Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2023/24 Star Wars: New Hope

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.11.2023 o 14:39, BMF napisał(a):

typ przede wszystkim tak na oko nijak nie poprawił rzutu w wakacje

Po dziesięciu grach 39%, oczywiście mało tych rzutów oddaje i tylko z otwartych pozycji ale trafia na dobrej skuteczności. Wemby za to odpala masę rzutów z nieprzygotowanych pozycji i w efekcie trafia tylko 30%. Z pierwszej piątki tylko Vassell ma lepszą skuteczność.

Edytowane przez Thomas

19 godzin temu, Roggi napisał(a):

Sochan na rozegraniu to genialny sposób na tank

Tre jones to nie jest wybitny grajek ale różnica w ofensywie Spurs pomiędzy nim a Sochanem jest taka jakby Tre był conajmniej Stepehnem Currym albo Le Bronem

Jeden poprawia ofensywe Spurs o prawie 17 a druga pogarsza o 14. Sochan nie ma pojęcia o rozegraniu. Rzutu nie rozwinął. Ma problem z mijaniem zawodników i obecnie to na razie wygląda na uboga wersję Tony Allena i to w najlepszym przypadku. 

Spurs woli tankować by mieć kolejny talent wokół Victora ale Sochan to w tym wszystkim wygląda na totalnego busta gdzie nawet w obronie wygląda gorzej niż w swoim debiutanckim sezonie. 

Myślę, że dla Sochana i Spurs długofalowo byłoby lepiej jakby odpuścili sobie ten pomysł z rozegraniem bo to w żadnym stopniu nie służy rozwojowi

W dniu 19.11.2023 o 16:17, Roggi napisał(a):

Sochan na rozegraniu to genialny sposób na tank. Wemby nic tutaj nie pomoże póki co... Potrzeba więcej talentu i tyle.

Rozumiem ze słowo genialny to jakaś ironia?

czy kiedy pop tankuje to tylko dlatego ze jest genialny. 

dla tych, którzy naiwnie wierzą, że ten Sochan, to jakiś specjalny, personalny, wysublimowany development plan, i że ten sezon to już odpuszczają, mam taki materiał, który akurat dobrze zapamietałem, wypowiedz popa z preaseason, z media day:

11:30 - 13:05

nie jestem zbyt dobry w transkrypcji z głosu na napisy, ale trzy zdania które utkwiły mi w pamięci, gdy oglądałem ten filmik :

„But this year when we talk about the development, I think the best way to enhance that development is winning. so winning is as important this year as - learning was in the past. So.. they gotta continue to learn, but adding more wins is, I think, appropriate, MANDATORY, helpful.”

jesli sugerujecie ze coach na media twierdził ze  MUSZA zacząć wygrywac, a gdy po szesciu meczach zobaczył, ze Sochan na PG to jednak genialny tank commander, i on tak jednak zostawi to do końca sezonu, to sorki, ale jesteście po prosu zaślepieni i naiwni, wierząc że to cześć jakiegoś grubszego planu na kolejny top pick. Pop nie miał zamiaru tankować w tym sezonie i to są fakty. Przynajmniej sam tak się wypowiedział na ten temat podczas media day, może jest kłamcą, a może przeciętnym coachem, nie wiem, ale śmieszą mnie mocno wypowiedzi fanów Spurs, zapatrzonych w Popa i wierzących w jego doskonałość, gdy ten ewidentnie daje ciała ze swoimi eksperymentami.

Mysle ze nie miałbym pretensji gdyby chłopaki grali np ultraszybką koszykówkę i przegrywali ostatecznie przez brak talentu, po walce, ale jak przegrywaja w taki sposób jaki przegrywaja, czyli tłukąc do bólu to samo, gdy ewidentnie nie idzie, to się zle na to patrzy, po prostu. Sochan, vassell, Keldon, wemby, zach, plus ten Tre, to line-up, który pasowalby imo do jakiegoś run-n-gun, wszyscy wydaje mi się swietnie by się w tym sprawdzali. Jak myślicie, że pop to koles który lubi poeksperymentować, to czemu nie chce poeksperymentowac w ten sposób? Bo oddawanie szybkich rzutów kłóci się z jego nieskazitelną wizją koszykówki, że trzeba podejmować rzuty tylko z mega czystej pozycji. tak jak spurs grali się już po prostu nie gra, ofensywy są dużo szybsze - pop tego niestety nie widzi. No a personel do czegos takiego ma jak najbardziej moim zdaniem. 

Mógłbym  posklejać jeszcze wypowiedzi po ostatnich meczach, gdzie pop wydaje się podirytowany wynikami, No ale to fani Spurs powinni sami wiedzieć, ja nie będę ich wyręczał, bo nie mam więcej czasu w tej chwili. Ale jesli myślicie ze takie eksperymenty to element jakichś szachów 5D w celu ugrania top3 picku, to raczej nie to, po prostu pop przegrywa z nowoczesną koszykówką jak dla mnie dość mocno. Mając tak młody skład prosi się to mocno o inny styl gry. A ja widzę jak z boku boiska wkurwia się za każdym razem gdy któryś młody spróbuje odważniejszego rzutu i nie wyjdzie. Zaraz go zdejmuje. 

Edytowane przez RonnieArtestics

4 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no dobra, ale po kiego buczą jak bez tego quita nie byłoby Wictora, lepiej mieć bagiete niż Leonarda z cukrem w kolanach

No pewnie a jak Victor doprowadzi ich do mistrzostwa to niech najlepiej Kawhiemu też pierścionek doślą. Co to za idiotyczne tłumaczenie? Gość rok czasu robił cyrki, nie grał wogóle, mało kto wiedział o co do końca chodzi, próbował wymusić przez to transfer i to normalna reakcja, że część kibiców mu to będzie pamiętać i reagować w taki sposób. 

Gregowi się tutaj ewidentnie styki przepaliły i odwalił niepotrzebną szopkę, która ofc później próbował pokrętnie tłumaczyć.

9 minut temu, vero1897 napisał(a):

No pewnie a jak Victor doprowadzi ich do mistrzostwa to niech najlepiej Kawhiemu też pierścionek doślą. Co to za idiotyczne tłumaczenie? Gość rok czasu robił cyrki, nie grał wogóle, mało kto wiedział o co do końca chodzi, próbował wymusić przez to transfer i to normalna reakcja, że część kibiców mu to będzie pamiętać i reagować w taki sposób. 

Gregowi się tutaj ewidentnie styki przepaliły i odwalił niepotrzebną szopkę, która ofc później próbował pokrętnie tłumaczyć.

Gość zdobył z tą drużyną wszystko co mógł, a gdy drużyna zaczęła się sypać i perspektywy były żadne, to zdecydował się odejść i nie wiem czy to było jakieś najbardziej karygodne patrząc na to co robił Melo, LeBron czy Durant, w pierwszym sezonie po odejściu od razu robi misia z klubem z Kanady, więc dobrze znał swoją wartość w danym momencie, straszna zbrodnia, że nie chciał zmarnować najlepszych lat dla Spurs culture. Dla mnie win, Ty możesz się pocić.