Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2023/24 Star Wars: New Hope

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

„Osman looked better at PG then Sochan has even though he has no experience or ever played the position but Pop will go back to him”

No i cyk Sochan ławeczka, ale zamiast dać Tre Jonesa to pop woli Cedi Osmana dać jako PG xD

#eksperyment popovicha 
# faza druga: Chris Osman 
# who’s next? 

A Co na to nasze homerki ze Spurs ? :) Bo widzę że nikt jakoś nie odważył się pochwalić trenera, za ten wyrafinowany ruch. 

W dniu 3.11.2023 o 08:05, Koelner napisał(a):

zabawne, że są młodym zespołem a grają jeden z najdojrzalszych basketów i miękkim c***em playiny a to oznacza PO przy dobrych wiatrach 

Lol. teraz faktycznie zabawne xd 

Edytowane przez RonnieArtestics

Nie wiem o co toczysz boje? Było mówione ze ten sezon to testy kto co potrafi i ze pop będzie robił przegląd co posiada w stajni. Gra Sochanem to złe bo mu niszczy psyche. Siada go na ławce to tez złe? Absolutnie nie rozumiem doczepiania się i to nie chodzi o Popa tylko nas fanów spurs. Ja nic dziwnego patrząc jakie są cele na sezon nie widzę.  No może jedynie widocznie Tre Jones jest słabszy niż myślałem skoro o minuty przegrywa z Osmanem ;)  mocno przeceniasz Tre a niedoceniasz Osmana widocznie ;)

Indy wygrywa w dobrym stylu a Ty tracisz czas na jakieś uszczypliwości w naszym kierunku. Napisz może do Popa ze ci się on nie podoba. Po co nas mieszać. 

9 minut temu, ignazz napisał(a):

Nie wiem o co toczysz boje? Było mówione ze ten sezon to testy kto co potrafi i ze pop będzie robił przegląd co posiada w stajni. Gra Sochanem to złe bo mu niszczy psyche. Siada go na ławce to tez złe? Absolutnie nie rozumiem doczepiania się i to nie chodzi o Popa tylko nas fanów spurs. Ja nic dziwnego patrząc jakie są cele na sezon nie widzę.  No może jedynie widocznie Tre Jones jest słabszy niż myślałem skoro o minuty przegrywa z Osmanem ;)  mocno przeceniasz Tre a niedoceniasz Osmana widocznie ;)

Indy wygrywa w dobrym stylu a Ty tracisz czas na jakieś uszczypliwości w naszym kierunku. Napisz może do Popa ze ci się on nie podoba. Po co nas mieszać. 

Nie że się czepiam po prostu serio jestem ciekaw waszej argumentacji. Dlaczego pop gra na PG Sochanem, jakie to przyniesie korzyści wszystkim i Jeremiemu już się dowiedziałem, teraz chciałbym się dowiedzieć jakie długofalowe korzyści przyniesie granie Osmanem na PG :)

12 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Nie że się czepiam po prostu serio jestem ciekaw waszej argumentacji. Dlaczego pop gra na PG Sochanem, jakie to przyniesie korzyści wszystkim i Jeremiemu już się dowiedziałem, teraz chciałbym się dowiedzieć jakie długofalowe korzyści przyniesie granie Osmanem na PG :)

No może chłopak się wypromuje i w lutym poleci za aset bardziej przyszłościowy. 

22 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Tre Jones dał też w nocy próbkę tego co mógłby robić dostając te 30minut.

Oglądałem cały mecz i faktycznie wyglądał dobrze, ale oglądałem też poprzednie spotkanie z Minnesotą gdzie dostał podobne minuty w trakcie których zdobył 4 pkt. trafiając 2/8. W sumie obejrzałem sporo tych meczy spurs i zazwyczaj szału nie ma, widać jednak, że jest to prawdziwy rozgrywający, nie to co Jeremi.

A Jeremi w tych dwóch ostatnich grach był beznadziejny, po tych 33 punktach liczyłem na jakieś przełamanie, ale niestety straszną lipę gra. Wiecznie krytykowany Williams z Chicago wyglądał przy nim jak all star. Obawiam się, że jego kariera w NBA skończy się bardzo szybko.

3 godziny temu, Thomas napisał(a):

A Jeremi w tych dwóch ostatnich grach był beznadziejny, po tych 33 punktach liczyłem na jakieś przełamanie, ale niestety straszną lipę gra. Wiecznie krytykowany Williams z Chicago wyglądał przy nim jak all star. Obawiam się, że jego kariera w NBA skończy się bardzo szybko.

Spokojnie z tym konczeniem kariery w NBA. Jak juz to skończy ją w innym zespole za 13 lat. Mi tez sie ciezko oglada SAS z JS w roli PG ostatnio ale nie wyciagam jeszcze wnioskow. Na pewno sie poprawil w As/g 3P% FT% i sie rozwija. Straty wieksze bo gra wiecej z piłką teraz. Magica z niego nie bedzie i jako PG to jest ostatnii w lidze jak na razie:). Jak zrobią z niego przecietnego PG to juz bedzie dobrze. 

Edytowane przez marceli73

W dniu 8.12.2023 o 07:08, RonnieArtestics napisał(a):

Osman, Graham, mcDermont- tych graczy jeszcze mozna komus upchnac za picki i zle kontrakty. A dlaczego Osman na PG? Bo Sochan na lawce, pewno sie cos popsztykali z Popem.

Jezeli Spurs poprawili Sochanowi rzuty osobiste do obecnych 84%, to poprawia i inne elementy. Teraz sie nikt nie smieje z jego rzutow jednareka, tylko wytykaja gre i bledy na PG. 

W dniu 7.12.2023 o 05:47, fluber napisał(a):

Gobert zjadł Victora 

A jest jakiś center którego Gobert w tym roku nie zjadł? 

Spurs próbuje odwalić żenade roku do spółki z Pistons tylko nie bardzo wiem po co bo nr 1 ma być inny Francuz Sarr . Ogólnie ten draft jest mocno nie amerykański i niekoniecznie walka o nr 1 coś im da.. 

Bo w sumie to jak czytam różne analizy to zachwytów nie ma

gdy spurs wygrali loterię, to wydawało się, że Victor nie mógł lepiej trafić. cóż, teraz wygląda na to, iż nie mógł gorzej, bo grają fatalnie. ile oni okazji marnują, aby mu dobrze podać, to głowa mała. ale dziś przynajmniej razem z AD dali piękny pojedynek:

https://www.reddit.com/r/nba/comments/18hxrki/highlight_anthony_davis_makes_wemby_look_helpless/

https://www.reddit.com/r/nba/comments/18hxp3h/highlight_wenbenyamas_jam_on_ad_block_and/

3 minuty temu, lorak napisał(a):

gdy spurs wygrali loterię, to wydawało się, że Victor nie mógł lepiej trafić

Bo ludzie patrzyli długoterminowo - Spurs ma opinię zespołu, który dobrze rozwija młodzież  Potrafi obudować. I potrafi wyciągać perełki z dalekimi numerami

3 minuty temu, lorak napisał(a):

cóż, teraz wygląda na to, iż nie mógł gorze

Ale krótkoterminowo to SPurs z Wizards i Pistons to sa jak na razie koszmarne zespoły na poziomie Bobcats czy 76ers w czasie procesu. Plus spurs specjalnie kombinują by przez przypadek nie wygrywać za dużo. 

Ja bym nadal widział Spurs jako świetne miejsce dla Victora. Bo jednak lepiej dla niego samego mieć wsparcie TOp3 talentu np Topica , który robi niezłe cyferki w lidze Adriatyckiej

Czy Risachera

Spurs wyjdzie na zdrowie sezon cuchnego tankowania, ale niech lepiej lepiej wybierają, bo ten Sochan nie ma żadnego NBA skilla w tym momencie. Ale tam z late first byli nie tak dawno White czy Murray, więc może jeszcze nie stracili swojej draftowej magii. 

Wemby 51 zbiórek i 15 bloków w tych trzech meczach gdy startował jako center, no trzeba będzie za jakiś czas wrócić do dyskusji o ROTY.