Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2023/24 Star Wars: New Hope

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Spurs mają najgorszy net rtg od czasów Bobcats w 2011/12. Nawet Philla w czasach processu się do takich wartości nie zbliżyła. Mają spokojnie przestrzeń, żeby grać lepiej a i tak szorować dno, więc pytanie czemu tak nie grają. Potem pewne nawyki trudno będzie wyplenić. No chyba, że planują wymienić wszystko co mają poza Wembą.

Godzinę temu, BMF napisał(a):

No tak jakby, ale to nie ja piszę o "marnowaniu roku rozwoju młodzieży". ;] 

No ale to pop gadał na media day, że kluczem do rozwoju jego młodzieży bedzie dołożenie w tym sezonie zwyciestw, dlatego właśnie ja tak pisze i mam z niego bekę, gdy robi takie wyniki jak robi. Czaisz tą zależność czy nie czaisz ? 

a w tej drużynie jest talent, i tak jak mówi spabloo jest jeszcze przestrzeń na lepszą grę i styl gry, i zachowanie jednocześnie szans na top5 draftu. Pisałem już co powinni zrobić, grac szybko, żywiołowo i walczyć, nie miałbym pretensji do nich gdyby przegrywali, ale w miarę fajnym stylu. I też się zgadzam z tym, że rok temu o wiele lepiej się na nich patrzyło, pomimo tego, że też szorowali dno. W tym roku widzę u wszystkich jakiś mega zje***y body language, frustracje i złość. No, w pierwszych trzech-czterech meczach jeszcze to źle nie wyglądało. Ale teraz z meczu na mecz jest coraz gorzej. A ja ich akurat chciałbym pooglądać z przyjemnością, bo jest tam Polak rodak, oraz trzech innych typów których też bardzo lubię (Keldon, Tre, teraz doszedł jeszcze Wemby). Bardzo nie fajnie mi się to obecnie ogląda jak żaden z tych wymienionych graczy ewidentnie nie jest wykorzystywany w odpowiedni sposób. Tyle ode mnie. 

a jak słyszę którąś z rzędu opinie fana Spurs, że pop to rozgrywa we wzorowy sposób, jak słyszę określenia „genialny tank”, gdy inne drużyny tylko tankują „ordynarnie” i „bezczelnie” to mi się zbiera po prostu na rzygi, jesteście żałośni i tyle, bo to są jakieś chore podwójne standardy, albo jesteście mega naiwni (pisze to do Wyparlo, albo Roggi który wcześniej tez taki tekst rzucił)  

no ale historia niech rozliczy popa, bo ja nie wierze w ten geniusz 75-latka, ani nie wierze w to, że to jakaś wyjątkowa organizacja, która robi coś lepiej niż inne zespoły. Ot mieli farta, że Duncan do nich trafił, ładnie mac tez przedstawił farta z Ginobilim. Teraz mieli mega farta w loterii, sam z tego cisnąłeś chyba bekę latem @BMF i chciałeś 1st pick dla pacers, prawda ? 

Edytowane przez RonnieArtestics

5 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

a jak słyszę którąś z rzędu opinie fana Spurs, że pop to rozgrywa we wzorowy sposób, jak słyszę określenia „genialny tank”, gdy inne drużyny tylko tankują „ordynarnie” i „bezczelnie” to mi się zbiera po prostu na rzygi, jesteście żałośni i tyle, bo to są jakieś chore podwójne standardy, albo jesteście mega naiwni (pisze to do Wyparlo, albo Roggi który wcześniej tez taki tekst rzucił)  

no ale historia niech rozliczy popa, bo ja nie wierze w ten geniusz 75-latka, ani nie wierze w to, że to jakaś wyjątkowa organizacja, która robi coś lepiej niż inne zespoły. Ot mieli farta, że Duncan do nich trafił, ładnie mac tez przedstawił farta z Ginobilim. Teraz mieli mega farta w loterii, sam z tego cisnąłeś chyba bekę latem @BMF i chciałeś 1st pick dla pacers, prawda ? 

Już to napisałem, że gadanie oficjalnie, a co Popovich ma rzeczywiście w głowie to dwa inne światy. Dawniej pewnie łykałbym to jak pelikan, ale teraz doskonale rozumiem Popovicha. Piłowanie o bilans w tym sezonie nic nie daje, a topowy pick jest jak mistrzostwo dla nich. Fanom trzeba wciskać kit, żeby przyszli na halę zapłacić za bilet, a potem mają żreć i chlać, żeby organizacja zarabiała. Nieświadomi kibice będą się denerwować, krytykować, cisnąć, ale potem za dwa-trzy lata będą klaskać, bo to chorągiewki zależne od wyniku, które nie rozumieją koszykówki/biznesu NBA. Świadomi ludzie/organizacje powinny to zlewać i patrzeć na swoje dobro i to właśnie robi Spurs, które w zasadzie może przejść w moment przebudowę, co takie Detroit czy Hornets robi nieudolnie od 10-15 lat. 

Ty się śmiej teraz z Popovicha, ale zobaczymy, kto się będzie śmiał za dwa/trzy lata.

Abstrahując od głównej dyskusji, nie mogę uwierzyć jak bardzo jebie się na tym forum hof trenerów. Pop Stary Farciarz (plus jeszcze teraz ma demencję jak się okazuje i chce docelowo zrobić z Sochana PG XD), Kerr kolejny farciarz, bo Curry miał problemy ze zdrowiem i dostał mały kontrakt... Już nawet nie wspominam o trenerach w stylu Carlise czy Bud

Chyba tylko Spoelstra ma szacunek i to pomimo tego, że z Lebronem i dwoma hofami zrobil tylko dwa mistrzostwa w stosunkowo kiepskim okresie ligi, a w ostatnich kilku sezonach kręci RS na poziomie 44 zwycięstw na jakże potężnym wschodzie

Trochę pokory :)

48 minut temu, Zimny napisał(a):

Abstrahując od głównej dyskusji, nie mogę uwierzyć jak bardzo jebie się na tym forum hof trenerów. Pop Stary Farciarz (plus jeszcze teraz ma demencję jak się okazuje i chce docelowo zrobić z Sochana PG XD), Kerr kolejny farciarz, bo Curry miał problemy ze zdrowiem i dostał mały kontrakt... Już nawet nie wspominam o trenerach w stylu Carlise czy Bud

Chyba tylko Spoelstra ma szacunek i to pomimo tego, że z Lebronem i dwoma hofami zrobil tylko dwa mistrzostwa w stosunkowo kiepskim okresie ligi, a w ostatnich kilku sezonach kręci RS na poziomie 44 zwycięstw na jakże potężnym wschodzie

Trochę pokory :)

Nikt mu tu nie odbiera tego ze jest HoFem, nawet ja nie, raczej kwestionuje po prostu  jego nieomylność, nieskazitelność i to ze zawsze to on ma jakiś genialny plan. Dla mnie osobiście koleś zatrzymał się na 2014 roku, koszykówka wyewoluowała, a on tkwi w tych samych nawykach co wtedy.  No  a nawet sam@ignazz ostatnio zarzuca mu demencję, więc może jednak coś w tym jest? :)

a HoFem za pare lat bedzie tez pewnie Mike Malone, jak zdobedzie jeszcze ze dwa mistrzostwa z Jokicem, tylko co z tego? To ze mocno nie psuje mając najlepszego gracza ligi pod sobą, nie musi oznaczać, że jest genialnym trenerem. 

A temat Popa i jego geniuszu swietnie wyczerpał pare stron temu @mac wiec mi się już nie chce powtarzać, mam lepsze rzeczy do roboty. 

@Wyparlo to pisałem sam już jak przytaczałem ten wywiad,ze albo jest kłamcą albo słabym trenerem skoro wymyślił sobie PG Sochana i trzyma się tego mimo tego ze WSZYSCY widza ze Wemby wyglada sto razy lepiej z Tre na pg.

No więc życzę Ci żeby tylko nie kopnął twój bożek w kalendarz zanim wemby wejdzie w prime, a bożek niech dopełni swój genialny wieloletni chytry plan :)

11 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

nieomylność, nieskazitelność i to ze zawsze to on ma jakiś genialny plan

Oczywiście. Ale akurat w omawianym przypadku plan jest całkiem niezły. Spurs dostają wysoki pick, Sochan się rozwija (a w zasadzie to jest testowany co z tej mąki można upiec), Wemby spokojnie i bez presji wchodzi do nba

14 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Dla mnie osobiście koleś zatrzymał się na 2014 roku, koszykówka wyewoluowała, a on tkwi w tych samych nawykach co wtedy

Spurs nie mieli za bardzo możliwości żeby grać ładnie i nowocześnie tak od 2016. Przypominam że pierwsze skrzypce grali tam Aldrige i Rodzyn. A przed tym okresem SAS tworzyli przecież jedną z najładniejszych koszykowek w historii.

18 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

To ze mocno nie psuje mając najlepszego gracza ligi pod sobą, nie musi oznaczać, że jest genialnym trenerem

To też jest sztuka i jesli zdobedzie z Denver jeszcze kilka mistrzostw to hof mu się należy. Historia pokazuje że posiadanie najlepszego gracza ligi wcale nie gwarantuje tytułów. Trzeba to jeszcze, kolokwialnie mówiąc, ogarnąć 

6 godzin temu, mac napisał(a):

Po rozgrywającego nie, bo mają przecież Sochana.

W złej chwili napisane ;)

Pop said he doesn’t think Sochan’s injury is serious. Sochan sat out the second half due to left knee soreness, per Spurs.

fajne komentarze. Polecam bo zagrań w tym video trochę mało i przegadany materiał. 

Ja na miejscu Popovica tankowalbym ten i jeszcze kolejny sezon, takze ciesze sie ze przegrywaja. Oczywiscie oficjalnie nikt nie powie ze tankuje, tylko ze np. uczymy sie, zbieramy doswiadczenie itp. Zespol zostal zaorany do totalnej przebudowy w 2022r. Oddany zostal allstar PG Murray i solidny center Potl za picki. Spurs do tej pory maj braki na tych pozycjach.

Wczesniej przed 2022r. spurs byli sredniakiem, a teraz jest kilku mlodych zawodnikow, kilku rolesow i szrot, no i jeszcze kilku mlodziakow na odhowaniu w g-lague. Na obecna chwile "jakosciowo" Wemby odpowiada Murrey'owi, a to wciaz za malo by wyrownac poziom sredniactwa z przed 2022r.

Co do trade z innym zespolem- nie kazdy zawodnik pasuje do Popa, "kultury" spurs (small market) i ma podobna metryczke wiekowa co Wemby. Jesli juz znajdziemy takiego ideala co pasuje, to sie okaze ze nie jest na sprzedaz.

W rezultacie zostaje draft, picki wlasne i zdobyczne. A w miedzyczasie eksperyment z Sochanem, ktory nie wyglada zbyt ladnie. 

Takze poki co trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i kibicowac druzynom ktore maja oddac picki do spurs, no i patrzec w strone draftu gdzie jest w czym wybierac na PG: https://bleacherreport.com/articles/10097625-2024-nba-mock-draft-full-predictions-and-round-1-pro-comparisons

53 minuty temu, splaash napisał(a):

Ja na miejscu Popovica tankowalbym ten i jeszcze kolejny sezon, takze ciesze sie ze przegrywaja.

53 minuty temu, splaash napisał(a):

A w miedzyczasie eksperyment z Sochanem, ktory nie wyglada zbyt ladnie. 

Sochan został złożony w ofierze dla dobra tankowania i zdobycia wysokiego picku, i dla Wembyiego, żeby mu zrobić miejsce na PF.

Dla Spurs to oczywiście bardzo dobrze, czy dla Sochana to się dopiero okaże. Może nauczy się lepiej kozłować i kontrolować swoje poruszanie na boisku? Może nauczy się czytać grę? A może nic się nie nauczy, tylko dalej będzie biegał cały w strachu jak obecnie. Ma dopiero 20 lat więc wciąż może dostać szansę na swojej nominalnej pozycji, gdzie nie trzeba tyle umieć i myśleć.

9 godzin temu, NieMy napisał(a):

Ma dopiero 20 lat więc wciąż może dostać szansę na swojej nominalnej pozycji, gdzie nie trzeba tyle umieć i myśleć.

Mam nadzieję, że jego psychika wytrzyma ten eksperyment i będzie w stanie wrócić do swojego normalnego grania na dobrym poziomie.

W tamtym sezonie w jego grze widziałem dużo radości, teraz widzę niepewność i zwątpienie, nawet już mu się włosów nie chce przefarbować.

Odnośnie jego gry w kadrze, dobrze, że mamy Plutę Juniora na rozegraniu.

Mina Tre bezcenna. On nie traktuje Sochana poważnie jako PG jak koledzy na forum. A na poważnie świetny mecz wyszedł Polakowi. I fajnie ze pop gra nim jednak w S5 zamiast usadzić za Wemby na ławce jako rezerwowy PF. Szybko by z niego zrobiono Maurycego Wagnera. 

Do tego ofensa tam niewiele brakowało aby poszło w druga stronę. Cóż kolejna lekcja. 

Fajne jest to ze zobaczcie na ile sposobów on zdobywa punkty. Fajnie. 

6 minut temu, ignazz napisał(a):

A na poważnie świetny mecz wyszedł Polakowi.

Przeciwko Hawks to żaden wyczyn XD

A tak wogle, to może ludzie wreszcie przestaną przereagowywać po kilku(nastu) gorszych meczach w zupełnie nowej roli. Sochan jest młody, kiedy jak nie teraz ma popełniać błędy i się uczyć? Jak widać, uczy się całkiem szybko i zaczyna robić postępy, także może jednak ten stary Pop wie co robi i Jeremy po tym sezonie będzie dużo lepszym graczem niż by był, gdyby se hasał radośnie na dunker spocie przez połowę meczów?

Obejrzałem cały mecz. Sochan dobrze w ataku, wychodził do podań od centrów, dwa dobre wejścia pod kosz, gdy obrońcy dobrze go kryli przy penetracjach, oddawał na obwód i złapał kilka asyst. 6/6 z osobistych a przede wszystkim 3/3 za trzy, w tym ostatnia po "powieszeniu" obrońcy.

W obronie natomiast, kryty przez niego Trae Young walnął 45pkt w tym kilka z osobistych po faulach Polaka. Sochan dawał się łatwo ogrywać.

Kozioł Sochana jest wciąż bardzo słaby, często przestaje kozłować mimo, że nie ma komu podać. Dużo jeszcze pracy przed nim ale widać, że ma zapał.

2 godziny temu, karpik napisał(a):

Przeciwko Hawks to żaden wyczyn XD

A tak wogle, to może ludzie wreszcie przestaną przereagowywać po kilku(nastu) gorszych meczach w zupełnie nowej roli. Sochan jest młody, kiedy jak nie teraz ma popełniać błędy i się uczyć? Jak widać, uczy się całkiem szybko i zaczyna robić postępy, także może jednak ten stary Pop wie co robi i Jeremy po tym sezonie będzie dużo lepszym graczem niż by był, gdyby se hasał radośnie na dunker spocie przez połowę meczów?

Ty z tego co kojarzę chyba dwa razy się na ten temat wypowiedziałeś w tym sezonie. Raz mniej więcej po tym, jak wygrali b2b z Suns i drugi raz jak Sochan zrobił career high vs jedna z najgorszych defensyw ligi. Wpadnij jako ekspert za jakiś miesiąc, jak wygrają jakiś mecz z Pistons, czy Wizards ! :)

meczu nie oglądałem ale 6as/5to to chyba nie jest progres jako PG, jakiego oczekiwałem po tych wypowiedziach tutaj. Tre Jones 7as/2to, pozdro chłopy. 

PS. 

https://www.facebook.com/reel/2654212821395707?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Fucktycznie dobry ten nasz PG, ma 2vs1 z wembym, to podaje do rogu do krytego gracza. Który okazuje się być prawdziwym PG i od razu rzuca loba do wemby ;]

No i dlatego piłowany jest tam gdzie wymagają tego jego braki. Ronas jak ty się na coś uprzesz to widzę nie ma dyskusji. Nadal uważam ze granie Tre (poza z ławki) do niczego spurs nie doprowadzi a przede wszystkim gość ogólnie ma bardzo słabe warunki fizyczne przez co nie robi przewag oraz brak rzutu na dokładkę. W dzisiejszej koszykówce przy takich warunkach musisz być albo potężnym talentem rzutowym albo grasz z ławki. Tre tego pierwszego nie ma. I gra spurs oczywiście wyglądałaby dziś lepiej z Tre na rozegraniu ale to bardzo krótkowzroczne działanie. Tacy gracze są bardzo ważni ale dobrze jak im się ograniczy minuty. Nawet z powodu „zamrożenia” siatki płac. Moim zdaniem idzie to w dobra stronę.  Tre całe życie rozgrywał a Sochan nawet o tym nie marzył w erze młodzików. Postęp kosmiczny patrząc na braki. 

2 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ty z tego co kojarzę chyba dwa razy się na ten temat wypowiedziałeś w tym sezonie. Raz mniej więcej po tym, jak wygrali b2b z Suns i drugi raz jak Sochan zrobił career high vs jedna z najgorszych defensyw ligi. Wpadnij jako ekspert za jakiś miesiąc, jak wygrają jakiś mecz z Pistons, czy Wizards ! :)

meczu nie oglądałem ale 6as/5to to chyba nie jest progres jako PG, jakiego oczekiwałem po tych wypowiedziach tutaj. Tre Jones 7as/2to, pozdro chłopy. 

Mogę się już nawet nie wypowiadać, bo nic to nie zmieni, że nie rozumiesz, że nie jest bardzo istotne to jak Sochan wygląda jako PG w 2023, a to ile wyniesie z tego eksperymentu i o ile lepszym graczem będzie m.in. dzięki temu za kilka lat. 

Fakty są takie, że Sochan się poprawił względem rookie season. Lepiej rzuca i lepiej kreuje. Nie musisz na każdym kroku przypominać, że Tre Jones jest lepszym PG, bo po pierwsze Sochan nie jest PG i dopiero się uczy grania z piłką, a po drugie dla Spurs najważniejsze jest to kto za kilka lat może być rotacyjnym graczem w contenderze, a tutaj na ten moment wygląda to tak, że Jeremy wykazuje lepsze perspektywy.

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

No i dlatego piłowany jest tam gdzie wymagają tego jego braki. Ronas jak ty się na coś uprzesz to widzę nie ma dyskusji. Nadal uważam ze granie Tre (poza z ławki) do niczego spurs nie doprowadzi a przede wszystkim gość ogólnie ma bardzo słabe warunki fizyczne przez co nie robi przewag oraz brak rzutu na dokładkę. W dzisiejszej koszykówce przy takich warunkach musisz być albo potężnym talentem rzutowym albo grasz z ławki. Tre tego pierwszego nie ma. I gra spurs oczywiście wyglądałaby dziś lepiej z Tre na rozegraniu ale to bardzo krótkowzroczne działanie. Tacy gracze są bardzo ważni ale dobrze jak im się ograniczy minuty. Nawet z powodu „zamrożenia” siatki płac. Moim zdaniem idzie to w dobra stronę.  Tre całe życie rozgrywał a Sochan nawet o tym nie marzył w erze młodzików. Postęp kosmiczny patrząc na braki. 

Tak tak, a to czemu nie może szlifować rzutu Tre grając nim w s5? Nie ma gorszego rzutu niż Sochan chyba xD