plecami jest Wemby i obrona zespołowa polega na tym aby dopuszczać do takich sytuacji aby naprowadzić na Victora przy przełamaniu. Gobert ma to samo. 

Ostatecznie liczy się to 0:5 a nie okoliczności ;) 

To młody zespół który uczy się grać razem 

10 minut temu, ignazz napisał(a):

Ale właśnie o to chodzi ze za plecami jest Wemby i obrona zespołowa polega na tym aby dopuszczać do takich sytuacji aby naprowadzić na Victora przy przełamaniu. Gobert ma to samo. 

Ostatecznie liczy się to 0:5 a nie okoliczności ;) 

To młody zespół który uczy się grać razem 

https://www.instagram.com/p/C060OzIsD46/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

mozesz obejrzeć te filmiki i rozpisać co dobrze zrobił Sochan w drugim filmiku i czwartym filmiku? W czwartym nawet nie naprowadził na wembyego, tylko wemby przeszkodzil lebronowi od tylu w ostatnim momencie, w drugim filmiku tez nie, tylko uciekł mu jak dziecku backdoor cutem lebron, ale na szczęście stał tam wemby. 

Wiem ze jesteś Homerem ale już daj spokój, raz jeszcze, fajnie ze zrobił 0/5 ale nie ma się czym tak zachwycać, na pierwszym filmiku tez widać bardzo złą obrone post, tyle ze lebron akurat spudłował.

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

Ja się nie zachwycam. Wstawiłem tylko link 

Nawet linku nie komentowałem. 

Masz problem mentalny. Ale nie jestem lekarzem. 

Tak, zgadza się.

A ja najpierw skomentowałem link i skomentowałem ogólne zachwyty nad Sochanem w internecie, i to ze piszą dużymi literami LOCKED DOWN albo JEREMY PUT LEBRON IN JAIL. A ty później broniłeś tych zachwytów jak skomentowałem, lub odpierałeś moje zarzuty co do tych zachwytów. Więc sam jesteś jak dla mnie Homerem z problemem mentalnym, ale nie jestem lekarzem, hehe! 

znowu widzę, że powtarza się pewien schemat  - to ja sobie komentuje MERYTORYCZNIE te akcje i jasne jest, że koszykarsko mam racje i Sochan nie zrobił absolutnie nic dobrze w tych akcjach, wrzucam materiały na potwierdzenie tezy, że wręcz popełnił tam trzy błędy i trzy razy miał zwyczajnie farta/pomoc kolegi. Ignazz zostaje bez argumentów koszykarskich i odpiera to zaczepką personalną jakobym to ja miał problemy mentalne. Swietnie, bawmy się dalej w te przepychanki i traktuj moje posty o koszykówce jako ataki na Ciebie. Pozdrawiam. 

1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

znowu widzę, że powtarza się pewien schemat  - to ja sobie komentuje MERYTORYCZNIE te akcje i jasne jest, że koszykarsko mam racje i Sochan nie zrobił absolutnie nic dobrze w tych akcjach, wrzucam materiały na potwierdzenie tezy, że wręcz popełnił tam trzy błędy i trzy razy miał zwyczajnie farta/pomoc kolegi. Ignazz zostaje bez argumentów koszykarskich i odpiera to zaczepką personalną jakobym to ja miał problemy mentalne. Swietnie, bawmy się dalej w te przepychanki i traktuj moje posty o koszykówce jako ataki na Ciebie. Pozdrawiam. 

A po co się srac nad jedna czy dwoma akcjami. Obrońca powinien jak już go ktoś mija wpuszczać atakującego na miny i z tej strony na którą jest ustawiona obrona.  Jak już pisałem wcześniej ten mecz polegał na tym że Lebron został wyłączony z meczu bo Sochan zabrał mu przestrzeń zarówno do ataku jak i rozgrywania. A jak Jeremy siadł po 3ch faulach to Lebron robił co chciał i był run Lakers

Edytowane przez marceli73

Godzinę temu, marceli73 napisał(a):

A po co się srac nad jedna czy dwoma akcjami. Obrońca powinien jak już go ktoś mija wpuszczać atakującego na miny i z tej strony na którą jest ustawiona obrona.  Jak już pisałem wcześniej ten mecz polegał na tym że Lebron został wyłączony z meczu bo Sochan zabrał mu przestrzeń zarówno do ataku jak i rozgrywania. A jak Jeremy siadł po 3ch faulach to Lebron robił co chciał i był run Lakers

Ja o Rzymie ty o Krymie, nie dogadamy sie.

Ponadto Według tego łańcuszka, który krąży w necie on krył go bezpośrednio przez 5min 38 sek w tym meczu.

Całego Meczu nie widziałem, już pare tyg temu odpuściłem sobie oglądanie tej karykatury drużyny NBA, więc nie wiem kto mówi prawdę, Ty czy ten stat z łańcuszka o 5 min 38sek.  Ale ja komentowałem sobie tylko ten łańcuszek z dopiskiem LOCKED DOWN z którego mam troszkę bekę, bo filmiki które wrzuciłem nie pokazują mi właśnie żadnego lockdownu, raczej był zagubiony i miał farta w tych kilku akcjach. 

Ciężko dyskutować o Rzymie z kimś co nie był w tym mieście ;) nie mam problemu ze nie oglądasz spurs bo to jest trudne w odbiorze i są co noc lepsze mecze ale w takim przypadku nie powinieneś na podstawie linku aż tak mocno stawiać tezy z atakiem na fanów spurs. Albo albo  rzetelnie podchodzisz do meczu uważnie oglądasz raz czy dwa cały i wypracowujesz twarde stanowisko albo meczu nie oglądasz coś bardziej sugerujesz i poddajesz pod dyskusje na pewno nie grzmiąc tak donośnie jak to zrobiłeś. Doceniam owszem to ze przyznałeś ze meczu nie widziałeś bo wielu by szło w zaparte ściemniając ale brakuje mi tu w twojej krytyce jakiegoś cienia optymizmu. Jak zespół gra fatalnie to nie trzeba nam fanom co serce krwawi jeszcze dokopywać. I warto szukać pozytywów.

Ronnie my fani spurs zauważamy ze zespół gra złe ma spore błędy praktycznie w każdym meczu jest złe zestawiony z rotacjami które nie każdemu się podobają wiec trener tez jest krytykowany wiec to nie jest tak ze my zaślepieni a Ty jedyny sprawiedliwy. Różnimy się na pewno w skali krytyki bo nadal uważam ze na tych błędach ekipa się uczy i zostaną wyplenione te najgorsze. Czasem szybciej czasem później. Na szczęście nam się ze względu ba pesele graczy nigdzie nie spieszy a wręcz warto zaczekać rok czy dwa z gra o wynik zbierając baty ale i szanse na wysokie numery dwóch następnych draftow. 

Co ważne posiadany pick TOR jest top 6 chroniony wiec tu spurs są podwójnie motywowani aby mieć słaby bilans a równocześnie o 1 spot przepchnąć wyżej TOR. 

tyle się trąbi o tym jakim dobrym defensorem jest Victor a cały zespół chce mu pomagac w pomalowanym i mecz po meczu przeciwnicy maja najwiecej w lidze wide open 3. 

IMG-0547.jpg

jak to widzę to mnie serio wkurza 

a ze jako młody zespół powinnismy być najszybsi w powrocie do obrony to tym bardziej niezrozumiałe jest ze tego powrotu nie ma. 

w ataku gdzieś mi wpadło ze spurs to zespół z czołówki jeżeli chodzi o używanie pump fakes i zwodów unikając tym samym pójścia do kosza z fizycznym kontaktem. A brano i inwestowano sporo w ludzi atletycznych bo rzutu na razie u spurs poza Devinem nie widzę. I tu leży problem a nie ze Sochan to Sochan tamto i ze się uwstecznia. 

Ty nie rozumiesz w ogóle istoty moich postów. Przeklejasz tu post z social media który krąży i mówi o jakims lockdownie, o 0-5fg I 2stratach vs Sochan. A ja skomentowalem tylko i wyłącznie ten lancuszek bo widzialem akurat 4 z 5 tych rzutów i tą jedną stratę, gdy lebron zupełnie nienaciskany przez Sochana (stał 3 metry dalej) podał po prostu prosto w ręce koledze Sochana. Zadnego lockdownu nie widziałem w żadnym z tych czterech rzutów,3 razy ewidentne błędy Sochana skończone fartownie i raz co najwyżej niezła obrona w post, ale żaden lockdown. Nie skomentowałem ani razu całego meczu, odnoszę się cały czas tylko i wyłącznie do tego słynnego 0-5fg i 2to. Nie widzę żadnej presji wywartej na lebronie w żadnej z akcji. Jak macie materiały potwierdzające ten rzekomy lockdown to z przyjemnością je obejrzę :)

A już na pewno nie oczekuj ode mnie ze przestane coś komentować o koszykówce albo zmienię styl wypowiedzi,  bo ty tak chcesz. Ty, który notorycznie od miesiąca łazisz za mną po tematach i stosujesz do mnie jakieś  wycieczki personalne, gdy tylko się z tobą nie zgodzę.