Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2023/24 Star Wars: New Hope

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

@LeweBiodroSmoka

Przecież nie tylko chodzi o samo odejście ze Spurs, tylko o to zamieszanie jakie wokół tego powstało, o ten konflikt z klubem, który gdzieś tam powstał.

No i jak już wyjeżdżasz z osobami LeBrona czy KD, to ta akcja jest niczym w porównaniu do tego co obydwaj wymienieni przez ciebie, otrzymywali kiedyś od kibiców swoich ex-zespołów.

Mi tam z grubsza wisi czy Kawhiemu klaszczą czy mu buczą, wytknąłem tylko - jak i kilku innych usterów - tą dziwną akcje umoralniania przez Grega P. i wypowiadanie się w imieniu całej społeczności kibiców, mówiąc im co im wolno a czego nie.

16 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Gość zdobył z tą drużyną wszystko co mógł, a gdy drużyna zaczęła się sypać i perspektywy były żadne, to zdecydował się odejść

On zdecydował się odejść po zrobieniu 61W w RS i dojściu do WCF. Myślę, że niejeden gracz nie zauważyłby tego sypania się drużyny i braku perspektyw.

Teraz, vero1897 napisał(a):

No i jak już wyjeżdżasz z osobami LeBrona czy KD, to ta akcja jest niczym w porównaniu do tego co obydwaj wymienieni przez ciebie, otrzymywali kiedyś od kibiców swoich ex-zespołów.

widziałeś zamieszki w Ohio kiedyś?

1 minutę temu, karpik napisał(a):

On zdecydował się odejść po zrobieniu 61W w RS i dojściu do WCF. Myślę, że niejeden gracz nie zauważyłby tego sypania się drużyny i braku perspektyw.

realnie jednak tak było, bez względu na wszystko

12 minut temu, josephnba napisał(a):

Sochan w ostatnich trzech meczach wygląda zdecydowanie lepiej, pewniej niż na początku sezonu. To budujące i oby tendencja się utrzymała 

Dzisiejszy mecz tego nie potwierdza. Podtrzymuję swoje zdanie, że jest cienki. Jego głównym problemem jest brak "pomyślunku".

Skoro już tyle czasu "rozgrywa", mógłby przyswoić sobie podstawową zasadę "keep dribbling", zamiast stawać z piłką i "myśleć" co dalej.

Curry robił go dzisiaj jak chciał. Swoją drogą Looney stawia świetne zasłony.

no ale porównujesz all stara wieloletniego do drugoroczaniaka, który nie gra na swojej pozycji. 

To wiadomo, że wypadnie blado, bo nawet dzisiaj Wemby trochę ceglił. 

Mnie się wydaje, że Sochan wyglada lepiej niz na początku sezonu, jest pewniejszy siebie, ale nadal Spurs to taki zlepek zawodników, a nie drużyna.

Tam  w niewielu akcjach widać pomyślunek.  Raczej są takie pojedyncze depnięcia zawodników. Ktoś rzuci, ktoś zbierze, ktoś dobije. Mnie osoboscie b. ciężko się to ogląda. Ze to nie wyglada jak jendolita drużyna, tylko tam każdy sobie rzepke skropie. 

Chciałbym Jeremiego zobaczyć w innym teamie, nawet jeśli miałby wychodzic z ławki, na swojej nominalnej pozycji SF/PF.  Z konkretnymi zadaniami- zbierz, rzucaj, podaj, przechwyć , uturudniaj ataki

3 minuty temu, NieMy napisał(a):

Dzisiejszy mecz tego nie potwierdza. Podtrzymuję swoje zdanie, że jest cienki. Jego głównym problemem jest brak "pomyślunku".

Skoro już tyle czasu "rozgrywa", mógłby przyswoić sobie podstawową zasadę "keep dribbling", zamiast stawać z piłką i "myśleć" co dalej.

Właśnie podczas ogladania meczu tez zwróciłem mocno uwagę na te dwie rzeczy: 

-przestaje kozlowac, dopiero później mysli co zrobi,

-strasznie źle ustawiał się do zasłon, tzn w ogóle się nie ustawiał, praktycznie za każdym razem był zgubiony już na pierwszej zasłonie, nie wiem czy to brak komunikacji ale raczej nie, on po prostu nie reagował na czas, za każdym razem. Później często gonił go jakby ze zrezygnowaniem. 

2 godziny temu, NieMy napisał(a):

To nie jest playmaker 

I nim się nagle nie stanie 

Nie powinniśmy oczekiwać od niego że zostanie choćby przeciętnym rozgrywającym, bo to nie jego gra 

Pop robi mu tym ustawieniem dużą krzywdę 

38 minut temu, Luca napisał(a):

Mnie przeszło przez myśl, że Spurs w tym sezonie nadal tankują. Pytanie po kogo? Po rozgrywajacego?

Co o tym myślicie? 

Wrzuciłem stronę wcześniej filmik na którym  Pop przed sezonem podczas media day mówił ze chce wygrywac w tym sezonie i ze to NIEZBĘDNY krok do dalszego rozwoju według niego. To co, po 5 meczach się rozmyślił i stwierdził że tankujemy po PG? 

45 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Wrzuciłem stronę wcześniej filmik na którym  Pop przed sezonem podczas media day mówił ze chce wygrywac w tym sezonie i ze to NIEZBĘDNY krok do dalszego rozwoju według niego. To co, po 5 meczach się rozmyślił i stwierdził że tankujemy po PG? 

Widziałeś kiedyś wywiad z Media Day gdzie ktoś jawnie ogłaszał tankowanie? 

To czy aktualnie Spurs tankują czy trochę się sami pogubili w tym co robią - z trenerem na czele, to już inna kwestia.

34 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Biznes musi się spinać, a masy muszą kupować bilety. Dlatego Popovich nie mógł powiedzieć szczerze: "Będę robił wszystko, żeby specjalnie przegrywać. Moim celem jest kolejny pierwszy numer draftu, który pozwoli stworzyć organizacji kolejną dynastię i zdominować ligę na lata oraz dołożyć do gabloty kolejne mistrzostwa. Doskonałym pomysłem na zły bilans będzie Jeremy Sochan jako rozgrywający, który będzie prowadził nas swoją wizją gry do topowego picku."

Widzę, że Popovich jest krytykowany, ale on właśnie robi świetną robotę. Jako człowiek, który ma dużo władzy w San Antonio może sobie na to pozwolić i zapewne nie uklęknie przed masami, które zawsze idą w najłatwiejsze i najszybsze rozwiązania, co skończyłoby się w innym zespole wywaleniem. On idzie po topowy pick, a dodatkowo nawet ta sytuacja z Kawhim buduje uznanie i respekt wśród zawodników (co jest o wiele przydatniejsze od uznania kibiców, które nic nie da Popovi), gdzie trener wstawia się za graczami, co może być mega potrzebne w najbliższych 1-2 latach, kiedy Spurs będą mogli poszukiwać jakieś mocne nazwisko, a od lat był z tym podpisywaniem ogromny problem.

Jeśli Spurs zdobędą top 3 pick będzie to dla nich doskonały sezon, bo będą mieli kolejny topowy talent albo wymienią go sobie od razu na jakiegoś mocnego gotowego zawodnika.